Δευτέρα, 3 Δεκεμβρίου 2012

To Android 4.2 έφτασε στο HTC Desire HD μέσω της Codefire X ROM


Είναι πολλές οι συσκευές που κατά καιρούς σταματούν να αναβαθμίζονται επίσημα και η πιο αδικημένη από όλες είναι ίσως το Desire HD της HTC. Επρόκειτο για τη ναυαρχίδα της εταιρίας στην εποχή της η οποία δεν αναβαθμίστηκε ποτέ σε καμία σημαντικότερη έκδοση του Android, αφήνοντας τους αγοραστές της απογοητευμένους. Ευτυχώς που υπάρχει η κοινότητα του Android η οποία αναλαμβάνει αυτές τις περιπτώσεις και τις φέρνει σχεδόν πάντα, εις πέρας.

Δημιουργήθηκε λοιπόν η Codefire X ROM για να καλύψει το πρόβλημα και από ότι μας λέει ο δημιουργός της, είναι πολύ ποιοτική. Είναι βασισμένη στο Android 4.2.1 και κατασκευασμένη απευθείας από το AOSP, άρα σχετικά "καθαρή". Είναι επίσης ανοιχτού κώδικα και διαθέτει τις δικές της ρυθμίσεις παραμετροποίησης για να τη φέρουμε ακόμα πιο κοντά στα γούστα μας. Ο πυρήνας που διαθέτει είναι ο επίσημος της Google αλλά ο δημιουργός της μας προτείνει και άλλον ένα τον οποίο έχει φτιάξει ο ίδιος, για όσους θέλουν κάτι περισσότερο από τη συσκευή τους.


Το μοναδικό προβληματάκι το οποίο πιθανότατα να ξεπεραστεί στην πορεία, είναι το Bluetooth το οποίο δε λειτουργεί. Όσοι λοιπόν θέλετε να αναβαθμίσετε, ορίστε η ευκαιρία σας.

Κατεβάστε και εγκαταστήστε μέσω της CWM recovery, με τη σειρά:
  • τη ROM και τα Google Apps (από εδώ) και
  • προαιρετικά το βελτιωμένο πυρήνα (από εδώ).

Αν τέλος, δεν έχετε κάνει ακόμα root, διαλέξτε έναν από τους τρόπους που έχουμε παρουσιάσει στο παρελθόν. Περισσότερες πληροφορίες, στο νήμα της στο XDA.

0 στο: "To Android 4.2 έφτασε στο HTC Desire HD μέσω της Codefire X ROM"