H Google δίνει νέα γεύση στο Jellybean με το Android 4.2


Όπως περιμέναμε, μαζί με τις νέες Nexus συσκευές ανακοινώθηκε και η καινούργια έκδοση του Android, η 4.2. Πρόκειται για μία βελτιωμένη έκδοση του Jellybean και όχι για το Key Lime Pie, του οποίου η ονομασία θα κρατηθεί πιθανότατα για την έκδοση 5.0. Εκτός από τις βελτιώσεις σε ταχύτητα, αυτονομία και το "λιώσιμο" των bug διαθέτει και κάποια νέα χαρακτηριστικά που θα δούμε παρακάτω.


Photo Sphere Camera

Αν σας άρεσε το Panorama mode στην κάμερα του Jellybean, θα ξετρελαθείτε με το Sphere mode! Η Google λοιπόν, πάει ένα βήμα παραπέρα τις δυνατότητες της κάμερας του Android και μας δίνει τη δυνατότητα να βγάζουμε συνολικές φωτογραφίες του περιβάλλοντός μας, σε σχήμα σφαίρας, όπως ακριβώς αυτές που βλέπουμε στο StreetView του Google Maps!

Τις φωτογραφίες αυτές θα μπορούμε να τις δούμε από τη Γκαλερί της συσκευής μας, να τις μοιραστούμε με φίλους στο Google+, αλλά και να τις προσθέσουμε στο Google Maps. Πάρτε μια γεύση στο παρακάτω βίντεο:


Πληκτρολόγιο με χειρονομίες

Αν χρησιμοποιείτε πληκτρολόγια με χειρονομίες (gestures) όπως το Swype, είμαι στη ευχάριστη θέση να σας ενημερώσω οτι το προεγκατεστημένο πληκτρολόγιο του Android 4.2, διαθέτει τέτοιου είδους λειτουργία. Το πληκτρολόγιο φυσικά μπορεί να προβλέψει την επόμενη λέξη που θα γράψουμε αλλά και να μας διορθώσει τα ορθογραφικά λάθη (ας ελπίσουμε και στα ελληνικά, μέχρι τότε χρησιμοποιήστε το Swiftkey).

Πολλαπλοί χρήστες

Όπως όλα τα σύγχρονα λειτουργικά συστήματα που σέβονται τον εαυτό τους, έτσι και το Android 4.2 διαθέτει λειτουργία πολλαπλών χρηστών! Σε μία οικογένεια το tablet μπορεί να είναι κοινόχρηστο και έτσι η Google δίνει τη δυνατότητα στο μπαμπά Βρασίδα να έχει σε ξεχωριστό λογαριασμό τις ρυθμίσεις και τις business εφαρμογές του, τη μαμά Αγλαΐα να έχει και αυτή το χώρο της για τις εφαρμογές μαγειρέματος και τα παιδιά Τοτό και μικρή Αννούλα σε τρίτο χώρο για τα παιχνίδια τους!

Ασύρματη οθόνη

Όπως και να το κάνουμε, σε μία φορητή συσκευή δεν είναι δυνατό να απολαύσεις μια ταινία όπως στη super τηλεόραση που έχεις στο σπίτι σου. Έτσι, το Android 4.2 μπορεί να σου προσφέρει την ασύρματη μεταφορά εικόνας από το tablet ή το smartphone στην τηλεόρασή σου, με ένα πρόσθετο εξάρτημα για τη θύρα HDMI αυτής. Δείτε τις ταινίες σας, τα βίντεο από τις διακοπές αλλά και βίντεο από το YouTube HD, απευθείας στη μεγάλη οθόνη του σαλονιού!

Αυτά είναι τα κυριότερα, δείτε και τις υπόλοιπες βελτιώσεις στις υπάρχουσες υπηρεσίες στην επίσημη σελίδα του Android.

Σχόλια

  1. Εγώ που ακόμα δεν την έβαλα γιατί βαριέμαι αλλά και δεν έχω χρόνο να κάνω root-unroot γνωρίζουμε αν θα βγει κάποια custom? για να σταματήσει και το spam της ενημέρωσης!!!????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δε σε καταλαβαίνω. Ποια δεν έβαλες και πως θα βάλεις custom ROM όταν δεν έχεις χρόνο να κάνεις root;

      Διαγραφή
    2. Πω έχεις απόλυτο δίκιο χίλια sorry!!Δεν εγκατέστησα ακόμα την 4.2 την official! Και η ερώτηση ήταν αν βγει κάποια custom rom 4.2 αν θα σταματήσει να μου βγάζει το μήνυμα για εγκατάσταση!(της official)

      Διαγραφή
    3. Αν αλλάξεις ROM, σταματάνε και οι ειδοποιήσεις. Βέβαια η ROM που θα βάλεις μπορεί να έχει τις δικές τις OTA αναβαθμίσεις.

      Διαγραφή
  2. Παιδιά είναι διαθέσιμη απο σήμερα η 4.2 ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όχι ακόμη. Μάλλον στα τέλη Νοεμβρίου θα το δούμε στα Nexus, εκτός και αν η Google μας εκπλήξει ευχάριστα.

      Διαγραφή
  3. Φίλε Chris εγώ έχω το note 10.1 ξέρεις ποτέ θα γίνει η αναβάθμιση?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Πες την άποψή σου ή κάνε την ερώτησή σου ελεύθερα, ακολουθώντας όμως τους στοιχειώδεις κανόνες ευγένειας.

Δείτε επίσης...

Φεύγω από την Google (μέρος 15) | ''Ξηλώνουμε'' τα Google apps από το Android

Android | Γιατί δε θα αγόραζα ποτέ smartphone της OnePlus

Ιδιωτικό απόρρητο | Το αφελές επιχείρημα του ''Δεν έχω τίποτα να κρύψω''

Docker (μέρος 7) | Στήνουμε έναν reverse proxy για τα container μας με το Traefik

Ubuntu Touch 2020 review | Μια πραγματική mobile GNU/Linux διανομή έτοιμη για καθημερινή χρήση

Μάθε παιδί μου Linux (μέρος 11) | Δίσκοι, κατατμήσεις και σύστημα αρχείων (filesystem)

Android | Περιόρισε την παρακολούθηση των εφαρμογών και κόψε τις διαφημίσεις με το TrackerControl

Docker (μέρος 1) | Τι είναι και πώς το εγκαθιστούμε στον υπολογιστή μας;

Android | Βάλε στην ''απομόνωση'' τις εφαρμογές που δεν εμπιστεύεσαι με το Shelter

Απόρρητο | ''Μπερδεύουμε'' τον αλγόριθμο Google και Facebook με ψεύτικες πληροφορίες