Gmail 4.2. Δείτε τις νέες δυνατότητες και πως θα τις αποκτήσετε μια ώρα αρχήτερα!


Αν τα αναφερόμενα σε πρόσφατο άρθρο του Android Police είναι αληθινά (που προφανώς είναι όπως βλέπουμε στο βίντεο) ετοιμαζόμαστε για μία πολύ σημαντική αναβάθμιση στη Gmail εφαρμογή μας. Νέα χαρακτηριστικά που θα μας ενθουσιάσουν και δυνατότητες που θα διευκολύνουν την ζωή μας. Ας τα δούμε:


1) Το σημαντικότερο και το καλύτερο: Ζουμ με το χέρι στα μηνύματα, το γνωστό μας pinch-to-zoom. Ένα χαρακτηριστικό που πραγματικά έλειπε από την εφαρμογή και που όλοι οι χρήστες Android επιθυμούσαν να υπάρχει.

2) Εξίσου ωραίο και βολικό: Η δυνατότητα να σύρουμε τα μηνύματα προκειμένου να τα διαγράψουμε ή να τα αρχειοθετήσουμε, όπως κάνουμε με τη μπάρα ειδοποιήσεων.


3) Ανανεώθηκε τελείως η εμφάνιση των συνημμένων αρχείων. Κατ' αρχήν βρίσκονται πλέον κάτω από το μήνυμά (όπως θα πρεπε), αντί επάνω όπως στην τρέχουσα έκδοση. Στην δεξιά εικόνα μπορούμε να δούμε το κείμενο του μηνύματος, ενώ στην αριστερή πρέπει να προχωρήσουμε παρακάτω για να το διαβάσουμε. Επιπλέον αν τα συνημμένα μας είναι εικόνες, φαίνονται τώρα σαν μεγάλες "μικρογραφίες" και είναι πολύ πιο εύκολα ορατά.


 4) Μπορούμε μέσα από την εφαρμογή να αναφέρουμε ένα μήνυμα ως ύποπτο "μεθόδου ψαρέματος" το γνωστό μας phishing.


Αυτές είναι οι κυριότερες αλλαγές και για μας που ανυπομονούμε να τις δούμε στις συσκευές μας το Android Police μας έδωσε τη δυνατότητα (όσοι μπορούμε γιατί χρειάζεται να έχουμε έκδοση Android 4.0 τουλάχιστον).

Όπως πάντα ακολουθείτε τη διαδικασία με δική σας ευθύνη.

Κατ' αρχήν κατεβάζουμε το .apk από τη σελίδα του Android Police στο σημείο Download.

Το .apk αυτό υπογράφεται από την Google, αλλά με ένα διαφορετικό κλειδί από αυτό που έχει στο Play Store (μάλλον δοκιμαστικό κλειδί) και γι αυτό το λόγο δεν μπορούμε να το περάσουμε σαν αναβάθμιση στην έκδοση που ήδη έχουμε, αλλά πρέπει να διαθέτουμε rooted συσκευή με δυνατότητα παρέμβασης στο /system directory προκειμένου να αφαιρέσουμε το υφιστάμενο Gmail .apk.

Οπότε διαγράφουμε το Gmail από το φάκελο /system/app και από το φάκελο /data/app, βάζουμε το .apk που κατεβάσαμε στο /system/app και κάνουμε επανεκκίνηση τη συσκευή μας για να εφαρμοσθούν οι αλλαγές. 

Αν η παραπάνω μέθοδος δε λειτουργεί για εσάς, τότε μπορείτε να κάνετε το .apk push μέσω ADB. Θα βρείτε αναλυτικές πληροφορίες για το ADB και τη χρησιμότητα του στη σειρά μας Android Basics στο σχετικό άρθρο.  

Να έχετε στο μυαλό σας πως αυτή η ανεπίσημη έκδοση ίσως έχει κάποια σφάλματα, αν και αυτοί που τη δοκίμασαν δεν αντιμετώπισαν κάποιο πρόβλημα.

 Υ.Γ. Για τυχόν απορίες απευθυνθείτε στον doctor Chris K. γιατί όπως καταλαβαίνετε εγώ είμαι απλά ο αγγελιοφόρος!
[Android police 1,2,3]

Σχόλια

Δείτε επίσης...

Psiphon 113: Η εφαρμογή που σου δίνει ελεύθερο και δωρεάν ίντερνετ από το κινητό σου (χωρίς πλάκα)

Πέντε τρόποι για να ξεκλειδώσεις τη συσκευή σου αν έχεις ξεχάσει το Μοτίβο ή το PIN

Πώς μπορούμε να εγκαταστήσουμε περισσότερες εφαρμογές με ευκολία, σε όλες τις συσκευές Android

Εφαρμογές Google: Μάθετε τα μυστικά τους και πώς θα τις χρησιμοποιήσετε με επιτυχία!

Android Basics | Τι είναι Root και πώς μπορείς να το κάνεις σε οποιαδήποτε συσκευή;

Online αγορές από Κίνα | Με τη νέα μέθοδο αποστολής EU Express το δέμα μας δεν περνάει από τελωνείο

Android Basics: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το λεγόμενο brick

Πώς μπορούμε να επαναφέρουμε φωτογραφίες και άλλα αρχεία που έχουμε διαγράψει από την Android συσκευή μας;

Χρησιμοποιήστε την πλοήγηση του Google Maps στην Ελλάδα, χωρίς σύνδεση στο ίντερνετ!

Android Basics: Γιατί στο Android 4.2 δεν μπορώ να μεταφέρω τις εφαρμογές μου στην SD κάρτα;