Ολοκληρώθηκε η μετάβαση σε Jelly Bean των smartphones που διαθέτουν Intel επεξεργαστές



Η Intel ολοκλήρωσε την ενσωμάτωση του Android 4.1 Jelly Bean - στις συσκευές που βασίζονται στον χαμηλής ισχύος επεξεργαστή Atom με την κωδική ονομασία Medfield"Εγώ το τρέχω," δήλωσε ο Mike Bell, αντιπρόεδρος της Intel και γενικός διευθυντής του ομίλου, κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης στο Intel Developer Forum στο Σαν Φρανσίσκο. "Πολλοί εργαζόμενοι της Intel χρησιμοποιούν "Medfield smartphones" με Jelly Bean", πρόσθεσε.


Η Intel είναι καινούργια στην αγορά των smartphone, με συσκευές που βασίζονται σε ένα μονοπύρηνο Atom επεξεργαστή (παρόμοιο με αυτόν που φορούσαν τα netbook), τις οποίες λάνσαραν στην αγορά πελάτες της όπως η Orange, η ZTE, η Lava International, η Lenovo και η MegaFon. Η Motorola επίσης αναμένεται να ανακοινώσει ένα smartphone που θα έχει τον επεξεργαστή της Intel την επόμενη εβδομάδα στο Λονδίνο (όπως είχαμε πει στην παρουσίαση της φετινής της σειράς).

Μέσα στο έτος η Intel ετοιμάζεται να λανσάρει το νέο διπύρηνο επεξεργαστή Medfield ενώ οι συσκευές που θα βασίζονται σε αυτόν θα είναι έτοιμες από τις αρχές του επόμενου. Επιπλέον θα κατασκευάσει σε μέγεθος 22nm (οι περισσότεροι σημερινοί είναι στα 32nm), ένα νέο ολοκληρωμένο επεξεργαστή που θα χρησιμοποιηθεί σε low-end συσκευές. Ο επεξεργαστής αυτός θα αποτελέσει συμπλήρωμα του τρέχοντος μονοπύρηνου Atom Z2000, ο οποίος τρέχει στο 1GHz αλλά δεν έχει ακόμη χρησιμοποιηθεί σε smartphone.

Τα smartphone της Intel θεωρούνται περισσότερο ενεργοβόρα από αυτά με επεξεργαστή ARM, αλλά η εταιρία σκοπεύει να καλύψει τη διαφορά αλλάζοντας τη διαδικασία παραγωγής. Το επόμενο έτος θα κυκλοφορήσει ένα χαμηλής ισχύος επεξεργαστή Atom, με την κωδική ονομασία Merrifield, για high-end συσκευές. Ο επεξεργαστής θα κατασκευαστεί επίσης στα 22nm και θα είναι ταχύτερος και πιο αποδοτικός από το σημερινό Medfield. Μέχρι το 2014, η Intel αναμένεται να κυκλοφορήσει επεξεργαστές με μέγεθος τα 14nm (!!!) αλλά προς το παρόν δεν έχουν αναφερθεί περισσότερες λεπτομέρειες για το θέμα.

Όσον αφορά τα λειτουργικά συστήματα, η εταιρία εστιάζει στο Android στα smartphone και στα Windows 8 για τις ταμπλέτες, εξετάζει όμως και το βασισμένο σε Linux Tizen OS για διάφορους τομείς συμπεριλαμβανομένων των κινητών συσκευών και του εξοπλισμού ψυχαγωγίας αυτοκίνητου. "Μερικοί κατασκευαστές smartphone έχουν δείξει ενδιαφέρον για το Tizen", δήλωσε ο Doug Fisher, αντιπρόεδρος της Intel, κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης, ο οποίος και είναι επίσης στο διοικητικό συμβούλιο του Linux Foundation, που διαχειρίζεται την ανάπτυξη του Tizen"Το Tizen αντιπροσωπεύει την επιθυμία της Intel να έχει μια ανοικτή πλατφόρμα για διάφορα εξαρτήματα και γι αυτό συνεχίζει να συμβάλει στην ανάπτυξη του", είπε ο Fisher.


Σχόλια

  1. Και να φανταστείς το συζητούσαμε χτες με τον Doctor !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όλη μέρα αυτά συζητάμε πλέον. Κατάντια! Μουαχαχαχαχαααααααααααα

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Πες την άποψή σου ή κάνε την ερώτησή σου ελεύθερα, ακολουθώντας όμως τους στοιχειώδεις κανόνες ευγένειας.

Δείτε επίσης...

Φεύγω από την Google (μέρος 15) | ''Ξηλώνουμε'' τα Google apps από το Android

Android | Γιατί δε θα αγόραζα ποτέ smartphone της OnePlus

Ιδιωτικό απόρρητο | Το αφελές επιχείρημα του ''Δεν έχω τίποτα να κρύψω''

Docker (μέρος 7) | Στήνουμε έναν reverse proxy για τα container μας με το Traefik

Μάθε παιδί μου Linux (μέρος 11) | Δίσκοι, κατατμήσεις και σύστημα αρχείων (filesystem)

Ubuntu Touch 2020 review | Μια πραγματική mobile GNU/Linux διανομή έτοιμη για καθημερινή χρήση

Android | Περιόρισε την παρακολούθηση των εφαρμογών και κόψε τις διαφημίσεις με το TrackerControl

Απόρρητο | ''Μπερδεύουμε'' τον αλγόριθμο Google και Facebook με ψεύτικες πληροφορίες

Docker (μέρος 1) | Τι είναι και πώς το εγκαθιστούμε στον υπολογιστή μας;

Android | Βάλε στην ''απομόνωση'' τις εφαρμογές που δεν εμπιστεύεσαι με το Shelter