Plague Inc.: Αφανίστε την ανθρωπότητα στο πιο απρόβλεπτο παιχνίδι που υπάρχει!


Ανάμεσα στα πολλά παιχνίδια που έχουμε δει κατά καιρούς, λίγα είναι αυτά που είναι πραγματικά πρωτότυπα. Ένα ήταν το Zen Bound 2 που με ενθουσίασε με τη διαφορετικότητά του και ένα τώρα, το Plague Inc., το οποίο είναι ένας πλήρης προσομοιωτής πανδημίας!


Θα περίμενε κανείς να δει ένα παιχνίδι στο οποίο ο ιός εξαπλώνεται και εμείς θα πρέπει να συντονίσουμε τις ενέργειες για να τον καταπολεμήσουμε, αλλά όχι, στο Plague Inc. εμείς είμαστε αυτός που κατασκευάζει τον ιό και θέλουμε ντε και καλά να αφανίσουμε την ανθρωπότητα (τι κακία είναι αυτή βρε παιδάκι μου;).

Ξεκινάμε διαλέγοντας τον τύπο της αρρώστιας που θέλουμε να δημιουργήσουμε με μοναδική επιλογή τα βακτήρια για αρχή, ενώ αργότερα ξεκλειδώνονται και οι άλλες επιλογές όπως ο ιός, τα παράσιτα ή τα βιοχημικά όπλα! Αν βιαζόμαστε μπορούμε να αγοράσουμε τις υπόλοιπες επιλογές (με 0,82€) και να τις επιλέξουμε από την αρχή. Επιλέγουμε επίσης την ονομασία αλλά και το γενετικό κώδικα που θέλουμε να έχει ο ιός μας και ξεκινάμε.


Όλο το παιχνίδι παίζεται στον παγκόσμιο χάρτη που βλέπουμε παρακάτω. Πρέπει να επιλέξουμε για αρχή μία φτωχή χώρα, η οποία δε διαθέτει πόρους για την ανάπτυξη του αντιδότου αλλά να έχει και λιμάνια ή αεροδρόμια, για να μπορεί ο ιός μας να ταξιδέψει και σε άλλες χώρες. Όσο το παιχνίδι προχωράει, τόσο περισσότεροι άνθρωποι μολύνονται και κερδίζουμε πόντους DNA.


Πατώντας το πλήκτρο "Disease", μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αυτούς τους πόντους για να εξελίξουμε τον ιό μας σε τρία επίπεδα:
  • τη Μετάδοση (μεταξύ ανθρώπων, ζώων, αέρα, νερού κλπ.)
  • τα Συμπτώματα που προκαλεί (από απλό φτέρνισμα έως κωματώδη κατάσταση)
  • και τις Ιδιότητες του (αντίσταση σε φάρμακα και σε ακραίες καιρικές συνθήκες)


Κάτω δεξιά μπορούμε να δούμε σε ποια κατάσταση βρίσκεται η δημιουργία του αντιδότου και πατώντας το πλήκτρο "World" να ενημερωθούμε για επί μέρους στατιστικά στοιχεία για το πώς αντιδρούν οι χώρες σε αυτή τη νέα πανδημία και το ποιες έχουν κάνει μεγαλύτερη πρόοδο.


Όσο το παιχνίδι εξελίσσεται, αρχίζουμε και βλέπουμε με κόκκινες τελείες τα κρούσματα παγκοσμίως. Το ανθρώπινο είδος όμως, δε θα πέσει αμαχητί. Οι κυβερνήσεις θα αρχίσουν τις συνεργασίες με σκοπό να εξελίξουν γρηγορότερα το αντίδοτο, θα κλείσουν λιμάνια και αεροδρόμια για να περιορίσουν την εξάπλωσή του και για όλα αυτά θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι. Μπορούμε να ενημερωθούμε για τα πάντα στα δελτία ειδήσεων που περνάνε στο επάνω μέρος, τα οποία περιλαμβάνουν και πραγματικές ειδήσεις!!!


Αφού τελικά διαλύσουμε τα πάντα, έχουμε στη διάθεσή μας στατιστικά στοιχεία σχετικά με το χρόνο που έκανε ο ιός να εξαφανίσει τη Γη και άλλα πολύ ενδιαφέροντα ακόμα.

Διαθέτει τρία διαφορετικά επίπεδα δυσκολίας για να μας κρατήσει κολλημένους, είναι ένα πάρα πολύ απρόβλεπτο παιχνίδι και νομίζω ένας εξαιρετικός προσομοιωτής με τον οποίο μπορούμε να δούμε τι θα συμβεί στην πραγματικότητα σε μία τέτοια περίπτωση. Απαραίτητο επίσης είναι, να ρίξουμε και μια ματιά στο "How to Play" για να μπούμε γρήγορα στο νόημα.

Θα το βρείτε δωρεάν στο Google Play Store.

Παρακολουθήστε το τρέιλερ με την αφήγηση του Έλληνα (άξιος), Ηλία Τουφεξή:

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δείτε επίσης...

Psiphon 113: Η εφαρμογή που σου δίνει ελεύθερο και δωρεάν ίντερνετ από το κινητό σου (χωρίς πλάκα)

Πέντε τρόποι για να ξεκλειδώσεις τη συσκευή σου αν έχεις ξεχάσει το Μοτίβο ή το PIN

Πώς μπορούμε να εγκαταστήσουμε περισσότερες εφαρμογές με ευκολία, σε όλες τις συσκευές Android

Εφαρμογές Google: Μάθετε τα μυστικά τους και πώς θα τις χρησιμοποιήσετε με επιτυχία!

Android Basics | Τι είναι Root και πώς μπορείς να το κάνεις σε οποιαδήποτε συσκευή;

Online αγορές από Κίνα | Με τη νέα μέθοδο αποστολής EU Express το δέμα μας δεν περνάει από τελωνείο

Android Basics: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το λεγόμενο brick

Πώς μπορούμε να επαναφέρουμε φωτογραφίες και άλλα αρχεία που έχουμε διαγράψει από την Android συσκευή μας;

Χρησιμοποιήστε την πλοήγηση του Google Maps στην Ελλάδα, χωρίς σύνδεση στο ίντερνετ!

Android Basics: Γιατί στο Android 4.2 δεν μπορώ να μεταφέρω τις εφαρμογές μου στην SD κάρτα;