Δευτέρα, 5 Νοεμβρίου 2012

H Google θωρακίζει το Android ενσωματώνοντας ένα νέο σύστημα ασφαλείας στην έκδοση 4.2


Πολλά ακούγονται τόσα χρόνια για τις επικίνδυνες εφαρμογές που κυκλοφορούν στα διάφορα site αλλά και στο Play Store (προσωπικά δεν έτυχε να εγκαταστήσω κάποια από αυτές) και η Google φαίνεται πως θα αναβαθμίσει την ασφάλεια του Android προσθέτοντας σε αυτό ένα νέο σύστημα ασφαλείας.

Εκτός λοιπόν από τα εντυπωσιακά χαρακτηριστικά που θα φέρει μαζί του το Android 4.2, εντός της πλατφόρμας θα υπάρχει ένα είδος anti-virus το οποίο θα σκανάρει όλες τις εφαρμογές που εγκαθιστούμε εκτός του Play Store, ενεργοποιώντας τις "Άγνωστες πηγές" δηλαδή. Αυτό έρχεται ως λογική συνέχεια του αντίστοιχου συστήματος ασφαλείας που έχει εγκατασταθεί στους server του Google Play, το οποίο αποτρέπει στις εφαρμογές με κακόβουλο λογισμικό να εμφανίζονται στη συσκευή μας.

Το νέο αυτό χαρακτηριστικό, θα μπορούμε να το απενεργοποιήσουμε αν θέλουμε στη διαδρομή "Ρυθμίσεις > Ασφάλεια" της συσκευής μας αλλά δεν πρόκειται να καθυστερεί τη συσκευή μας, μιας και η δύσκολη δουλειά γίνεται στο server του Google Play. Παράλληλα απλοποιούνται και οι ενδείξεις των δικαιωμάτων που λαμβάνουν οι εφαρμογές για να τις διαβάζουμε ευκολότερα, σε μια προσπάθεια να σταματήσουν να τις αγνοούν οι χρήστες.


Μένει να δούμε αν όλα αυτά θα λειτουργούν χωρίς σύνδεση στο ίντερνετ (αμφιβάλλω) και κατά πόσο θα περιορίσουν το πρόβλημα.

0 στο: "H Google θωρακίζει το Android ενσωματώνοντας ένα νέο σύστημα ασφαλείας στην έκδοση 4.2"