Ολοκληρώθηκε η μετάβαση σε Jelly Bean των smartphones που διαθέτουν Intel επεξεργαστέςΗ Intel ολοκλήρωσε την ενσωμάτωση του Android 4.1 Jelly Bean - στις συσκευές που βασίζονται στον χαμηλής ισχύος επεξεργαστή Atom με την κωδική ονομασία Medfield"Εγώ το τρέχω," δήλωσε ο Mike Bell, αντιπρόεδρος της Intel και γενικός διευθυντής του ομίλου, κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης στο Intel Developer Forum στο Σαν Φρανσίσκο. "Πολλοί εργαζόμενοι της Intel χρησιμοποιούν "Medfield smartphones" με Jelly Bean", πρόσθεσε.


Η Intel είναι καινούργια στην αγορά των smartphone, με συσκευές που βασίζονται σε ένα μονοπύρηνο Atom επεξεργαστή (παρόμοιο με αυτόν που φορούσαν τα netbook), τις οποίες λάνσαραν στην αγορά πελάτες της όπως η Orange, η ZTE, η Lava International, η Lenovo και η MegaFon. Η Motorola επίσης αναμένεται να ανακοινώσει ένα smartphone που θα έχει τον επεξεργαστή της Intel την επόμενη εβδομάδα στο Λονδίνο (όπως είχαμε πει στην παρουσίαση της φετινής της σειράς).

Μέσα στο έτος η Intel ετοιμάζεται να λανσάρει το νέο διπύρηνο επεξεργαστή Medfield ενώ οι συσκευές που θα βασίζονται σε αυτόν θα είναι έτοιμες από τις αρχές του επόμενου. Επιπλέον θα κατασκευάσει σε μέγεθος 22nm (οι περισσότεροι σημερινοί είναι στα 32nm), ένα νέο ολοκληρωμένο επεξεργαστή που θα χρησιμοποιηθεί σε low-end συσκευές. Ο επεξεργαστής αυτός θα αποτελέσει συμπλήρωμα του τρέχοντος μονοπύρηνου Atom Z2000, ο οποίος τρέχει στο 1GHz αλλά δεν έχει ακόμη χρησιμοποιηθεί σε smartphone.

Τα smartphone της Intel θεωρούνται περισσότερο ενεργοβόρα από αυτά με επεξεργαστή ARM, αλλά η εταιρία σκοπεύει να καλύψει τη διαφορά αλλάζοντας τη διαδικασία παραγωγής. Το επόμενο έτος θα κυκλοφορήσει ένα χαμηλής ισχύος επεξεργαστή Atom, με την κωδική ονομασία Merrifield, για high-end συσκευές. Ο επεξεργαστής θα κατασκευαστεί επίσης στα 22nm και θα είναι ταχύτερος και πιο αποδοτικός από το σημερινό Medfield. Μέχρι το 2014, η Intel αναμένεται να κυκλοφορήσει επεξεργαστές με μέγεθος τα 14nm (!!!) αλλά προς το παρόν δεν έχουν αναφερθεί περισσότερες λεπτομέρειες για το θέμα.

Όσον αφορά τα λειτουργικά συστήματα, η εταιρία εστιάζει στο Android στα smartphone και στα Windows 8 για τις ταμπλέτες, εξετάζει όμως και το βασισμένο σε Linux Tizen OS για διάφορους τομείς συμπεριλαμβανομένων των κινητών συσκευών και του εξοπλισμού ψυχαγωγίας αυτοκίνητου. "Μερικοί κατασκευαστές smartphone έχουν δείξει ενδιαφέρον για το Tizen", δήλωσε ο Doug Fisher, αντιπρόεδρος της Intel, κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης, ο οποίος και είναι επίσης στο διοικητικό συμβούλιο του Linux Foundation, που διαχειρίζεται την ανάπτυξη του Tizen"Το Tizen αντιπροσωπεύει την επιθυμία της Intel να έχει μια ανοικτή πλατφόρμα για διάφορα εξαρτήματα και γι αυτό συνεχίζει να συμβάλει στην ανάπτυξη του", είπε ο Fisher.


Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δείτε επίσης...

Psiphon 113: Η εφαρμογή που σου δίνει ελεύθερο και δωρεάν ίντερνετ από το κινητό σου (χωρίς πλάκα)

Πέντε τρόποι για να ξεκλειδώσεις τη συσκευή σου αν έχεις ξεχάσει το Μοτίβο ή το PIN

Πώς μπορούμε να εγκαταστήσουμε περισσότερες εφαρμογές με ευκολία, σε όλες τις συσκευές Android

Εφαρμογές Google: Μάθετε τα μυστικά τους και πώς θα τις χρησιμοποιήσετε με επιτυχία!

Android Basics | Τι είναι Root και πώς μπορείς να το κάνεις σε οποιαδήποτε συσκευή;

Online αγορές από Κίνα | Με τη νέα μέθοδο αποστολής EU Express το δέμα μας δεν περνάει από τελωνείο

Android Basics: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το λεγόμενο brick

Πώς μπορούμε να επαναφέρουμε φωτογραφίες και άλλα αρχεία που έχουμε διαγράψει από την Android συσκευή μας;

Χρησιμοποιήστε την πλοήγηση του Google Maps στην Ελλάδα, χωρίς σύνδεση στο ίντερνετ!

Android Basics: Γιατί στο Android 4.2 δεν μπορώ να μεταφέρω τις εφαρμογές μου στην SD κάρτα;