Δευτέρα, 26 Νοεμβρίου 2012

Ενεργοποιήστε τη λειτουργία Photo Sphere στο Nexus S και σε άλλες συσκευές με Android 4.1!


Σε συνέχεια του άρθρου με τα Google Apps του Android 4.2, όσοι φίλοι τα εγκαταστήσατε και απολαμβάνετε τα καλούδια της νέας έκδοσης Android θα έχετε παρατηρήσει ότι το πολυπόθητο Photo Sphere, η λειτουργία περιστροφικής φωτογραφίας 360 μοιρών δε λειτουργεί. Στην πραγματικότητα είναι εκεί και μας περιμένει απλά θα πρέπει να κάνουμε μία επιπλέον ρύθμιση για να το λειτουργήσουμε.

Το μόνο που θα χρειαστεί λοιπόν να κάνουμε, είναι να πάμε στο αρχείο build.prop και να μετονομάσουμε τη συσκευή μας, από Nexus S σε Galaxy Nexus. Αυτό γίνεται με τα εξής απλά βήματα (τα οποία ακολουθείτε με δική σας ευθύνη):

1. Ανοίγουμε ένα file explorer σαν το ES File Explorer.
2. Πηγαίνουμε στη διαδρομή "/system" όπου θα βρούμε το αρχείο "build.prop"
3. Το ανοίγουμε και αντικαθιστούμε τη γραμμή:
ro.product.model=Nexus S
ή ότι άλλο γράφει στη συσκευή σας με τη γραμμή:
ro.product.model=Galaxy Nexus
4. Αποθηκεύουμε το αρχείο βγαίνοντας και κάνουμε επανεκκίνηση.


Για συσκευές που δεν έχουν λάβει ή δε θα λάβουν την αναβάθμιση, όπως το Nexus S για παράδειγμα, θα πρέπει κατ' αρχάς να πούμε ότι υπάρχει κάποιος λόγος που έγινε αυτό. Η διαδικασία ένωσης των φωτογραφιών του Photo Sphere απαιτεί μεγάλη επεξεργαστική ισχύ που δε διαθέτουν οι συσκευές ενός πυρήνα και ίσως για αυτό δεν έλαβε το update. Για να το χρησιμοποιήσουμε με επιτυχία θα πρέπει με έναν task killer να διακόψουμε όλες τις εφαρμογές παρασκηνίου πριν βγάλουμε τη φωτογραφία και κατά τη διάρκεια της ένωσης των επί μέρους φωτογραφιών, να μην κάνουμε απολύτως τίποτα.

Δείτε ένα παράδειγμα κατά το οποίο την ώρα που ένωνε τις εικόνες σε μία από τις δοκιμές που έκανα, εγώ έβγαζα παράλληλα screenshot:


Κάνοντας τη διαδικασία με το task killer, τα πράγματα έγιναν σαφώς καλύτερα αλλά όπως και να έχει δεν κοστίζει τίποτα να το ενεργοποιήσετε. Φυσιολογικά λειτουργεί σε όλες τις συσκευές στις οποίες έχουμε εγκαταστήσει τα Google apps του Android 4.2, και διαθέτουν γυροσκόπιο.

Υ.Γ. Η συσκευή σας στο Play Store θα φαίνεται ως Galaxy Nexus πλέον.

8 στο: "Ενεργοποιήστε τη λειτουργία Photo Sphere στο Nexus S και σε άλλες συσκευές με Android 4.1!"