Δευτέρα, 15 Απριλίου 2013

Music Drive: Χρησιμοποιούμε το Google Drive για να ακούμε τη μουσική μας παντού


Ας είμαστε ειλικρινείς. Όσο και να προσπαθήσουμε δεν πρόκειται ποτέ να χρησιμοποιήσουμε όλον αυτό τον ελεύθερο χώρο που προσφέρουν υπηρεσίες όπως το Drive, το Dropbox ή το Ubuntu One. Σίγουρα θα ρίξουμε μέσα κανά δυο αρχεία κειμένου αλλά ως εκεί. Σας παρουσιάζουμε το Music Drive έναν πολύ καλό λόγο για να εκμεταλλευτούμε το Google Drive στο Android.

Το Music Drive απευθύνεται σε όσους δεν έχουν εκμεταλλευτεί ακόμα το Google Music αλλά θέλουν να έχουν τη μουσική τους σε ένα server, πάντα διαθέσιμη από την Android συσκευή τους και όχι μόνο. Μας αρκεί μόνο να "ανεβάσουμε" τα μουσικά μας κομμάτια χύμα ή σε φακέλους στο drive.google.com. Έπειτα κάνουμε login μέσω της εφαρμογής Music Drive στο λογαριασμό μας και είμαστε έτοιμοι! 

Όλα τα κομμάτια θα κατηγοριοποιηθούν ανά τραγούδι, καλλιτέχνη και άλμπουμ ενώ πολύ σύντομα θα μπορούμε να φτιάχνουμε και playlist. Φυσικά λειτουργεί με σύνδεση στο ίντερνετ καθώς η δουλειά του είναι να κάνει stream τα κομμάτια μας από το server και όχι να τα αποθηκεύει στη συσκευή. Ένα από τα μεγάλα μειονεκτήματά του είναι ότι δε διαθέτει κάποιο widget αλλά μπορούμε να το χειριστούμε μέσω της lockscreen όπως κάθε άλλη εφαρμογή μουσικής.

Πρόκειται για μία πολύ καλή εναλλακτική του Google Music που αξίζει να δοκιμάσετε καθώς είναι δωρεάν. Θα το βρείτε στο Play Store.

3 στο: " Music Drive: Χρησιμοποιούμε το Google Drive για να ακούμε τη μουσική μας παντού"