Τρίτη, 26 Ιουνίου 2012

Swipepad: Μία έξυπνη λίστα συντομεύσεων, διαθέσιμη ανά πάσα στιγμή στο Android μας


Το Android είναι αλήθεια οτι μας έχει κακομάθει σε πληθώρα επιλογών όταν θέλουμε να διαχειριστούμε εφαρμογές ή ρυθμίσεις. Μπορούμε να ανοίξουμε τα πάντα από το συρτάρι, την επιφάνεια, τη μπάρα ειδοποιήσεων και το αντίστοιχο widget, όταν όμως έχουμε ανοιχτές εφαρμογές πρέπει πρώτα να τις κλείσουμε για να φτάσουμε στο σημείο από όπου μπορούμε να τα ανοίξουμε. Το SwipePad: Hyperspace Jump μας προσφέρει ένα σταθερό σημείο με τις αγαπημένες μας εφαρμογές και ρυθμίσεις, το οποίο μπορούμε να ανοίξουμε από οπουδήποτε, ακόμα και μέσα από άλλες εφαρμογές.


Η λειτουργία του είναι πολύ έξυπνη και παρόμοια με αυτή του Smart Statusbar και του γρήγορου μενού στο Android browser καθώς μας επιτρέπει να "καλέσουμε" τη λίστα των αγαπημένων μας με μια χειρονομία (gesture) από έξω προς τα μέσα. Η λίστα έχει 12 θέσεις και μπορεί να περιέχει:
  • εφαρμογές
  • συντομεύσεις (επαφές, σελιδοδείκτες κλπ.)
  • άμεση δημιουργία facebook status ή tweet
  • ένα ειδικό μενού, προσαρμοσμένο ανάλογα με την εφαρμογή που έχουμε ανοιχτή (context menu).


Διαθέτει και άλλες επιλογές οι οποίες ενεργοποιούνται αγοράζοντας τα αντίστοιχα add-on επί πληρωμή, τα οποία μας επιτρέπουν:
  • να αυξήσουμε τις διαθέσιμες θέσεις
  • να προσθέσουμε widget
  • να ανοίξουμε ολόκληρο το συρτάρι εφαρμογών
  • να αναζητήσουμε πάσης φύσεως πληροφορία στη συσκευή
  • και να επιτρέψουμε στο Swipepad να γεμίσει μόνο του τις διαθέσιμες θέσεις, με εφαρμογές και ρυθμίσεις που χρησιμοποιούμε περισσότερο.

Όπως τοποθετούμε τους φακέλους στην επιφάνειά μας, έτσι και το SwipePad λειτουργεί ως ένας κρυφός φάκελος στην ουσία, με όλα όσα χρειαζόμαστε από την Android συσκευή μας. Μπορούμε λοιπόν, να έχουμε πάντα διαθέσιμη μία λίστα με τις αγαπημένες μας ή τις πιο χρησιμοποιημένες εφαρμογές, ρυθμίσεις, επαφές, σελιδοδείκτες, τις οποίες μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ανά πάσα στιγμή και μας προσφέρει τη δυνατότητα να ορίσουμε από ποιο σημείο της οθόνης θέλουμε να ξεκινάει αυτή η διαδικασία όπως και αν θέλουμε να μας ειδοποιεί με κάποιο ήχο ή δόνηση κατά το άνοιγμα.

Είναι εξαιρετικά χρήσιμο και βολικό και σας προτείνω να το δοκιμάστε ανεπιφύλακτα. Θα βρείτε:


[Προτάθηκε από τον Μητσaker]

4 στο: "Swipepad: Μία έξυπνη λίστα συντομεύσεων, διαθέσιμη ανά πάσα στιγμή στο Android μας"