Solid Explorer: Μια νέα εμπειρία διαχείρισης αρχείων ήρθε στο Android

Έχει γίνει ένας χαμός αυτή την εβδομάδα με τον Solid Explorer στις σελίδες που ασχολούνται με το Android και όχι άδικα. Είναι ένας νέος file explorer που πέρα από όμορφος και ταχύτατος, εισάγει ένα νέο χαρακτηριστικό το οποίο έλειπε από τους υπόλοιπους. Αυτό δεν είναι άλλο από ένα διπλό πάνελ στο οποίο μπορούμε να ανοίξουμε ταυτόχρονα δύο τοποθεσίες και να μεταφέρουμε αρχεία με ένα απλό drag & drop. Ας δούμε αναλυτικά τι έχει να μας προσφέρει περισσότερο από τον ανταγωνισμό.


Το πρώτο πράγμα που θα παρατηρήσετε είναι τα εξαιρετικά εικονίδια που διαθέτει. Είναι πολύ καλά σχεδιασμένα και υπάρχει ένα για σχεδόν κάθε τύπο αρχείου που μπορεί να βρεθεί στη συσκευή σας (όπως βλέπετε και στην ως άνω εικόνα). Πατώντας τα, θα σας εμφανίσει ένα παράθυρο με το οποίο θα σας ζητήσει να επιλέξετε με ποιο πρόγραμμα θέλετε να τα ανοίξει. Ωραίο θα ήταν να διέθετε και δικά του εργαλεία διαχείρισης αρχείων όπως ο νούμερο ένα κατά τη γνώμη μου ES File Explorer, να μπορεί δηλαδή να αναπαράγει μόνο του αρχεία ήχου, βίντεο, εικόνων και να ανοίξει .zip αρχεία, χωρίς τη βοήθεια άλλης εφαρμογής όμως όπως λέει και ο δημιουργός είναι ακόμα σε beta έκδοση, οπότε ας είμαστε επιεικείς. Θα καταλάβετε επίσης οτι πρόκειται για έναν εξαιρετικά γρήγορο διαχειριστή καθώς το scrolling του δεν κολλάει πουθενά, όσα αρχεία και να έχουμε σε ένα φάκελο. Φορτώνει πολύ γρήγορα μικρογραφίες των εικόνων και των βίντεο σε μεγάλο μέγεθος για να μπορούμε εύκολα να διακρίνουμε αυτό που θέλουμε να επιλέξουμε.

Ενώ στην επάνω μπάρα μας εμφανίζει τη διαδρομή στην οποία βρισκόμαστε, η κάτω μπάρα διαθέτει όλες τις λειτουργίες στα πέντε πλήκτρα που διαθέτει, ανοίγοντας απλά ένα pop-up με τις επιλογές που διατίθενται, μεταξύ των οποίων είναι τα:

  • New: Στο οποίο μπορούμε να δημιουργήσουμε φακέλους, αρχεία, .zip αρχεία αλλά και συνδέσεις FTP ή σε cloud υπηρεσίες (Dropbox, Box).
  • Organize: Στο οποίο διατίθενται οι επιλογές copy, paste, delete κλπ.
  • Filter: Με το οποίο μπορούμε να κάνουμε αναζήτηση αρχείων ή φακέλων.
  • Jump: Για να βρίσκουμε εύκολα προκαθορισμένους φακέλους όπως οι Λήψεις, Εικόνες και οι Θέσεις δικτύου.
  • Menu: Το οποίο διαθέτει όλες τις υπόλοιπες επιλογές, όπως τον τρόπο προβολής, τα χρώματα κλπ.

Το κυριότερο χαρακτηριστικό του όμως όπως προείπαμε, είναι το drag & drop μεταξύ δύο πάνελ. Γυρίζοντας τη συσκευή μας στο πλάι, σε landscape mode δηλαδή, η εφαρμογή "σπάει" στη μέση και μας δίνει τη δυνατότητα να μεταφέρουμε με αυτό τον εύκολο τρόπο, αρχεία μεταξύ δύο φακέλων. Έτσι στο ένα πάνελ μπορεί να έχουμε τη sd card μας και στο άλλο το φάκελο ενός υπολογιστή και με ένα απλό "σύρσιμο" να κάνουμε backup τα αρχεία μας, ή να μεταφέρουμε εφαρμογές από το φάκελο χρήστη στο φάκελο συστήματος με ευκολία, αφού μπορεί να διαχειριστεί και δικαιώματα υπερχρήστη (root)!


Συνολικά είναι συμπαγής, γρήγορος, όμορφος, με πολλές δυνατότητες συνδεσιμότητας και πάνω από όλα δωρεάν και θα είναι κρίμα να μην τον δοκιμάσετε καθώς είναι ιδιαίτερα προσεγμένος.

Θα τον βρείτε δωρεάν στο Play Store.

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης...

Επισκευή LED τηλεόρασης | Η LG μου ζήτησε 250 ευρώ, την έφτιαξα μόνος μου με μόλις 60 ευρώ!

Xiaomi Mi A3 | Υπάρχει ένας πολύ σημαντικός λόγος για να μην το αγοράσεις

Sharp Aquos Crystal: Το smartphone που ψάχνουμε μόλις δημιουργήθηκε από τη Sharp

Android | Ποιος είναι ο σωστός τρόπος για να διαγράψω τα δεδομένα μου πριν πουλήσω το παλιό μου τηλέφωνο;

Πέντε τρόποι για να ξεκλειδώσεις τη συσκευή σου αν έχεις ξεχάσει το Μοτίβο ή το PIN

Galaxy Fold | Το αναδιπλούμενο smartphone της Samsung είναι πανέμορφο αλλά καθόλου πρακτικό

Οδηγός αγοράς | Τα καλύτερα Android smartphone του 2018 για το 2019

Xiaomi Robot Vacuum review | Η ρομποτική σκούπα της Xiaomi είναι ο καλύτερος φίλος του τεμπέλη!

3D Printing | Γιατί οι εκτυπώσεις μου βγαίνουν χάλια και πώς μπορώ να τις διορθώσω;

OnePlus 7 Pro | Εξαιρετικό σε όλα του, αλλά το παίρνεις με 700 ευρώ;