Plague Inc.: Αφανίστε την ανθρωπότητα στο πιο απρόβλεπτο παιχνίδι που υπάρχει!


Ανάμεσα στα πολλά παιχνίδια που έχουμε δει κατά καιρούς, λίγα είναι αυτά που είναι πραγματικά πρωτότυπα. Ένα ήταν το Zen Bound 2 που με ενθουσίασε με τη διαφορετικότητά του και ένα τώρα, το Plague Inc., το οποίο είναι ένας πλήρης προσομοιωτής πανδημίας!


Θα περίμενε κανείς να δει ένα παιχνίδι στο οποίο ο ιός εξαπλώνεται και εμείς θα πρέπει να συντονίσουμε τις ενέργειες για να τον καταπολεμήσουμε, αλλά όχι, στο Plague Inc. εμείς είμαστε αυτός που κατασκευάζει τον ιό και θέλουμε ντε και καλά να αφανίσουμε την ανθρωπότητα (τι κακία είναι αυτή βρε παιδάκι μου;).

Ξεκινάμε διαλέγοντας τον τύπο της αρρώστιας που θέλουμε να δημιουργήσουμε με μοναδική επιλογή τα βακτήρια για αρχή, ενώ αργότερα ξεκλειδώνονται και οι άλλες επιλογές όπως ο ιός, τα παράσιτα ή τα βιοχημικά όπλα! Αν βιαζόμαστε μπορούμε να αγοράσουμε τις υπόλοιπες επιλογές (με 0,82€) και να τις επιλέξουμε από την αρχή. Επιλέγουμε επίσης την ονομασία αλλά και το γενετικό κώδικα που θέλουμε να έχει ο ιός μας και ξεκινάμε.


Όλο το παιχνίδι παίζεται στον παγκόσμιο χάρτη που βλέπουμε παρακάτω. Πρέπει να επιλέξουμε για αρχή μία φτωχή χώρα, η οποία δε διαθέτει πόρους για την ανάπτυξη του αντιδότου αλλά να έχει και λιμάνια ή αεροδρόμια, για να μπορεί ο ιός μας να ταξιδέψει και σε άλλες χώρες. Όσο το παιχνίδι προχωράει, τόσο περισσότεροι άνθρωποι μολύνονται και κερδίζουμε πόντους DNA.


Πατώντας το πλήκτρο "Disease", μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αυτούς τους πόντους για να εξελίξουμε τον ιό μας σε τρία επίπεδα:
  • τη Μετάδοση (μεταξύ ανθρώπων, ζώων, αέρα, νερού κλπ.)
  • τα Συμπτώματα που προκαλεί (από απλό φτέρνισμα έως κωματώδη κατάσταση)
  • και τις Ιδιότητες του (αντίσταση σε φάρμακα και σε ακραίες καιρικές συνθήκες)


Κάτω δεξιά μπορούμε να δούμε σε ποια κατάσταση βρίσκεται η δημιουργία του αντιδότου και πατώντας το πλήκτρο "World" να ενημερωθούμε για επί μέρους στατιστικά στοιχεία για το πώς αντιδρούν οι χώρες σε αυτή τη νέα πανδημία και το ποιες έχουν κάνει μεγαλύτερη πρόοδο.


Όσο το παιχνίδι εξελίσσεται, αρχίζουμε και βλέπουμε με κόκκινες τελείες τα κρούσματα παγκοσμίως. Το ανθρώπινο είδος όμως, δε θα πέσει αμαχητί. Οι κυβερνήσεις θα αρχίσουν τις συνεργασίες με σκοπό να εξελίξουν γρηγορότερα το αντίδοτο, θα κλείσουν λιμάνια και αεροδρόμια για να περιορίσουν την εξάπλωσή του και για όλα αυτά θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι. Μπορούμε να ενημερωθούμε για τα πάντα στα δελτία ειδήσεων που περνάνε στο επάνω μέρος, τα οποία περιλαμβάνουν και πραγματικές ειδήσεις!!!


Αφού τελικά διαλύσουμε τα πάντα, έχουμε στη διάθεσή μας στατιστικά στοιχεία σχετικά με το χρόνο που έκανε ο ιός να εξαφανίσει τη Γη και άλλα πολύ ενδιαφέροντα ακόμα.

Διαθέτει τρία διαφορετικά επίπεδα δυσκολίας για να μας κρατήσει κολλημένους, είναι ένα πάρα πολύ απρόβλεπτο παιχνίδι και νομίζω ένας εξαιρετικός προσομοιωτής με τον οποίο μπορούμε να δούμε τι θα συμβεί στην πραγματικότητα σε μία τέτοια περίπτωση. Απαραίτητο επίσης είναι, να ρίξουμε και μια ματιά στο "How to Play" για να μπούμε γρήγορα στο νόημα.

Θα το βρείτε δωρεάν στο Google Play Store.

Παρακολουθήστε το τρέιλερ με την αφήγηση του Έλληνα (άξιος), Ηλία Τουφεξή:

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης...

Οδηγός αγοράς | Τα καλύτερα Android smartphone του 2018 για το 2019

Sharp Aquos Crystal: Το smartphone που ψάχνουμε μόλις δημιουργήθηκε από τη Sharp

Πέντε τρόποι για να ξεκλειδώσεις τη συσκευή σου αν έχεις ξεχάσει το Μοτίβο ή το PIN

Smart home & AirBnB | Αύξησε την αξία ενοικίασης και κάνε οικονομία με ένα ''έξυπνο'' σπίτι

Φεύγω από την Google | Αντικαθιστούμε το Play Store με το Aurora Store και το F-Droid

Galaxy Fold | Το αναδιπλούμενο smartphone της Samsung είναι πανέμορφο αλλά καθόλου πρακτικό

3D Printing | Φτιάχνουμε πιόνια ή ζάρια για επιτραπέζια, είδη μοντελισμού και άλλα παιχνίδια!

Samsung Galaxy S10 | Είναι χωρίς αμφιβολία ο βασιλιάς του Android και αυτοί είναι οι λόγοι

Raspberry Pi | Ενεργοποιούμε την πρόσβαση στο server μας από οποιοδήποτε μέρος του κόσμου με το Let's Encrypt (SSL) και το DuckDNS

Android Basics | Τι είναι το πρόγραμμα Android One, ποια τα πλεονεκτήματα και ποια τα αρνητικά του;