Τρίτη, 15 Ιανουαρίου 2013

Carbon (Helium): Η νέα εφαρμογή για backup από το δημιουργό της ClockworkMod recovery


Σε έναν κόσμο όπου το Titanium backup φαντάζει ως η μοναδική αξιόπιστη επιλογή για να αποθηκεύουμε τις πολύτιμες εφαρμογές μας, εμφανίστηκε ο δημιουργός της ClockworkMod recovery και του ROM Manager να μας παρουσιάσει τη δική του πρόταση. Ο λόγος για το Carbon, μία εφαρμογή που υπόσχεται εύκολο backup των εφαρμογών μας μαζί με τα δεδομένα τους.

Σε αντίθεση με το Titanium το οποίο διαθέτει ένα τόνο χαρακτηριστικά που ίσως δεν τα χρειαζόμαστε, το Carbon εστιάζει μόνο στο backup αλλά και στο διαμοιρασμό των εφαρμογών μεταξύ των Android συσκευών μας. Μας δίνει τη δυνατότητα να αποθηκεύσουμε τα αρχεία μας στην SD card αλλά και στο Google Drive ή το Dropbox, αν δε θέλουμε να δεσμεύσουμε το χώρο της συσκευής. Μαζί με τις εφαρμογές μπορούμε αν θέλουμε να αποθηκεύσουμε και τα δεδομένα τους, τα οποία έχουμε τη δυνατότητα να κρυπτογραφήσουμε με έναν απλό κωδικό για έξτρα ασφάλεια. Η επαναφορά γίνεται από οποιαδήποτε Android συσκευή έχει συγχρονισμένο τον ίδιο Google λογαριασμό και είναι σχεδόν αυτόματη.


Για να χρησιμοποιήσουμε το Carbon θα πρέπει να έχουμε συσκευή με Android 4 ICS και άνω, ενώ προς το παρόν θα πρέπει να είναι και rooted (η τελική έκδοση δε θα χρειάζεται root). Μπορούμε να το βρούμε μόνο στο προσωπικό προφίλ του Koushik Dutta στο Google+ καθώς πρόκειται για πολύ πρώιμη έκδοση ακόμα, αλλά σύντομα θα ανέβει και στο Play Store.  (Είναι πλέον διαθέσιμο και στο Play Store). Είναι εξαιρετική ακόμα τώρα, δοκιμάστε την.

[Νεότερα]: Το Carbon έχει μετονομαστεί σε Helium λόγω πνευματικών δικαιωμάτων.

8 στο: "Carbon (Helium): Η νέα εφαρμογή για backup από το δημιουργό της ClockworkMod recovery"