Τετάρτη, 3 Οκτωβρίου 2012

Το ομορφότερο theme για το Android είναι ένα απλό wallpaper! Δείτε πώς θα το εγκαταστήσετε και εσείς στη συσκευή σας.


Θα έχετε δει στα διάφορα forum που ασχολούνται με το Android, να υπάρχει πάντα και ένα νήμα όπου οι χρήστες μοιράζονται τη homescreen τους. Εκεί μπορεί κανείς να πάρει πολύ ωραίες ιδέες, στο τέλος όμως τα περισσότερα είναι σχεδόν ίδια, αφού ακολουθούν την πεπατημένη με το dock στο κάτω μέρος, τη status bar επάνω κ.ο.κ.


Τώρα τελευταία όμως υπάρχει μία νέα μόδα που εξαπλώνεται ταχύτατα και βασίζεται πάνω στα wallpaper. Ένα από αυτά είναι το PIE UI, ίσως το ομορφότερο από όλα και πάνω σε αυτό έχουν βασιστεί πάρα πολλά ακόμα, με το καλύτερο προς το παρόν να είναι το Mega Boss που βλέπετε στις εικόνες. Αν σας αρέσει, δείτε πόσο εύκολο είναι να το εγκαταστήσουμε σε οποιαδήποτε Android συσκευή.

Είναι απλά ένα wallpaper
Όπως είπαμε η βάση του είναι ένα απλό wallpaper σαν αυτό:


και μπορούμε να το βρούμε σε .psd μορφή (επεξεργάσιμο δηλαδή αρχείο μέσω Photoshop ή Gimp) για να το μεταφράσουμε, να το αλλάξουμε την ανάλυσή του σύμφωνα με την οθόνη της δικής μας συσκευής και γενικότερα να το φέρουμε στα μέτρα μας.

Οι πληροφορίες που βλέπετε να εμφανίζονται στις πρώτες εικόνες, δεν είναι τίποτε άλλο από απλά widget και για να τα εμφανίσουμε θα πρέπει να έχουμε εγκατεστημένες τις παρακάτω εφαρμογές:

Εγκατάσταση
Τώρα αρχίζει το εύκολο κομμάτι καθώς όλα αυτά που βλέπετε, δε χρειάζεται να τα δημιουργήσουμε μόνοι μας, αφού μας τα δίνει ο ίδιος ο δημιουργός του theme! 
  • Κατεβάζουμε το αρχείο "megaboss.zip" (θα το βρείτε στο description) και τοποθετούμε τα περιεχόμενα του φακέλου "SD Card" στην κάρτα sd της συσκευής μας.
  • Ανοίγουμε τον Nova Launcher και ορίζουμε να είναι ο προεπιλεγμένος ("Use by default").
  • Πηγαίνουμε στις ρυθμίσεις του Nova Launcher και επιλέγουμε "Restore". Θα μας εμφανίσει την επιλογή "Mega Boss" και πρέπει να την επιλέξουμε. Αυτή η επιλογή θα κάνει τη συσκευή μας να έχει τρεις μόνο επιφάνειες (σε μερικές περιπτώσεις ενδέχεται να χρειαστεί να το κάνουμε χειροκίνητα).
  • Πηγαίνουμε τώρα στις ρυθμίσεις των wallpaper και επιλέγουμε τo "Live Wallpapers". Εκεί θα βρούμε το "Multipicture Live Wallpaper" και θα το ρυθμίσουμε να εμφανίζει τις τρεις εικόνες με τη σειρά που βλέπουμε παραπάνω ("left.jpg", "home.jpg" και "right.jpg").
  • Ανοίγουμε με τη σειρά το Minimalistic Text, το UCC Widget και το Simple Calendar Widget και μέσα από τις ρυθμίσεις τους κάνουμε "Restore" (όπως και με τον Nova Launcher) και θα μας εμφανίσει τα αντίστοιχα widget, τα οποία τοποθετούμε στις οθόνες ανάλογα με το σημείο που βλέπουμε στις εικόνες (ή που θέλουμε εμείς να βρίσκονται).
  • Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα widget που θέλουμε και μας βολεύουν και είμαστε έτοιμοι!

Ένα βιντεάκι για να μας βοηθήσει:


Δε με βολεύει όμως...
Είναι φυσιολογικό κάτι που έφτιαξε κάποιος άλλος, να μην καλύπτει τις ανάγκες μας. Για αυτό το λόγο στη σελίδα mycolorscreen.com υπάρχουν ένα σωρό άλλα πανέμορφα θέματα που λειτουργούν με τον ίδιο τρόπο και μάλιστα οι δημιουργοί τους προσφέρουν επίσης τα εργαλεία για να τα φτιάξουμε και εμείς. Μερικά παραδείγματα:Βρείτε αυτό που σας αρέσει και κάντε τη συσκευή σας, πραγματικά μοναδική.

11 στο: "Το ομορφότερο theme για το Android είναι ένα απλό wallpaper! Δείτε πώς θα το εγκαταστήσετε και εσείς στη συσκευή σας."