Πέμπτη, 21 Ιουνίου 2012

MightyText: Στέλνουμε SMS από τον υπολογιστή, ακόμα και αν δεν έχουμε το Android κινητό μαζί μας!


Κάθε φορά που ξεχνάω το κινητό μου στο σπίτι, νιώθω σα να μου έχουν κόψει το χέρι! Μου έστειλαν άραγε κάποιο σημαντικό μήνυμα; Μήπως με παίρνουν τηλέφωνο από την εταιρία που έστειλα το βιογραφικό μου, για να με προσλάβουν; Με ψάχνει κάποιος φίλος που έχει την ανάγκη μου; Μέχρι σήμερα, έπρεπε να περιμένω μέχρι την επιστροφή μου για να το μάθω, όμως τώρα έχω το MightyText και δε χρειάζεται να έχω το κινητό πάντα μαζί μου!

Κατασκευασμένο από πρώην εργαζομένους της Google, είναι μια εφαρμογή η οποία μας επιτρέπει να στέλνουμε και να δεχόμαστε μηνύματα από τον υπολογιστή μας ανεξαρτήτως λειτουργικού συστήματος. Μας ενημερώνει επίσης αν κάποιος καλεί αυτή τη στιγμή το κινητό μας, αν έχουμε αναπάντητες κλήσεις, ενώ μπορεί να στείλει εντολή στη συσκευή να καλέσει κάποια επαφή, αν φυσικά αυτή είναι συνδεδεμένη σε κάποιο δίκτυο δεδομένων.


Λειτουργεί χάριν στην εφαρμογή για το Android η οποία στην ουσία δέχεται τις εντολές και στέλνει τα δεδομένα στο server ενώ η διαχείριση γίνεται μέσα από ένα web app to οποίο ενεργοποιούμε μέσω ενός add-on για Chrome, FireFox, Safari ή ΙΕ9. Η πιστοποίηση γίνεται μέσω του λογαριασμού μας στη Google ενώ μπορεί να συγχρονίσει και τις επαφές μας για να μη βλέπουμε μόνο αριθμούς αλλά και ονόματα.

Είναι ότι πρέπει για αυτούς που έχουν συνηθίσει να χρησιμοποιούν υπηρεσίες όπως το AirDroid αλλά σε αντίθεση με αυτό, δε χρειάζεται να βρίσκεται το κινητό μας στο ίδιο WiFi δίκτυο με τον υπολογιστή. Ρυθμίστε το καλού κακού και αν ποτέ ξεχάσετε το κινητό σας, θα αναγνωρίσετε την αξία του και να θυμάστε οτι τα SMS και ότι κάνετε μέσω του MightyText, χρεώνονται κανονικά στο λογαριασμό σας.

Θα βρείτε:

2 στο: "MightyText: Στέλνουμε SMS από τον υπολογιστή, ακόμα και αν δεν έχουμε το Android κινητό μαζί μας!"