Πέμπτη, 18 Οκτωβρίου 2012

Τέσσερις βελτιώσεις που θα κάνουν το Nexus 7 σου, τούρμπο!


Ομολογώ οτι έχω λατρέψει το Nexus 7 από την ημέρα που το έπιασα στα χέρια μου και δεν έχω κανένα απολύτως παράπονο με την απόδοσή του, αλλά πάντα ψάχνω για περαιτέρω τρόπους να τo βελτιώσω. Δεν έχει κάποιο πρόβλημα ή κάποια έλλειψη αλλά συνήθως όλα τα κάνω επειδή μπορώ και το Android είναι ένα ελεύθερο πεδίο για να "παίξεις". Βρήκα λοιπόν μερικά από τα καλύτερα hack & mod και σας τα προτείνω για να τα δοκιμάσετε, φυσικά με δική σας ευθύνη αν κάτι πάει στραβά.

Δυνατότερος ήχος
Το "Nexus Louder" είναι μία προσπάθεια που ξεκίνησε αρχικά για το Galaxy Nexus και πλέον λειτουργεί και για το Nexus 7. Ο δημιουργός του, παρατήρησε οτι στην έκδοση Jellybean του Android, ο ήχος δεν είναι όσο δυνατός θα έπρεπε, ιδιαίτερα σε περιπτώσεις κλήσεων μέσω Skype και άλλων VOIP υπηρεσιών. Δημιούργησε λοιπόν αυτό το mod, το οποίο αυξάνει όλες τις εντάσεις ήχου τις οποίες είναι διαθέσιμες στο Android (κλήσεων, ειδοποιήσεων, πολυμέσων).

Απαραίτητη προϋπόθεση να έχουμε:
  • Rooted συσκευή με την ClockworkMod recovery
  • Android 4.1.1 / 4.1.2
  • Εγκατεστημένο κάποιον custom kernel

Η εγκατάσταση γίνεται μέσω recovery. και μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες αλλά και να κατεβάσετε το αρχείο από το νήμα του στο XDA.


Εγγραφή HD βίντεο 720p
Πολύς λόγος έχει γίνει για την κάμερα του Nexus 7, η οποία δεν μπορεί να τραβήξει βίντεο στα 720p. Οι ποιότητα των βιντεοκλήσεων είναι πολύ καλή αλλά για αυτούς που θέλουν το κάτι παραπάνω, υπάρχει αυτό το mod.

Προϋπόθεση απλά η συσκευή μας να είναι rooted και υπάρχουν δύο τρόποι για να το εγκαταστήσουμε:

1. Μέσω recovery, κατεβάζοντας και εγκαθιστώντας το αρχείο "N7-720p_camera_mod-tl-aosp.zip"

2. Βρίσκοντας με έναν file explorer το αρχείο "media_profiles.xml" στη διαδρομή "/system/etc" και προσθέτοντας αυτές τις γραμμές:

<EncoderProfile quality="720p" fileFormat="3gp" duration="30">
      <Video codec="h264"
             bitRate="16000000"
             width="1280"
             height="720"
             frameRate="30" />

      <Audio codec="aac"
             bitRate="128000"
             sampleRate="48000"
             channels="1" />
    </EncoderProfile>

αμέσως μετά από αυτές:

<EncoderProfile quality="480p" fileFormat="3gp" duration="30">
      <Video codec="h264"
             bitRate="4000000"
             width="640"
             height="480"
             frameRate="30" />
      <Audio codec="aac"
             bitRate="96000"
             sampleRate="44100"
             channels="1" />
    </EncoderProfile>

και αποθηκεύοντας το αρχείο και κάνοντας επανεκκίνηση.

Θα βρείτε τα απαιτούμενα αρχεία και περισσότερες πληροφορίες, στο νήμα του στο XDA.

Δείγμα στα 480p:

Δείγμα στα 720p:

Tablet Mode
Σε πολλούς, όπως και σε εμένα, το Nexus 7 φαίνεται σαν ένα μεγάλο τηλέφωνο και αυτό γιατί ο launcher του είναι ρυθμισμένος κατ' αυτόν τον τρόπο. Πριν δοκιμάσετε νέους launcher από το Play Store, ενεργοποιήσετε το tablet mode, το οποίο μπορεί να σας βολέψει.

Για να το καταφέρουμε, θα πρέπει να επέμβουμε στο αρχείο "build.prop" που βρίσκεται στη διαδρομή "/system" και να αλλάξουμε την επιλογή "ro.sf.lcd_density" από 213 σε 160, να το αποθηκεύσουμε και να κάνουμε επανεκκίνηση (έχουμε ξαναδεί πώς γίνεται).

Πριν:

Μετά:

Elite kernel
Για να φτάσετε το Nexus 7 σας στα άκρα, η μόνη λύση είναι ένας δυνατός πυρήνας και δεν υπάρχει καλύτερος από τον Elite kernel! Μεταξύ άλλων τα κύρια χαρακτηριστικά του είναι ο υπερχρονισμός του επεξεργαστή στα 1,8GHz αλλά και του chip γραφικών στα 650MHz!!!

Φυσικά όλα τα πράγματα στη ζωή έχουν και κάποιο τίμημα, έτσι η μπαταρία του Nexus 7 θα μειωθεί στο μισό, ενώ θα δείτε και μεγάλη αύξηση της θερμοκρασίας (ετοιμάστε αυγά για ψήσιμο). Όταν λέμε στα άκρα, το εννοούμε!

Περισσότερες πληροφορίες, αναβαθμίσεις και τα link για να το κατεβάσετε, θα βρείτε στο νήμα του στο XDA. Εγκαθιστάται και αυτός μέσω recovery.

Το αποτέλεσμα:

16 στο: "Τέσσερις βελτιώσεις που θα κάνουν το Nexus 7 σου, τούρμπο!"