Τετάρτη, 5 Δεκεμβρίου 2012

Greece in Photo Sphere: Ελάτε να δημιουργήσουμε το πρώτο άλμπουμ με σφαιρικές και πανοραμικές φωτογραφίες στην Ελλάδα!


Εδώ και λίγες μέρες, με μερικούς αναγνώστες (και φίλους) του Dr. Android ξεκινήσαμε μία πολύ ωραία ιδέα με αφορμή την έλευση των σφαιρικών φωτογραφιών στο Android 4.2. Δημιουργήσαμε λοιπόν το Greek Photo Sphere Event στο Google+, ένα μέρος όπου μπορούμε να συγκεντρώσουμε τις καλύτερες φωτογραφίες που έχουμε συλλάβει με τη λειτουργία Photo Sphere ή τη λειτουργία Panorama της κάμερας της συσκευής μας!

Τι είναι το Photo Sphere;
Πρόκειται για μία νέα λειτουργία στην κάμερα του Android 4.2, με την οποία μπορούμε να τραβήξουμε σφαιρικές φωτογραφίες όπως αυτές που βλέπουμε στο streetview του Google Maps. Οι συσκευές που έχουν αναβαθμιστεί σε Android 4.2 διαθέτουν ήδη τη λειτουργία, ενώ όσοι έχουν εκδόσεις από Android 4 ICS και άνω, μπορούν να την εγκαταστήσουν και να τη χρησιμοποιήσουν σε μία rooted συσκευή με γυροσκόπιο (δείτε τον τρόπο: εδώ, εδώ και εδώ)

Δείτε περί τίνος πρόκειται:


Γιατί στο Google+;
Προς το παρόν υπάρχουν τρεις τρόποι για να δούμε τις σφαιρικές μας φωτογραφίες και αυτοί είναι:
  • μέσω της εφαρμογής Gallery του κινητού μας
  • ανεβάζοντάς τις στο Google Maps
  • ανεβάζοντάς τις στο Google+

H λειτουργία Events του Google+, είναι ο μόνος τρόπος για να δημιουργήσουμε ένα δημόσιο, κοινόχρηστο άλμπουμ όπου θα μπορούμε να ανεβάζουμε, να βλέπουμε και να κατεβάζουμε τις σφαιρικές μας φωτογραφίες. Το Greece in Photo Sphere είναι πλέον κοινότητα στο Google+.

Έχοντας Android συσκευή, σημαίνει ότι έχετε και Google λογαριασμό άρα μπορείτε να κάνετε login στο Google+.


Από τη sidebar του Dr. Android μπορείτε να επισκέπτεστε όποτε θέλετε το άλμπουμ μας μέσω της παραπάνω εικόνας. Σας προσκαλούμε λοιπόν, να ανεβάσουμε όλοι τις σφαιρικές και πανοραμικές μας φωτογραφίες από τα αγαπημένα μας μέρη στην Ελλάδα και όχι μόνο και να δημιουργήσουμε το μεγαλύτερο Photo Sphere άλμπουμ.

2 στο: "Greece in Photo Sphere: Ελάτε να δημιουργήσουμε το πρώτο άλμπουμ με σφαιρικές και πανοραμικές φωτογραφίες στην Ελλάδα!"