Ενεργοποιούμε την αποστολή SMS 160 χαρακτήρων στην προεγκατεστημένη εφαρμογή του Android.


Ένα πρόβλημα που εκνευρίζει πολλούς από τους χρήστες Android συσκευών είναι η αδυναμία της προεγκατεστημένης εφαρμογής μηνυμάτων να στείλει SMS 160 χαρακτήρων. Το έχουμε παρατηρήσει σε διάφορες συσκευές και απορούμε για ποιο λόγο δεν κάθονται να λύσουν ένα τόσο απλό πρόβλημα, οι εταιρίες.

Σήμερα θα δείξουμε μερικούς τρόπους για να ενεργοποιήσουμε αυτή την επιλογή, για τους οποίους όμως θα πρέπει να έχουμε rooted συσκευή. Ξεκινάμε!

Αντικατάσταση με custom
Αν η εφαρμογή SMS που περιέχει η συσκευή μας είναι η επίσημη της Google (com.android.mms), τότε είμαστε πολύ τυχεροί καθώς υπάρχει και μία έκδοση με ενεργοποιημένους τους 160 χαρακτήρες.

Το μόνο που χρειάζεται να κάνουμε είναι να την κατεβάσουμε από το νήμα της στο XDA ανάλογα με την έκδοση Android που τρέχει η συσκευή μας και μέσω ενός file explorer να αντικαταστήσουμε την παλιά στη διαδρομή "/system/app". Αφού ρυθμίσουμε και τα δικαιώματά της σε "rw- r-- r--", μετά από επανεκκίνηση μπορούμε πλέον να χαρούμε τη νέα λειτουργία.

Συμπληρώνοντας ένα κομμάτι κώδικα
Αν τώρα η συσκευή μας διαθέτει την εφαρμογή του κατασκευαστή όσον αφορά τα SMS και δεν υπάρχει κάπου στις ρυθμίσεις η επιλογή ενεργοποίησης 160 χαρακτήρων, μπορούμε να κάνουμε το εξής:

Ας πάρουμε για παράδειγμα την εφαρμογή της Sony (com.sonyericsson.conversations). Αν επισκεφτούμε τη διαδρομή "/data/data/com.sonyericsson.conversations/shared_prefs" με τον file explorer μας, θα βρούμε το αρχείο "com.sonyericsson.conversations_preferences.xml". Το ανοίγουμε και προσθέτουμε την παρακάτω γραμμή πριν από το "</map>":
<boolean name="semc_pref_key_character_conversion_visibility" value="true">

Αν η γραμμή αυτή υπάρχει ήδη στο αρχείο θα είναι ρυθμισμένη στο "false", εμείς λοιπόν την ορίζουμε ως "true". Αποθηκεύουμε το αρχείο, κάνουμε επανεκκίνηση και είμαστε εντάξει.

Χρησιμοποιήσαμε το παράδειγμα της Sony γιατί στην εφαρμογή της λειτουργεί αυτή η μέθοδος αν και όχι σε όλες τις συσκευές. Δοκιμάσαμε να κάνουμε το ίδιο και σε αυτή της Google που αναφέραμε παραπάνω αλλά δεν κατέστη εφικτό. Αν η συσκευή σας διαθέτει κάποια τρίτη εφαρμογή όπως της Sony, μπορείτε να δοκιμάσετε τον παραπάνω τρόπο και σε αυτή και να μας ενημερώσετε για το αποτέλεσμα.

Αν τα παραπάνω δε λειτουργούν...
Το πιο εύκολο και προφανές είναι να αντικαταστήσουμε την εφαρμογή και να μην τη χρησιμοποιήσουμε πλέον. Μπορούμε να κατεβάσουμε από το Play Store το Handsent SMS ή το GO SMS οι οποίες είναι και οι πιο ποιοτικές και να απενεργοποιήσουμε την προεγκατεστημένη εφαρμογή από τη διαδρομή "Ρυθμίσεις > Εφαρμογές".

Κλείνοντας να πούμε πολλά συγχαρητήρια στα παιδιά που βρήκαν τις παραπάνω μεθόδους ή κατασκεύασαν τα ανάλογα αρχεία, που παρεμπιπτόντως είναι και συμπατριώτες.

Σχόλια

  1. καλησπερα.σε rom της miui για sony xperia S τι κανουμε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα. Πρώτα εντόπισε ποια είναι η SMS app της MIUI. Αν είναι η com.android.mms μπορείς να κάνεις το πρώτο. Αν όχι, πας για το δεύτερο.

      Διαγραφή
  2. Νομίζω ότι αυτή η δυνατότητα υπάρχει ήδη από το 4.2+ στις επιλογές του stock SMS app. Τουλάχιστον στη CM 10.1 που χρησιμοποιώ υπάρχει η εξής επιλογή:

    Αφαίρεση Unicode
    Αντικατάσταση χαρακτήρων που δεν υποστηρίζοντα σε SMS 160 χαρακτήρων.

    Και πράγματι μπορώ να γράψω ελληνικά με 160 χαρακτήρες.

    Βέβαια για τις προηγούμενες εκδόσεις που δεν υποστηρίζεται είναι πραγματικά χρήσιμο καθώς προσωπικα βαρέθηκα το bloat των Handsent και GoSMS.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλησπερα, έχω ένα x10 mini pro με MiniCM7Pro v21 (2.3.7) και δεν μπορεσα να βγαλω ακρη με καμια απο τις παραπανω προτασεις γιατι ειναι για android 4.0+, έχετε υπόψην κανενα mms.apk που θα μπορουσα να λυσω το προβλημα των 160 χαρακτηρων..?!?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε μία ROM ιδίας έκδοσης θα μπορούσες να βρεις ένα τέτοιο apk. Θα το πάρεις από το zip και θα αντικαταστήσεις το υπάρχον αλλά δεν είναι σίγουρο ότι θα λειτουργήσει.

      Διαγραφή
  4. Σε Xperia P υπηρχε η γραμμη, το εκανα απο false->true και δουλεψε.

    Thx

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλησπέρα. Εχω το xperia mini. Η έκδοση android είναι η 4.0.4. Εχω κι εγώ πρόβλημα με τα μηνύματα που δεν υποστηρίζουν 160 χαρακτήρες. Μπορείτε να μου πείτε ποια διαδικασία να ακολουθήσω ώστε να κάνω root και να λύσω αυτό το πρόβλημα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν ο μόνος λόγος που θέλεις να κάνεις root είναι οι χαρακτήρες στο μήνυμα δεν αξίζει τον κόπο. Επίσης κάνοντας root δεν σημαίνει απαραίτητα ότι ο παραπάνω τρόπος θα δουλέψει στη συσκευή σου. Κατέβασε το Handcent SMS και θα το λύσεις το πρόβλημα.

      Διαγραφή
  6. Καλησπέρα! • AOSP 4.2.1: v2 APK δουλεύει και για 4.2.2 (N4)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ερώτηση είναι για να μήν πάρω κανέναν στο λαιμό μου!

      Διαγραφή
  7. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. kalhspera.exw to alcatel o-t 908 kai den mporw na steilw sms,mono lamvanw.exw kanei epanafora ergostasiakwn ruthmisewn alla kai pali tpt,dustuxws.otan paw ruthmiseis mnhmatwn,grafei fortwsh kentrou munhmatwn....vazw to kentro mnhmartwn ths cosmote alla kai pali den stelnei....einai android 2.2.2

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλησπέρα, όταν λέτε "Αφού ρυθμίσουμε και τα δικαιώματά της σε "rw- r-- r--" μπορείτε να εξηγησετε πως γινεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γίνεται με τον ES File Explorer. Επιλέγεις το αρχεία, πατάς "Properties" και μετά "Permissions". Ρίξε μια ματιά στις εικόνες αυτού του άρθρου για να καταλάβεις:

      http://www.doctorandroid.gr/2013/04/es-file-explorer-3-android.html

      Διαγραφή
    2. Ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση...!!!Το έφτιαξα ;-)

      Διαγραφή
    3. χμ, και κάπου εδώ έχω κολλήσει. Θέλω να αντικαταστήσω την εφαρμογή μηνυμάτων.
      Εχω σε εξωτερικό φλασάκι το .apk από XDA, όμως:δεν μπορώ να το εγκαταστήσω, ούτε να το κάνω paste στο "/system/app", ούτε να του αλλάξω τα "Permissions".
      τι κάνω???
      thanks in advance doc

      Διαγραφή
    4. Δοκίμασε να εγκαταστάσεις πρώτα το busybox.

      Διαγραφή
    5. εγκατέστησα το busybox, ούτε τώρα μπορώ να αλλάξω τα permissions του mms.apk :-(

      Διαγραφή
    6. χρησιμοποίησα root explorer, τα permissions είναι έτσι:
      https://docs.google.com/file/d/0By8Qza0LQPepMS1TQzJzc1Rka2s/edit

      Διαγραφή
    7. well, μου λέει "access denied" για επικόλληση του mms.apk στο system/app και δεν με αφήνει να αλλάξω τα permissions του mms.apk.
      ασφαλώς είμαι root.
      υπάρχει ελπίδα???
      συγγνώμη για το σπαμ

      Διαγραφή
    8. Πήγαινε στο ΕS στα εργαλεία, μετά εξερευνητής root και τέλος στο προσάρτηση rw και κάνε το system εγγραψιμο.

      Διαγραφή
    9. και έτσι απλά άλλαξε η εφαρμογή !!!
      είσαι Μέγας Χρήστο !!!
      γιατρέ σε ευχαριστώ για όλα όλα όλα !!!
      160 χαρακτήρες χωρίς ΚΑΜΙΑ ρύθμιση !!

      Διαγραφή
  10. για δίκαρτο με stock android 4.2.1 τίποτα ;

    το κλασσικό apk δεν δουλεύει σωστά γιατί δεν μπορεί να διαχειριστεί τις δύο sim.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. παιδια εχω το arc s εκανα αυτο που ειπε να γραψω κατω απο το map αλλα δεν λειτουργισε,,καμια βοηθεια??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δε λειτουργεί σε όλες τις συσκευές. Εγκατάστησε μία εφαρμογή όπως το Handsent SMS για να έχεις 160 χαρακτήρες.

      Διαγραφή
    2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
  12. αιώνια βοήθεια αυτό το link !!! να είσαι καλά Χρήστο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Paidia ta ekana ola(ZOPO C2 4.2) και μου έβγαλε η εφαρμογη μηνύματα σταμάτησε να λειτουργει... Κατέβασα αυτή την • CM10.1 (JB 4.2): v2 APK και έφαγα άκυρο πανηγυρικό... Ξενέρωσα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Παιδιά καλησπέρα κ συγχαρητήρια για την προσπάθεια που κάνετε. Λοιπόν, το πρόβλημα μου είναι κουφό! Ενώ εδώ κ σχεδόν κανά 2μηνο- 3μηνο στέλνω κανονικά με handsend, η ακόμα πιο παλιά με gosms, από χθες βράδυ κ σήμερα δν μπορώ να στείλω καθόλου sms παρά μόνο με το stock sms με αποτέλεσμα να με χρεώνει 2 μηνύματα αντί για 1. Δοκίμασα την μέθοδο αλλαγής στον κώδικα, όμως τζίφος! Το κέντρο μηνυμάτων είναι σωστά ορισμένο. xperia e dual - rooted - 4.1.1

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Απαντήσεις
    1. Γεια σου Μάνο. Είναι όντως κουφό αυτό που σου συμβαίνει. Δοκίμασε να απεγκαταστήσεις όλες τις εφαρμογές μηνυμάτων, να κάνεις επανεκκίνηση και μετά να ξανα εγκαταστήσεις μια από αυτές.

      Μήπως σου ήρθε η αναβάθμιση του Hangouts η οποία υποστηρίζει SMS και επέλεξες να τα στέλνεις από εκεί;

      Διαγραφή
  16. Καλημέρα Χρήστο. Ευχαριστώ για την απάντηση. Δν βρίσκω εγκατεστημένο το hangouts, πρέπει να το έχω απεγκαταστήσει.... Όσο για τις εφαρμογές που λες, ξανά έβαλα το smsgo (μετά από αρκετό καιρό γιατί μου φαινόταν πολύ πιο βαρύ από handcent), αλλά κι αυτό κάνει τα ίδια... Δν έχω δοκιμάσει να τα απεγκαταστήσω όλα, γιατί δν έβρισκα νόημα για να το κάνω αυτό, όμως έτσι για να μας φύγει η ιδέα, θα το κάνω κι αυτό κ θα σου πω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Φίλε μου, δυστυχώς τίποτα! Τα έβγαλα όλα, έκανα επανεκκίνηση, ξανά έβαλα το gosms, τα ίδια. Έχω εγκατεστημένο το viber το οποίο βέβαια το είχα κ πριν εγκατεστημένο, όταν μπορούσα να στέλνω κανονικά. Κάτι που δν σου είπα την προηγούμενη φορά είναι ότι αυτό είχε ξανασυμβεί κάποια στιγμή στο παρελθόν κ δν θυμάμαι τι είχα κάνει κ το είχα φτιάξει ή αν είχε φτιάξει μόνο του. Πάντως έχει ξανασυμβεί...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Sorry αν σε κουράζω, αλλά κάτι που είναι επίσης αξιοσημείωτο είναι ότι το gosms,εν αντιθέση με το handcent που δν το βρήκα πουθενά,έχει στις ρυθμίσεις του να βάλεις συγκεκριμένο νούμερο κέντρου. Άκου τώρα να δεις τι γίνεται, μήπως μπορέσεις εσύ να βγάλεις καμία άκρη: Όταν δν υπάρχει το νούμερο κέντρου της wind κ πάω να στείλω μου γράφει το μήνυμα δν εστάλει, οκ. Όταν όμως έχω βάλει το νούμερο κ στέλνω δείχνει ότι το στέλνει συνέχεια αλλά ποτέ δν ολοκληρώνεται η αποστολή. Δηλαδή δν βγάζει δν εστάλει αλλά δν το στέλνει κ ποτέ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Άκου τώρα κ άλλο ένα κουφό!!! Όταν πάω να στείλω με το gosms (που λέει δν έχει σταλεί) κ πάω στο stock sms του xperia e dual κ προσπαθήσω να το στείλω πάλι (ενώ είναι με θαυμαστικό) εξακολουθεί να μην το στέλνει. Κ τώρα έρχεται το κουφό, αν το κάνω copy paste στου stock sms την περιοχή που γράφουμε τα μηνύματα κ το στείλω.... ω, ως δια μαγείας το μήνυμα εστάλει. Τι γίνεται δν μπορώ να καταλάβω κι έχω αρχίσει να τα παίρνω... Τι φταίει; Το κινητό, όλα τα προγράμματα πλην του δικού του; Μήπως κάτι έχει επηρεάσει το root του μηχανήματος; Ή μήπως απλά χρειάζεται κανέναν εξορκισμό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μάλλον πας για εξορκισμό. Χαχαχαχαα.

      Ήταν που ήταν περίεργο το πρόβλημα, τώρα με αυτά που μου λες δεν υπάρχει καμία λογική. Το θέμα του κέντρου μηνυμάτων είναι λογικό όμως.

      Δεν ξέρω τι να σου απαντήσω. Ίσως με μια επαναφορά εργοστασιακών ρυθμισεων να λειτουργήσει και πάλι, ή με μία εκκαθάριση δεδομένων στις εφαρμογές μηνυμάτων που χρησιμοποιείς.

      Διαγραφή
  20. Καλησπέρα. Έκανα την αντικατάταση της custom εφαρμογής με αυτήν από το xda και όλα λειτουργούν μια χαρά... (ics 4.0.4). Μία ερώτηση μόνο: το ζιπαρισμένο αρχείο είχε 2 φακέλους ("META-INF" και "system"), τους οποίους τους έβαλα μέσα στο φάκελο App του συστήματος. Μέσα στο "system" ήταν το Mms.apk, το οποίο το έβγάλα και το έβαλα χύμα στο φάκελο App αντικαθιστώντας το stock της συσκευής. Οι δύο αυτοί φάκελοι χρειάζεται να υπάρχουν μέσα στον φάκελο με τα .apk του συστήματος ή μπορώ να τους σβήσω ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπορείς να τα σβήσεις Σπύρο. Χρειάζονται μόνο για να κάνεις την εγκατάσταση μέσω recovery.

      Διαγραφή
  21. Hello doc. Το έτρεξα σύμφωνα με την πρώτη επιλογή και φαίνονται όλα οκ, αν και δεν μπορώ να επιλέξω απο ποιον αριθμό να στείλω sms (dual sim) εχεις υποψή πως λύνεται; επιπλέον στην εκκινηση μου βγάζει πως η εφαρμογη "μηνυματα" έχει σταματήσει. προφανώς αναφέρεται στην αρχική εφαρμογή. σβήνει με κάποιο τρόπο?
    ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η original εφαρμογή του Android Σεν υποστηρίζει από ότι ξέρω dualSIM. Όσον αφορά την εφαρμογή που "σταματάει" μπορείς στις ρυθμίσεις εφαρμογών να την απενεργοποιήσεις τελείως.

      Διαγραφή
    2. Τελικα δεν αναφερεται στην παλια εφαρμογη λκλα στη νεα που εγκατεστησα.δεν την ανοιγει και ξανακανω την εγκατασταση για να δουλεψει.καμια ιδεα?
      Μπορω να ξαναεπαναφερω την παλια εφαρμογη(την εκανα αντικατασταση οταν εβαλα την νεα

      Διαγραφή
    3. Αν έκανες αντικατάσταση δεν μπορείς. Μήπως να δοκιμαζες κάποια άλλη από το Play Store;

      Διαγραφή
  22. Τελικά recovery. θα ζήσω και με 60 χαρακτήρες....
    ΠΡΟΣΟΧΗ στους κατόχους δίκαρτων!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Καλημερα στο φορουμ!
    Επειδη βλεπω πως υπαρχει προβλημα με την εφαρμογη που δινεται εδω για τα Dual Sim κινητα οπως ειναι και το δικο μου, και κινεζικο κιολας, μετα απο ψαξιμο βρηκα την εφαρμογη αυτη που πρεπει να ειναι stock android αλλα modified για 160 χαρακτηρες και Dual Sim.

    https://mega.co.nz/#!aw5DRS4S!D0lpIzz14Auq7vGUn-FU3WWqMFW10YnMu_-YjkVSeNU

    Στο δικο μου, ενα THL W8s δουλευει αψογα!! Ο τροπος εγκαταστασης ειναι ο ιδιος που αναφερεται στον οδηγο εδ. Ελπιζω να σας φανει χρησιμο οσο φανηκε και σε μενα! :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ωωωω! Να 'σαι καλά Γιάννη.

      Διαγραφή
    2. Πες μας ποια είναι η εφαρμογή γιατί το link δεν δουλεύει.

      Διαγραφή
    3. Δε θυμαμαι που το ειχα βρει αλλα το link μολις το τσέκαρα και δουλευει!
      Χρησιμοποισε καποιον καινουριο browser οπως Firefox η Chrome, με εγκατεστημενα Flash Player και Java και θα παιξει κανονικα.

      Διαγραφή
  24. δεν παίζει το link :(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. καλησπερα. παιδια δεν μπορω να πειραξω τιποτα μεσα στο system/app ουτε rename na kanw oute na antigrapsw to mms.apk.
    episis diabasa pio panw pou o chris eixe to idio problima kai tou eipe o chris k:
    "Πήγαινε στο ΕS στα εργαλεία, μετά εξερευνητής root και τέλος στο προσάρτηση rw και κάνε το system εγγραψιμο.."
    otan egw pataw εξερευνητης root μου λεει: αυτη η λειτουργια δεν μπορει να εφαρμοστει στο τηλεφωνο σας.... καμια ιδεα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πρέπει να κάνεις root και πολλές φορές να εγκαταστήσεις το Busybox στη συσκευή σου.

      Διαγραφή
  26. episis stis idiotites kathes efarmogis den exei na allaksw ta permision....(opos eida stis oikones edw http://www.doctorandroid.gr/2013/04/es-file-explorer-3-android.html) alla stin thesi tous leei."προβολη checksum" και μεσα εκει μου βγαζει 2 αρχεια για αντιγραφη.
    στο ιδιοτητες παντως λεει¨;
    αναγνωσιμο ΝΑΙ
    εγγραψιμο ΝΑΙ
    κρυφο ΟΧΙ
    χωρις βεβαια να μπορω να το τροποποιησω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Καλησπερα παιδια!Εχω το Lenovo A850+ και παρολο που εχω εγκααστησει το Handcent SMS και το εβαλα ως προεπιλεγμενη εφαρμογη για τα μηνυματα οταν μου ερχεται ενα μηνυμα αυτοματως λαμβανεται στην προεγκατεστημενη του εφαρμογη,ContactMaager, και για να απαντησω με 160 χαρακτηρες πρεπει να βγαινω και να απαταω μεσω του Handcent.Προσπαθησα να βρω την διαδρομη που ανεφερες Chris αλλα δεν μπορω να την βρω και να αλλαξω απο "false" σε "true".Πως θα μπορουσα να διορθωσω αυτο το προβλημα γιατι πραγματικα ειναι εκνευριστικο να αλλαζω εφαρμογη απλα και μονο για να απαντω.Ευχαριστω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα SMS πρέπει να εμφανίζονται και στις δύο εφαρμογές σου λογικά, σωστά; Δοκίμασε απλά να ενεργοποιήσεις τις ειδοποιήσεις για τη default εφαρμογή για να μη σε ξαναενοχλήσει. Τουλάχιστον εγώ αυτό κάνω.

      Διαγραφή
  28. Ρε παιδια πως ρυθμιζω το go sms pro να στελνει 160 χαρακτηρες ανα μηνυμα?Μονο 69 μου βγαζει εμενα παρολο που κατεβαζα το go sms pro greek language pack...Το ενεργοποιουμε καπως με καποιο τροπο?Σας ευχαριστω εκ των προτερων!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Πες την άποψή σου ή κάνε την ερώτησή σου ελεύθερα, ακολουθώντας όμως τους στοιχειώδεις κανόνες ευγένειας.

Δείτε επίσης...

Φεύγω από την Google (μέρος 15) | ''Ξηλώνουμε'' τα Google apps από το Android

Android | Γιατί δε θα αγόραζα ποτέ smartphone της OnePlus

Ιδιωτικό απόρρητο | Το αφελές επιχείρημα του ''Δεν έχω τίποτα να κρύψω''

Docker (μέρος 7) | Στήνουμε έναν reverse proxy για τα container μας με το Traefik

Ubuntu Touch 2020 review | Μια πραγματική mobile GNU/Linux διανομή έτοιμη για καθημερινή χρήση

Μάθε παιδί μου Linux (μέρος 11) | Δίσκοι, κατατμήσεις και σύστημα αρχείων (filesystem)

Android | Περιόρισε την παρακολούθηση των εφαρμογών και κόψε τις διαφημίσεις με το TrackerControl

Docker (μέρος 1) | Τι είναι και πώς το εγκαθιστούμε στον υπολογιστή μας;

Android | Βάλε στην ''απομόνωση'' τις εφαρμογές που δεν εμπιστεύεσαι με το Shelter

Απόρρητο | ''Μπερδεύουμε'' τον αλγόριθμο Google και Facebook με ψεύτικες πληροφορίες