Seeder: Δώστε τέλος στο lag του Android. Ή μήπως όχι;


Τις τελευταίες ημέρες γίνεται χαμός γύρω από το όνομα ενός νέου hack το οποίο εξαλείφει βελτιστοποιεί δραματικά το Android σε επίπεδο lag. Υπάρχει όμως και ο αντίλογος που μας ενημερώνει ότι πρόκειται για απάτη ή τουλάχιστον για placebo effect. Εμείς το δοκιμάσαμε (όπως οφείλαμε) και σας το προτείνουμε για δύο λόγους. Πρώτον επειδή είναι ακίνδυνο και δεύτερον επειδή πολλοί αναγνώστες (μαζί και εμείς) είδαμε βελτίωση στη συσκευή μας.

Το Seeder λοιπόν είναι ένα hack το οποίο επιτρέπει στη συσκευή μας να αποθηκεύει διάφορα δεδομένα στη διαδρομή "/dev/random", στα οποία μπορεί να ανατρέξει όποτε τα χρειαστούμε χωρίς να χρειάζεται να περιμένουμε να τα δημιουργήσει από την αρχή. Ακούγεται πολύ καλό αλλά τα δεδομένα που αποθηκεύονται εκεί πρέπει να είναι και χρήσιμα. Αυτό μας λέει ένας από τους developer της CyanogenMod σε πρόσφατο άρθρο του επί του θέματος:
The only users of /dev/random are libcrypto (used for cryptographic operations like SSL connections, ssh key generation, and so on), wpa_supplicant/hostapd (to generate WEP/WPA keys while in AP mode), and the libraries that generate random partition IDs when you do an ext2/3/4 format. None of those 3 users are in the path of app execution, so feeding random from urandom does nothing except make random… well… less random
Εν ολίγης, μας ενημερώνει ότι το "/dev/random" χρησιμοποιείται από βιβλιοθήκες κρυπτογράφησης συνδέσεων και ονομασίας των partirion κάθε φορά που κάνουμε format στη συσκευή μας. Δεν είναι λοιπόν λογικό να υπάρχει αισθητή βελτίωση στην "καθυστέρηση" του συστήματος.

Προσωπικά όμως, όπως και άλλοι φίλοι με τους οποίους μιλήσαμε, είδαμε μια μικρή διαφορά στην απόκριση της συσκευής εκτός και αν είμαστε όλοι κατά βάθος τρελοί! Σας προτείνουμε λοιπόν να του δώσετε μια ευκαιρία, να το εγκαταστήσετε στη rooted συσκευή σας και να μας πείτε τα αποτελέσματα.

Η χρήση του είναι πολύ απλή μιας και έχει ένα πλήκτρο ενεργοποίησης όλο και όλο και μπορείτε να το βρείτε δωρεάν στο νήμα του στο XDA, στο Play Store αλλά με κόστος 1,19€ για το ίδιο .apk, αλλά και μία έκδοση τύπου patch για να το ενσωματώσετε στη ROM σας, αν θέλετε.

Ευχαριστίες kchans

Σχόλια

  1. Χρήστο δοκιμάστηκε σε htc evo 3d και σε lg l5.Στο htc είδα σημαντική διαφορά(το κινητό πάει σαν δαιμονισμένο...).Μείον το γεγονός ότι θέλει διπλάσιο χρόνο να συνδεθεί στο wifi.Στο lg προς το παρών δεν είδαμε καμμιά ορατή διαφορά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχω διαβάσει και εγώ διάφορα στο ίντερνετ και δεν υπάρχει καμία λογική! Σε άλλους δουλεύει, σε άλλους όχι, ασχέτως συσκευής.

      Διαγραφή
    2. Από ότι θυμάμαι δουλεύει αποτελεσματικότερα σε android < 3.1 αλλά και σε μένα έχω δει διαφορά (Νexus s)

      Διαγραφή
  2. εχεις μήπως καμιά ιδέα τι να κανω για να το ενεργοποιήσω... οταν παω το ενεργοποιήσω μου βγάζει " RNGD startup failed ( seeder was unable to start the rng service. this usually happens if your device is not rooted or if seeder has denied root privileges.
    check your superuser and or su binary installation or try restarting yourdevice " ενώ ειμαι root και δέχομαι και το αίτημα που μου λεει το superuser ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτό που κάνει το seeder έχει ενσωματωθεί σε αυτή την έκδοση από τη Google. Ίσως για αυτό δε σου παίζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Πες την άποψή σου ή κάνε την ερώτησή σου ελεύθερα, ακολουθώντας όμως τους στοιχειώδεις κανόνες ευγένειας.

Δείτε επίσης...

Φεύγω από την Google (μέρος 15) | ''Ξηλώνουμε'' τα Google apps από το Android

Android | Γιατί δε θα αγόραζα ποτέ smartphone της OnePlus

Ιδιωτικό απόρρητο | Το αφελές επιχείρημα του ''Δεν έχω τίποτα να κρύψω''

Docker (μέρος 7) | Στήνουμε έναν reverse proxy για τα container μας με το Traefik

Μάθε παιδί μου Linux (μέρος 11) | Δίσκοι, κατατμήσεις και σύστημα αρχείων (filesystem)

Ubuntu Touch 2020 review | Μια πραγματική mobile GNU/Linux διανομή έτοιμη για καθημερινή χρήση

Android | Περιόρισε την παρακολούθηση των εφαρμογών και κόψε τις διαφημίσεις με το TrackerControl

Docker (μέρος 1) | Τι είναι και πώς το εγκαθιστούμε στον υπολογιστή μας;

Απόρρητο | ''Μπερδεύουμε'' τον αλγόριθμο Google και Facebook με ψεύτικες πληροφορίες

Android | Βάλε στην ''απομόνωση'' τις εφαρμογές που δεν εμπιστεύεσαι με το Shelter