Ολοκληρώθηκε η μετάβαση σε Jelly Bean των smartphones που διαθέτουν Intel επεξεργαστέςΗ Intel ολοκλήρωσε την ενσωμάτωση του Android 4.1 Jelly Bean - στις συσκευές που βασίζονται στον χαμηλής ισχύος επεξεργαστή Atom με την κωδική ονομασία Medfield"Εγώ το τρέχω," δήλωσε ο Mike Bell, αντιπρόεδρος της Intel και γενικός διευθυντής του ομίλου, κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης στο Intel Developer Forum στο Σαν Φρανσίσκο. "Πολλοί εργαζόμενοι της Intel χρησιμοποιούν "Medfield smartphones" με Jelly Bean", πρόσθεσε.


Η Intel είναι καινούργια στην αγορά των smartphone, με συσκευές που βασίζονται σε ένα μονοπύρηνο Atom επεξεργαστή (παρόμοιο με αυτόν που φορούσαν τα netbook), τις οποίες λάνσαραν στην αγορά πελάτες της όπως η Orange, η ZTE, η Lava International, η Lenovo και η MegaFon. Η Motorola επίσης αναμένεται να ανακοινώσει ένα smartphone που θα έχει τον επεξεργαστή της Intel την επόμενη εβδομάδα στο Λονδίνο (όπως είχαμε πει στην παρουσίαση της φετινής της σειράς).

Μέσα στο έτος η Intel ετοιμάζεται να λανσάρει το νέο διπύρηνο επεξεργαστή Medfield ενώ οι συσκευές που θα βασίζονται σε αυτόν θα είναι έτοιμες από τις αρχές του επόμενου. Επιπλέον θα κατασκευάσει σε μέγεθος 22nm (οι περισσότεροι σημερινοί είναι στα 32nm), ένα νέο ολοκληρωμένο επεξεργαστή που θα χρησιμοποιηθεί σε low-end συσκευές. Ο επεξεργαστής αυτός θα αποτελέσει συμπλήρωμα του τρέχοντος μονοπύρηνου Atom Z2000, ο οποίος τρέχει στο 1GHz αλλά δεν έχει ακόμη χρησιμοποιηθεί σε smartphone.

Τα smartphone της Intel θεωρούνται περισσότερο ενεργοβόρα από αυτά με επεξεργαστή ARM, αλλά η εταιρία σκοπεύει να καλύψει τη διαφορά αλλάζοντας τη διαδικασία παραγωγής. Το επόμενο έτος θα κυκλοφορήσει ένα χαμηλής ισχύος επεξεργαστή Atom, με την κωδική ονομασία Merrifield, για high-end συσκευές. Ο επεξεργαστής θα κατασκευαστεί επίσης στα 22nm και θα είναι ταχύτερος και πιο αποδοτικός από το σημερινό Medfield. Μέχρι το 2014, η Intel αναμένεται να κυκλοφορήσει επεξεργαστές με μέγεθος τα 14nm (!!!) αλλά προς το παρόν δεν έχουν αναφερθεί περισσότερες λεπτομέρειες για το θέμα.

Όσον αφορά τα λειτουργικά συστήματα, η εταιρία εστιάζει στο Android στα smartphone και στα Windows 8 για τις ταμπλέτες, εξετάζει όμως και το βασισμένο σε Linux Tizen OS για διάφορους τομείς συμπεριλαμβανομένων των κινητών συσκευών και του εξοπλισμού ψυχαγωγίας αυτοκίνητου. "Μερικοί κατασκευαστές smartphone έχουν δείξει ενδιαφέρον για το Tizen", δήλωσε ο Doug Fisher, αντιπρόεδρος της Intel, κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης, ο οποίος και είναι επίσης στο διοικητικό συμβούλιο του Linux Foundation, που διαχειρίζεται την ανάπτυξη του Tizen"Το Tizen αντιπροσωπεύει την επιθυμία της Intel να έχει μια ανοικτή πλατφόρμα για διάφορα εξαρτήματα και γι αυτό συνεχίζει να συμβάλει στην ανάπτυξη του", είπε ο Fisher.


Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης...

Sharp Aquos Crystal: Το smartphone που ψάχνουμε μόλις δημιουργήθηκε από τη Sharp

Πέντε τρόποι για να ξεκλειδώσεις τη συσκευή σου αν έχεις ξεχάσει το Μοτίβο ή το PIN

Raspberry Pi | Φτιάξε το δικό σου web server με το LAMP και ανέβασε μία ιστοσελίδα, μία cloud υπηρεσία ή έναν gaming server από το χώρο σου

Οδηγός αγοράς | Τα καλύτερα Android smartphone του 2018 για το 2019

Galaxy Fold | Το αναδιπλούμενο smartphone της Samsung είναι πανέμορφο αλλά καθόλου πρακτικό

3D Printing | Γιατί οι εκτυπώσεις μου βγαίνουν χάλια και πώς μπορώ να τις διορθώσω;

Xiaomi Robot Vacuum review | Η ρομποτική σκούπα της Xiaomi είναι ο καλύτερος φίλος του τεμπέλη!

OnePlus 7 Pro | Εξαιρετικό σε όλα του, αλλά το παίρνεις με 700 ευρώ;

Samsung Galaxy S10 | Είναι χωρίς αμφιβολία ο βασιλιάς του Android και αυτοί είναι οι λόγοι

3D Printing | Κάνε τον εκτυπωτή σου ασύρματο και χειρίσου τον μέσω Wi-Fi από το κινητό σου με το Geeetech 3DWiFi module