Ultimate custom clock: Φτιάξτε τα δικά σας ρολόγια για την Android συσκευή σας


Τα περισσότερα widget είναι απλά χάσιμο χρόνου. Εκτός του ότι καταναλώνουν πόρους (μπαταρία) και κάνουν τη συσκευή μας πιο αργή, μας ενημερώνουν για πληροφορίες που είναι κυριολεκτικά άχρηστες. Για παράδειγμα δεν έχω καταλάβει ακόμα το λόγο ύπαρξης του Play Store widget, του Google Docs και πολλών άλλων. Χρησιμεύουν μόνο όταν κάνουμε επίδειξη σε κάποιον φίλο μας με iPhone, καθότι αυτός δεν μπορεί να τα έχει (Ζήλια!).

Κάποια από αυτά είναι εξαιρετικά χρήσιμα όπως το ημερολόγιο αλλά και το ρολόι. Ειδικά για το ρολόι, το Android δε διέθετε ποτέ μα ποτέ ένα αξιόλογο widget. Ήταν πιθανότατα ένας από τους λόγους να κρατήσεις μια ROM με Sense στην HTC συσκευή σου. Ήρθε λοιπόν η στιγμή να καλωσορίσουμε το Ultimate custom clock (UCCW),  μια εφαρμογή που μας επιτρέπει να δημιουργήσουμε οποιουδήποτε τύπου ρολόι θέλουμε!


Χωρίς να χρειάζεται να μπλεχτούμε με κώδικα και τέτοιες αηδίες, το UCCW διαθέτει έτοιμες κατασκευές για να επιλέξουμε. Αναλογικά, γραμμικά, κυκλικά ρολόγια, θερμοκρασίες για μία ή περισσότερες μέρες είναι μόνο λίγες από τις διαθέσιμες επιλογές, οι οποίες είναι πλήρως παραμετροποιήσιμες! Μπορούμε να αλλάξουμε μέγεθος, γραμματοσειρά, χρώμα αλλά ακόμα και το ίδιο το σχήμα του για να το κάνουμε όπως μας αρέσει. Μπορούμε επίσης να προσθέσουμε δικές μας εικόνες και να φτιάξουμε ρολόγια με τις φωτογραφίες μας ή ρολόγια ομάδων. Φυσικά έχουμε τη δυνατότητα να δημιουργήσουμε widget όλων των μεγεθών, από 1x1 έως 4x4 για να καλύπτει ακόμα και μία ολόκληρη οθόνη! Τέλος, το μεγάλο του προσόν είναι οτι δε βαραίνει το σύστημά μας αλλά δεν καταναλώνει και πόρους. Είναι ότι καλύτερο έχουμε δοκιμάσει μέχρι σήμερα και θα σας επιτρέψει να δημιουργήσετε κάτι πραγματικά δικό σας.

Θα το βρείτε δωρεάν στο Google Play Store.
Δείτε και δύο ρολογάκια που φτιάξαμε με τα χεράκια μας:

Σχόλια

Δείτε επίσης...

Φεύγω από την Google (μέρος 15) | ''Ξηλώνουμε'' τα Google apps από το Android

Android | Γιατί δε θα αγόραζα ποτέ smartphone της OnePlus

Ιδιωτικό απόρρητο | Το αφελές επιχείρημα του ''Δεν έχω τίποτα να κρύψω''

Docker (μέρος 7) | Στήνουμε έναν reverse proxy για τα container μας με το Traefik

Μάθε παιδί μου Linux (μέρος 11) | Δίσκοι, κατατμήσεις και σύστημα αρχείων (filesystem)

Ubuntu Touch 2020 review | Μια πραγματική mobile GNU/Linux διανομή έτοιμη για καθημερινή χρήση

Android | Περιόρισε την παρακολούθηση των εφαρμογών και κόψε τις διαφημίσεις με το TrackerControl

Απόρρητο | ''Μπερδεύουμε'' τον αλγόριθμο Google και Facebook με ψεύτικες πληροφορίες

Docker (μέρος 1) | Τι είναι και πώς το εγκαθιστούμε στον υπολογιστή μας;

Android | Βάλε στην ''απομόνωση'' τις εφαρμογές που δεν εμπιστεύεσαι με το Shelter