Αναβάθμιση του Google Play Store! Δείτε τις αλλαγές και κατεβάστε το.


Πολλά καινούργια από τις εφαρμογές της Google τελευταία. Είδαμε σε προηγούμενο άρθρο τι έχουμε να περιμένουμε από την αναβάθμιση της εφαρμογής του Gmail, είδαμε σήμερα πως βγήκε Google Calendar εφαρμογή και θα δούμε τώρα την αναβάθμιση του Google Play Store και τι θα μας προσφέρει.

Το πιο αξιοσημείωτο νέο χαρακτηριστικό είναι μια δυνατότητα που περιμένουμε καιρό τώρα, να μπορούμε να διαγράφουμε εφαρμογές από τη λίστα μας, που έχουμε κατεβάσει στο παρελθόν αλλά έχουμε απεγκαταστήσει από τη συσκευή μας. Αν μάλιστα, όπως εμείς, δοκιμάζετε πολλές εφαρμογές, το πιθανότερο είναι πως η λίστα σας είναι πολύ μακρυά. Η εκκαθάριση δίνεται εύκολα με δυνατότητα διαγραφής πολλών εφαρμογών ταυτόχρονα. Περιορίστε λοιπόν τη λίστα στα μέτρα σας.


Άλλο ένα βολικό χαρακτηριστικό που προστίθεται είναι πως το Play Store πλέον "θυμάται" σε ποιο σημείο της λίστας των εφαρμογών μας βρισκόμαστε κάθε φορά έτσι ώστε όταν πατάμε σε κάποια εφαρμογή που θέλουμε να δούμε και μετά γυρίζουμε πίσω βρισκόμαστε στο σημείο που μείναμε και όχι στην αρχή της λίστας.Βλέπουμε πως διαφοροποιήθηκε και η μπάρα ειδοποίησης που εμφανίζεται όταν έχουμε ενημερώσεις εφαρμογών, η οποία τώρα μπορεί και επεκτείνεται για να μας δώσει περισσότερες πληροφορίες.


Για το τέλος ένα καινούργιο χαρακτηριστικό, η "Λίστα Επιθυμιών" ή καλύτερα στα αγγλικά "Wish List". Ο μηχανισμός είναι απλός. Βρίσκετε κάτι που θέλετε στο Google Play, στη συνέχεια πατάτε το κουμπί σελιδοδείκτη (+) και με αυτό τον τρόπο το προσθέτετε στη λίστα ευχών σας. Προς το παρόν δεν υπάρχει κάποια χρησιμότητα, πέρα από ότι σχηματίζουμε μια λίστα με εφαρμογές που επιθυμούμε τσεκάρουμε ή να αγοράσουμε στο μέλλον, όμως αργότερα μπορούν να προστεθούν νέες ιδιότητες όπως το να μπορούμε να μοιραστούμε τη λίστα μας με άλλους.  


Αν δεν το έχετε λάβει ήδη, καθώς στις Nexus συσκευές έχει ήδη αναβαθμιστεί, το Android Police μας έδωσε τη δυνατότητα να κατεβάσουμε το .apk της εφαρμογής μια ώρα αρχύτερα. Μπείτε στη σελίδα του, κατεβάστε το και απλά εγκαταστήστε το.

Σχόλια

Δείτε επίσης...

Android | Γιατί δε θα αγόραζα ποτέ smartphone της OnePlus

Άποψη | Πώς το Facebook και η ανθρώπινη βλακεία καταστρέφουν την ψυχολογία μας και τον κοινωνικό ιστό

Docker (μέρος 1) | Τι είναι και πώς το εγκαθιστούμε στον υπολογιστή μας;

Μάθε παιδί μου Linux (μέρος 8) | Άδειες φακέλων, αρχείων και διεργασιών

3D Printing | Τι είναι το brim, το skirt και το raft και πώς μας βοηθούν να έχουμε επιτυχημένες εκτυπώσεις

Android | Περιόρισε την παρακολούθηση των εφαρμογών και κόψε τις διαφημίσεις με το TrackerControl

Home Assistant (μέρος 3) | Πώς δημιουργούμε αυτοματισμούς στο smart home server μας

Ubuntu Touch 2020 review | Μια πραγματική mobile GNU/Linux διανομή έτοιμη για καθημερινή χρήση

Google Pixel 4a, OnePlus Nord, iPhone SE | Συγκρίνουμε τα πιο ενδιαφέροντα smartphone του 2020

Home Assistant (μέρος 5) | Πώς ενεργοποιούμε τις ειδοποιήσεις στον smart home server μας