Αποτελέσματα: Ποιες εργασίες κάνουμε πλέον από την Android συσκευή μας και όχι από τον υπολογιστή;


Πάρα πολύ ενδιαφέρουσα η τελευταία δημοσκόπησή μας και όπως περιμέναμε δεν υπάρχει καθαρός νικητής στις απαντήσεις. Το μόνο συμπέρασμα που μπορούμε να βγάλουμε είναι οτι το Android είναι πλέον ένα πλήρες λειτουργικό σύστημα που μπορεί να καλύψει τις ανάγκες μας και ο καθένας το χρησιμοποιεί για να εξυπηρετήσει τα δικά του θέλω.

Τα αποτελέσματα


Θα χωρίσουμε λοιπόν τις απαντήσεις σε τρεις κατηγορίες βάσει των προτιμήσεών μας, καθώς κάποιες απόψεις έδειξαν να συμπίπτουν μεταξύ τους:

1. Το 40-43% ψήφισε οτι προτιμάει την Android συσκευή του για να ανταλλάξει την αλληλογραφία του και να περιηγηθεί στο ίντερνετ. Αναμενόμενο καθώς αυτές οι δύο εργασίες είναι κατά κάποιο τρόπο πρωτεύουσες για μία κινητή συσκευή με οθόνη αφής. Σκεφτείτε πόσο άβολο είναι να καθόμαστε σε μια καρέκλα μπροστά στον υπολογιστή, για να μπούμε και να χαζέψουμε στο ίντερνετ και από την άλλη πόσο ξεκούραστα μπορούμε να το κάνουμε με ένα tablet στα χέρια μας, από τον καναπέ του σπιτιού μας. Υπάρχουν βέβαια και τα laptop, αλλά είναι ογκώδη, ζεσταίνονται και αυτό το trackpad γίνεται εκνευριστικό μετά από λίγη ώρα. Η οθόνη αφής είναι ιδανική για τέτοιες εργασίες και οι κινήσεις που κάνουμε για να τη χειριστούμε είναι απολύτως φυσικές. Όσον αφορά τα email, οι εφαρμογές (ιδιαίτερα αυτή του Gmail) είναι άκρως φιλικές στο χρήστη ενώ τα πληκτρολόγια έχουν βελτιωθεί τόσο πολύ (με κορυφαίο το Swiftkey) που αν χρειαστεί να γράψουμε κάποιο μεγάλο κείμενο, δε θα έχουμε πρόβλημα.

2. Το 32% μας απάντησε ότι χρησιμοποιεί την Android συσκευή του για να παίξει παιχνίδια, μουσική και βίντεο τα οποία είναι κατά κάποιο τρόπο οι δευτερεύουσες δυνατότητες μιας τέτοιας συσκευής. Η υψηλή ποιότητα πολλών παιχνιδιών και οι ευκολίες που μας προσφέρει η Google (Google Music, YouTube) βοηθούν στο να απεξαρτηθούμε από τον υπολογιστή μας. Αν ξεπεράσουμε το θέμα του γούστου (μπορεί κάποιος να μην ακούει καθόλου μουσική βρε αδερφέ), φαίνεται ότι ως Έλληνες χρησιμοποιούμε κατά κόρον αυτές τις λειτουργίες και σε συνδυασμό με το ότι δεν προτιμάμε να ανοίξουμε τον υπολογιστή μας, δείχνει σαφώς ένα υψηλό επίπεδο οικειότητας και κατανόησης των smartphone / tablet και όλων των λειτουργιών τους.

3. Το 29%, δηλαδή ο ένας περίπου στους τρεις είναι αυτός που δεν μπορεί ακόμα να ανεξαρτητοποιηθεί από τη χρήση του κλασικού υπολογιστή και για να μην είμαστε άδικοι, ίσως δε θέλει κιόλας. Εδώ κατά τη γνώμη μου βρίσκεται η πραγματική έκπληξη της δημοσκόπησης, δεν περίμενα δηλαδή με τίποτα το ποσοστό αυτό να είναι άνω του 10%! Με όλες αυτές τις ευκολίες που προσφέρει το Android και γενικότερα οι mobile πλατφόρμες, αυτό το 29% δε βολεύεται παραδείγματος χάριν ούτε να στείλει email, ούτε να ακούσει μουσική μέσω αυτού; Το ερώτημα είναι ρητορικό.

Επόμενο ερώτημα;
Επειδή μας άρεσε το θέμα με την ανάδειξη του καλύτερου video player, τι θα λέγατε να ασχοληθούμε αυτή τη φορά με τους browser; Πείτε μας λοιπόν, ποιον browser θεωρείτε τον καλύτερο;

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Πες την άποψή σου ή κάνε την ερώτησή σου ελεύθερα, ακολουθώντας όμως τους στοιχειώδεις κανόνες ευγένειας.

Δείτε επίσης...

Android | Γιατί δε θα αγόραζα ποτέ smartphone της OnePlus

Φεύγω από την Google (μέρος 15) | ''Ξηλώνουμε'' τα Google apps από το Android

Ιδιωτικό απόρρητο | Το αφελές επιχείρημα του ''Δεν έχω τίποτα να κρύψω''

Docker (μέρος 7) | Στήνουμε έναν reverse proxy για τα container μας με το Traefik

Μάθε παιδί μου Linux (μέρος 11) | Δίσκοι, κατατμήσεις και σύστημα αρχείων (filesystem)

Ubuntu Touch 2020 review | Μια πραγματική mobile GNU/Linux διανομή έτοιμη για καθημερινή χρήση

Android | Περιόρισε την παρακολούθηση των εφαρμογών και κόψε τις διαφημίσεις με το TrackerControl

Απόρρητο | ''Μπερδεύουμε'' τον αλγόριθμο Google και Facebook με ψεύτικες πληροφορίες

Docker (μέρος 1) | Τι είναι και πώς το εγκαθιστούμε στον υπολογιστή μας;

Android | Βάλε στην ''απομόνωση'' τις εφαρμογές που δεν εμπιστεύεσαι με το Shelter