Τετάρτη, 12 Σεπτεμβρίου 2012

HTC Quick Root: Η πρώτη μέθοδος root για όλες τις συσκευές της HTC είναι πλέον γεγονός!


Έχουμε αναφερθεί παλαιότερα πολλές φορές στην αξία του root και οι περισσότεροι χρήστες που θέλουν να το πραγματοποιήσουν σταματάνε βλέποντας τη διαδικασία. Γραμμές εντολών, αρχεία που δεν ξέρουν τι είναι και η περίπτωση λάθους λόγω άγνοιας, αποτρέπει τους περισσότερους να προχωρήσουν με το φόβο μη χαλάσει η συσκευή τους. Μετά το εξαιρετικό SuperOneClick το οποίο μπορεί να κάνει root σε ένα σωρό διαφορετικές συσκευές αλλά και τα All-In-One toolkit για την κάθε μία ξεχωριστά, ήρθε και η πρώτη μέθοδος root για όλες τις συσκευές Android της HTC.


Η εφαρμογή είναι πολύ ποιοτική και διαθέτει γραφικό περιβάλλον άρα θα είναι ιδιαίτερα εύκολη στη χρήση για τους αρχάριους και αποτρέπει την περίπτωση προσωπικού λάθους, καθώς δε χρησιμοποιούμε εντολές και τερματικό. Υπάρχουν δύο τρόποι για να κάνουμε root:

  • ο ένας με το Universal Exploit για απείραχτες συσκευές με επίσημη ROM και recovery
  • και ο δεύτερος με το Insecure boot.img ο οποίος προϋποθέτει να έχουμε κάνει τουλάχιστον S-OFF

Υπάρχουν επίσης επιλογές για να φλασάρουμε νέο HBOOT και άρα να αλλάξουμε το μέγεθος των partition της συσκευής μας, να κάνουμε unroot αλλά μόνο αν έχουμε κάνει root με τον ίδιο τρόπο και να καθαρίσουμε τα στατιστικά της μπαταρίας και τη dalvik cache. Όλα τα παραπάνω απλά με το πάτημα ενός κουμπιού, ενώ διαθέτει και ένα πάνελ τερματικού στο οποίο μας ενημερώνει για την πρόοδο της διαδικασίας.

Σημειώσεις
Η γνωστή μέθοδος του Universal Exploit συνήθως απενεργοποιείται από την HTC μέσω των αναβαθμίσεων της συσκευής. Θα πρέπει λοιπόν να δείτε αν μπορεί να γίνει στη δική σας ή όχι, απλά δοκιμάζοντας. Αν δε γίνεται τελικά δοκιμάστε με τη δεύτερη μέθοδο κάνοντας πρώτα S-OFF. Τέλος να πούμε οτι η εφαρμογή είναι για υπολογιστές με Windows και θα πρέπει να έχετε εγκατεστημένους του USB driver της συσκευής. 

Μπορείτε να τη βρείτε στο νήμα της στο XDA.

26 στο: "HTC Quick Root: Η πρώτη μέθοδος root για όλες τις συσκευές της HTC είναι πλέον γεγονός!"