Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2011

Android tricks: Δύο τρόποι για να κρύψετε εικόνες από τη Gallery


Ένα από τα πιο όμορφα και συνάμα εκνευριστικά πράγματα στο Android είναι η Gallery όπου απολαμβάνουμε τις φωτογραφίες μας. Το κακό όμως είναι οτι η εφαρμογή εμφανίζει όλα τα αρχεία εικόνων (φωτογραφίες, wallpaper, εικονίδια εφαρμογών) που βρίσκονται στη συσκευή μας και δεν έχει κάποια επιλογή να ορίζουμε έναν μόνο φάκελο, π.χ. τον “DCIM” όπου και αποθηκεύονται οι φωτογραφίες που βγάζουμε.


Πρώτος τρόπος
Αυτό που μπορούμε να κάνουμε για να αποκρύψουμε τις περιττές εικόνες είναι πολύ απλό και το οφείλουμε στο Linux χαρακτήρα του Android. Όπως και σε κάθε Linux διανομή, έτσι και εδώ, μπορούμε να αποκρύψουμε ένα φάκελο βάζοντας μπροστά από την ονομασία του την τελεία (“.”). Μπορείτε λοιπόν να μπείτε στη Gallery, να δείτε το όνομα του φακέλου στον οποίο βρίσκονται οι εικόνες που θα αποκρύψετε και να τον μετονομάσετε μέσω του file explorer που διαθέτετε.

Δημιουργήστε για παράδειγμα ένα φάκελο π.χ. “.nuxtoperpatimata” και προσθέστε εκεί όποιες εικόνες ή βίντεο δε θέλετε να εμφανίζονται στη Gallery. Ομοίως και για οποιονδήποτε φάκελο έχουμε στη συσκευή μας και δε θέλουμε να φαίνεται στον file explorer, απλά πατάμε “Μετονομασία” και προσθέτουμε μια “τελεία” μπροστά του. Μπορούμε να τον ξαναεμφανίσουμε ενεργοποιώντας την επιλογή "Εμφάνιση κρυφών αρχείων" (στον ES File Explorer) και μετονομάζοντάς τον, αφαιρώντας απλά την "τελεία" από μπροστά.

Δεύτερος τρόπος
Επειδή με τον πρώτο τρόπο κρύβουμε ένα ολόκληρο φάκελο από τα μάτια του file explorer που διαθέτουμε, υπάρχει και ο δεύτερος με τον οποίο θα βλέπουμε το φάκελο μας αλλά δε θα βλέπουμε τις εικόνες μας μέσα στη Gallery.

Για να το πετύχουμε αρκεί να δημιουργήσουμε έναν κενό φάκελο με όνομα ".nomedia" και να τον βάλουμε μέσα στο φάκελο που περιέχονται οι εικόνες που δε θέλουμε να φαίνονται στη Gallery.

Δοκιμάστε τα!

1 στο: "Android tricks: Δύο τρόποι για να κρύψετε εικόνες από τη Gallery"