Δευτέρα, 4 Μαρτίου 2013

Uncopt File Browser: Ο νέος dual panel file manager με root δυνατότητες


Έχουμε αρκετό καιρό να γράψουμε για κάποιον file manager στο Android και αυτό γιατί έχουμε ήδη αναφερθεί στον κορυφαίο (ES File Explorer) αλλά και στον ομορφότερο (Solid Explorer). Αυτό δε σημαίνει όμως ότι δεν υπάρχουν και άλλες αξιόλογες προτάσεις, μία εκ ων οποίων είναι και ο Uncopt File Manager.

Τι ιδιαίτερο έχει και τον παρουσιάζουμε; Είναι απλός, εύχρηστος, έχει το γνώριμο περιβάλλον του Holo UI και διαθέτει δυνατότητα dual panel. Αυτό σημαίνει ότι μπορούμε να έχουμε ταυτόχρονα ανοιχτούς δύο φακέλους και να μεταφέρουμε αρχεία μεταξύ τους. Οι φάκελοι αυτοί μπορούν φυσικά να βρίσκονται σε διαφορετικούς τόμους όπως, στην εσωτερική μνήμη, ένα USB σκληρό δίσκο, την κάρτα SD και ότι άλλο μπορεί να συνδεθεί στη συσκευή μας.

Διαθέτει όλες τις βασικές λειτουργίες ενός αξιοπρεπούς file manager, με σημαντική προσθήκη τη δυνατότητα root για μεταφορά, προσθήκη ή διαγραφή αρχείων, από και προς την μνήμη συστήματος της συσκευής, ενώ προεγκατεστημένη θα βρούμε και τη δυνατότητα σύνδεσης σε FTP server. Ένα ακόμα έξυπνο αλλά όχι νέο χαρακτηριστικό, είναι η δημιουργία συντομεύσεων στην αρχική οθόνη για να μπορούμε να επισκεφτούμε τους αγαπημένους μας φακέλους (μουσική, εικόνες, λήψεις κλπ.) γρηγορότερα.


Ότι περισσότερο χρειαστούμε θα εμφανιστεί εν καιρώ με τη μορφή addon και το πρώτο που κυκλοφορεί στο Play Store είναι αυτό της σύνδεσης σε τοπικό (LAN) δίκτυο.

Είναι λοιπόν πολύ βολικός σε συσκευές με μεγάλες οθόνες κυρίως γιατί το διαχωριστικό του dual panel μπορούμε να το μετακινήσουμε όπως μας βολεύει καλύτερα. Θα το βρείτε σε δύο εκδόσεις:

0 στο: "Uncopt File Browser: Ο νέος dual panel file manager με root δυνατότητες"