Τρίτη, 26 Μαρτίου 2013

Με τον Aroma File Manager το bootloop δεν είναι πια πρόβλημα


Σκαλίζοντας όλο και περισσότερο το system partition της συσκευής μας, είναι πάντα πιθανό να κάνουμε κάτι λάθος και να οδηγηθούμε σε bootloop, να κολλήσουμε δηλαδή στο boot animation και να μη μπορούμε να μπούμε στο Android. Εκεί είναι που αρχίζει και σε λούζει κρύος ιδρώτας και νομίζεις ότι χάλασες τη συσκευή σου. Ευτυχώς που έχουμε τον Aroma File Manager, ο οποίος είναι ο πρώτος που μπορεί να χρησιμοποιηθεί μέσω recovery για τέτοιες περιπτώσεις.

Ας πούμε ότι θέλουμε να διαγράψουμε μερικές προεγκατεστημένες εφαρμογές και δεν είμαστε σίγουροι αν είναι απαραίτητες για την ομαλή λειτουργία του συστήματος. Ο μόνος τρόπος να το μάθουμε είναι να τις αντιγράψουμε στην sd card μας για ασφάλεια, να τις διαγράψουμε από το system partition και να κάνουμε επανεκκίνηση. Στην περίπτωση λοιπόν που θα πέσουμε σε bootloop και δεν ξέρουμε να χρησιμοποιούμε το ADB ή το Fastboot, μπορούμε να κάνουμε το εξής:

Αφού έχουμε φροντίσει να κατεβάσουμε τον Aroma File Manager στη συσκευή μας πριν ξεκινήσουμε το "πείραγμα", μπαίνουμε σε recovery mode και φλασάρουμε το zip του. Μόλις τελειώσει η διαδικασία θα μας εμφανίσει τον file manager (ο οποίος μοιάζει εξαιρετικά με αυτόν της MIUI) και με τη βοήθειά του μπορούμε να αντιγράψουμε τα αρχεία που αφαιρέσαμε πίσω στο system partition. Μόλις τελειώσουμε, κάνουμε επανεκκίνηση και περιμένουμε το αποτέλεσμα.

Με αυτό τον τρόπο μπορούμε να διαγράψουμε ή να επαναφέρουμε αρχεία και φακέλους όπως για παράδειγμα ένα script, μία εφαρμογή ή ένα μεταποιημένο Framework-res.apk τα οποία στην περίπτωση της επαναφοράς θα πρέπει να έχουμε αποθηκευμένα στη συσκευή. Έτσι θα γλιτώσουμε εύκολα και γρήγορα χωρίς να κάνουμε restore ένα nandroid backup ή να φλασάρουμε τη ROM από την αρχή. Διαθέτει επίσης και ενσωματωμένο terminal emulator για τους εξοικειωμένους με το τερματικό.


Προσωπικά με έχει γλιτώσει πολλές φορές καθώς δεν ξέρω γιατί, αλλά τείνω να διαγράφω συνέχεια τον launcher της συσκευής όταν κάνω πειράματα (τραγικός). Θα το βρείτε στο νήμα του στο XDA.

4 στο: "Με τον Aroma File Manager το bootloop δεν είναι πια πρόβλημα"