Πέμπτη, 19 Ιουλίου 2012

Δείτε πώς αλλάζουμε το όνομα του παρόχου με όποια φράση θέλουμε στην Android συσκευή μας


Όπως σε όλες τις συσκευές έτσι και σε αυτές που φέρουν Android λειτουργικό σύστημα, υπάρχει ένα σημείο στο οποίο εμφανίζεται ο πάροχος κινητής τηλεφωνίας, ανάλογα με την κάρτα SIM που έχουμε βάλει σε αυτή. Σήμερα θα δούμε πώς μπορούμε να γράψουμε μια δική μας λέξη ή φράση στη θέση του.


Πώς λειτουργεί;
Ας πούμε πρώτα λίγα πράγματα για τους παρόχους. Ο κάθε ένας έχει ένα μοναδικό σειριακό αριθμό στον κόσμο που τον κάνει να ξεχωρίζει από τους υπόλοιπους. Αυτός ο αριθμός εξυπηρετεί στο να αυτοματοποιούνται οι ρυθμίσεις δικτύου μιας συσκευής όταν αλλάζουμε τη SIM κάρτα. Για παράδειγμα στο σύστημά μας υπάρχει ένα αρχείο το οποίο περιέχει όλες τις ρυθμίσεις APN όλων των δικτύων. Αν βάλουμε μία κάρτα π.χ. της Vodafone Ελλάδας, το σύστημα ψάχνει μέσα στο αρχείο για τις ανάλογες ρυθμίσεις, δεν ψάχνει όμως με βάση το όνομα αλλά με βάση τον μοναδικό σειριακό αριθμό της (ο οποίος στην προκειμένη περίπτωση είναι 20205).

Με τον ίδιο τρόπο λειτουργεί και το Market Enabler το οποίο παρεμβαίνει στην ταυτοποίηση τηλεφώνου και SIM κάρτας και δίνει το νούμερο του παρόχου που θέλουμε εμείς για να εμφανίσουμε και το ανάλογο περιεχόμενο στο Google Play Store.

Θα χρειαστούμε λοιπόν ένα αρχείο, το οποίο θα "πει" στο σύστημα οτι ανάλογα με το σειριακό αριθμό του παρόχου θέλουμε να μας εμφανίζει τη δική μας λέξη και όχι την προεπιλεγμένη και φυσικά μία rooted Android συσκευή.


Η διαδικασία
Δοκιμάζετε τη διαδικασία με δική σας ευθύνη.

1. Δημιουργούμε ένα αρχείο με το notepad++ (Windows) ή τον αγαπημένο μας επεξεργαστή κειμένου (Linux) και το ονομάζουμε "spn-conf.xml".
2. Μέσα στο αρχείο κάνουμε αντιγραφή-επικόλληση το παρακάτω κείμενο και αφού γράψουμε τη δική μας φράση ή λέξη (στο σημείο  "Η_δική_μας_φράση"), το αποθηκεύουμε:

<?xml version="1.0" encoding="utf-8"?>
<spnOverrides>
<spnOverride numeric="20201" spn="Η_δική_μας_φράση" />
<spnOverride numeric="20205" spn="Η_δική_μας_φράση" />
<spnOverride numeric="20210" spn="Η_δική_μας_φράση" />
</spnOverrides>
3. Μεταφέρουμε το αρχείο στη συσκευή μας, στη διαδρομή "/system/etc".
4. Κάνουμε επανεκκίνηση και είμαστε έτοιμοι.


Στο αρχείο συμπεριλάβαμε τρεις σειριακούς αριθμούς που αντιστοιχούν στις τρεις μεγάλες εταιρίες της χώρας μας, Cosmote, Vodafone και Wind. Αν έχετε άλλη κάρτα στη συσκευή σας μπορείτε απλώς να αλλάξετε το σειριακό αριθμό σε αυτόν που ταιριάζει με αυτή. Θα τους βρείτε όλους εδώ: Mobile Carrier SPN ID.

Μπορούμε λοιπόν να βάλουμε το όνομά μας, το όνομα της ROM μας ή οτιδήποτε άλλο θέλουμε με ευκολία. Άλλο ένα βήμα πιο κοντά στην πλήρη παραμετροποίηση της συσκευής μας και για όσους βαριούνται εντελώς, κατεβάστε και μεταποιήστε το δικό μου έτοιμο αρχείο από εδώ: Dr. Android spn-conf.xml.

15 στο: "Δείτε πώς αλλάζουμε το όνομα του παρόχου με όποια φράση θέλουμε στην Android συσκευή μας"