Τρίτη, 22 Ιανουαρίου 2013

LagFix: Νέα εφαρμογή που υπόσχεται εξάλειψη του lag στο Android


Θυμάστε το Seeder και τα αμφιλεγόμενα αποτελέσματά του στην καταπολέμηση του lag στο Android; Αν το χρησιμοποιήσατε και δεν είδατε βελτίωση στη συσκευή σας δοκιμάστε και το LagFix, μία νέα πρόταση με τον ίδιο στόχο αλλά διαφορετική προσέγγιση.

Η ιδέα ξεκίνησε από χρήστες που εντόπισαν το γνωστό bug του Nexus 7 σύμφωνα με το οποίο όταν η μνήμη αρχίζει να γεμίζει, η συσκευή σέρνεται αδικαιολόγητα. Παρατήρησαν λοιπόν ότι αδειάζοντάς την το πρόβλημα παραμένει και δε διορθώνεται ακόμα και αν κάνουμε wipe της cache! Κατέληξαν στο συμπέρασμα λοιπόν ότι το Android δεν ενημερώνεται άμεσα για τα block που αδειάζουν και τα θεωρεί γεμάτα με αποτέλεσμα να μην τα χρησιμοποιεί.

Τη λύση ήρθε να δώσει η συγγένεια του Android με το Linux καθώς στο δεύτερο υπάρχει η εντολή "fstrim" η οποία χρησιμοποιείται σε συστήματα με SSD δίσκους για να ενημερώνει το σύστημα για τα άδεια block του δίσκου. Η εφαρμογή LagFix λοιπόν εκτελεί την εντολή "fstrim" σε τρία partition του συστήματος το /system, το /data και το /cache και φυσικά χρειάζεται root για να λειτουργήσει. Διαθέτει όλο και όλο το πλήκτρο "Run!" και τα αποτελέσματά της θα φανούν μόνο σε συσκευές που έχουν χρησιμοποιήσει κατά καιρούς το μεγαλύτερο μέρος της μνήμης τους.


Η αιτιολόγηση ύπαρξης του LagFix είναι σίγουρα καλύτερη από αυτή του Seeder οπότε δοκιμάστε το κατεβάζοντάς το δωρεάν από το Play Store και καλά αποτελέσματα!

18 στο: "LagFix: Νέα εφαρμογή που υπόσχεται εξάλειψη του lag στο Android"