Τετάρτη, 13 Φεβρουαρίου 2013

DashClock: Έτσι πρέπει να είναι το clock widget στο Android!Τα widget είναι ένα τεράστιο προσόν του Android σε σχέση με τον ανταγωνισμό, όμως ακόμα και η ίδια η Google δεν έχει δώσει ιδιαίτερη σημασία στην αξία τους. Αυτό που βλέπουμε συνήθως είναι απλές λειτουργίες οι οποίες απλά δεν είναι αρκετές! Το Dashclock έρχεται να διδάξει πώς πρέπει να είναι το widget ρολογιού στο Android και το κάνει εξαιρετικά.

Το widget του ρολογιού το χρησιμοποιούμε γιατί θέλουμε να βλέπουμε εύκολα και γρήγορα την ώρα ή την ημερομηνία, σωστά; Θέλουμε μία γρήγορη πληροφορία λοιπόν και για αυτό το χρησιμοποιούμε. Η συσκευή μας όμως κάνει και άλλες σημαντικές λειτουργίες για τις οποίες θα θέλαμε μια γρήγορη πληροφορία όπως:
  • τον αριθμό των αναπάντητων κλήσεων
  • τα νέα SMS / MMS και email,
  • τα ραντεβού μας και άλλα

Το Dashclock έρχεται να καλύψει το κενό προσφέροντας τα παραπάνω αλλά και επιπλέον ενημέρωση για τον καιρό και για τα ξυπνητήρια που έχουμε ρυθμίσει. Όλα αυτά σε ένα πανέμορφο περιτύλιγμα φτιαγμένο με Holo UI, το οποίο σε κάνει να νιώθεις ότι είναι μέρος του συστήματος. Μπορεί να τοποθετηθεί σε οποιαδήποτε επιφάνεια αλλά και στη lockscreen καθώς απευθύνεται σε συσκευές με Android 4.2+.


Σίγουρα υπάρχουν και άλλα σημαντικά πράγματα όπως οι ειδοποιήσεις κοινωνικών δικτύων για αυτό και το widget είναι ανοιχτού κώδικα και έτσι μπορεί όποιος θέλει να προσθέσει και άλλες λειτουργίες ή να το μεταφράσει.

Μπορείτε να το κατεβάσετε δωρεάν από το Play Store.

Υ.Γ. Αυτά είναι και τα πρώτα screenshot με το Nexus 4!

9 στο: "DashClock: Έτσι πρέπει να είναι το clock widget στο Android!"