Δευτέρα, 7 Ιανουαρίου 2013

Seeder: Δώστε τέλος στο lag του Android. Ή μήπως όχι;


Τις τελευταίες ημέρες γίνεται χαμός γύρω από το όνομα ενός νέου hack το οποίο εξαλείφει βελτιστοποιεί δραματικά το Android σε επίπεδο lag. Υπάρχει όμως και ο αντίλογος που μας ενημερώνει ότι πρόκειται για απάτη ή τουλάχιστον για placebo effect. Εμείς το δοκιμάσαμε (όπως οφείλαμε) και σας το προτείνουμε για δύο λόγους. Πρώτον επειδή είναι ακίνδυνο και δεύτερον επειδή πολλοί αναγνώστες (μαζί και εμείς) είδαμε βελτίωση στη συσκευή μας.

Το Seeder λοιπόν είναι ένα hack το οποίο επιτρέπει στη συσκευή μας να αποθηκεύει διάφορα δεδομένα στη διαδρομή "/dev/random", στα οποία μπορεί να ανατρέξει όποτε τα χρειαστούμε χωρίς να χρειάζεται να περιμένουμε να τα δημιουργήσει από την αρχή. Ακούγεται πολύ καλό αλλά τα δεδομένα που αποθηκεύονται εκεί πρέπει να είναι και χρήσιμα. Αυτό μας λέει ένας από τους developer της CyanogenMod σε πρόσφατο άρθρο του επί του θέματος:
The only users of /dev/random are libcrypto (used for cryptographic operations like SSL connections, ssh key generation, and so on), wpa_supplicant/hostapd (to generate WEP/WPA keys while in AP mode), and the libraries that generate random partition IDs when you do an ext2/3/4 format. None of those 3 users are in the path of app execution, so feeding random from urandom does nothing except make random… well… less random
Εν ολίγης, μας ενημερώνει ότι το "/dev/random" χρησιμοποιείται από βιβλιοθήκες κρυπτογράφησης συνδέσεων και ονομασίας των partirion κάθε φορά που κάνουμε format στη συσκευή μας. Δεν είναι λοιπόν λογικό να υπάρχει αισθητή βελτίωση στην "καθυστέρηση" του συστήματος.

Προσωπικά όμως, όπως και άλλοι φίλοι με τους οποίους μιλήσαμε, είδαμε μια μικρή διαφορά στην απόκριση της συσκευής εκτός και αν είμαστε όλοι κατά βάθος τρελοί! Σας προτείνουμε λοιπόν να του δώσετε μια ευκαιρία, να το εγκαταστήσετε στη rooted συσκευή σας και να μας πείτε τα αποτελέσματα.

Η χρήση του είναι πολύ απλή μιας και έχει ένα πλήκτρο ενεργοποίησης όλο και όλο και μπορείτε να το βρείτε δωρεάν στο νήμα του στο XDA, στο Play Store αλλά με κόστος 1,19€ για το ίδιο .apk, αλλά και μία έκδοση τύπου patch για να το ενσωματώσετε στη ROM σας, αν θέλετε.

Ευχαριστίες kchans

7 στο: "Seeder: Δώστε τέλος στο lag του Android. Ή μήπως όχι;"