Δευτέρα, 23 Απριλίου 2012

Εύκολο Root και Unroot για 44 Android συσκευές της Samsung


Στην αναζήτηση για νέες ευκολότερες μεθόδους για root, βρήκαμε μια εύκολη λύση η οποία δουλεύει σε ούτε λίγο ούτε πολύ, 44 συσκευές της Samsung. Ο λόγος που είναι ξεχωριστή αυτή η μέθοδος πέρα από τις πολλές συσκευές που υποστηρίζει είναι οτι διαθέτει και τρόπο για unroot, για να φέρουμε δηλαδή τη συσκευή μας στην αρχική της κατάσταση. Δείτε παρακάτω τις οδηγίες αλλά και από πού θα το κατεβάσετε για να το δοκιμάσετε.

Λειτουργεί σε συσκευές της Samsung με Android 2.3.3 και άνω, κυρίως στην έκδοση Gingerbread καθώς σε Ice Cream Sandwich δεν αναφέρεται κάποια επιτυχία. Δείτε στην αρχή του νήματος όλες τις συσκευές που υποστηρίζονται και σημειώστε οτι απευθύνεται σε χρήστες που δεν κατάφεραν να κάνουν root τη συσκευή τους με το SuperOneClick.

Οδηγίες
  1. Δοκιμάζετε τη μέθοδο με δική σας ευθύνη.
  2. Κατεβάστε το αρχείο για το root από εδώ: Download.
  3. Συνδέστε το κινητό σας με τον υπολογιστή και μεταφέρετε το αρχείο στην sd card.
  4. Αποσυνδέστε το κινητό σας, κλείστε το και ανοίξτε το σε recovery mode (διαφέρει σε κάθε συσκευή).
  5. Επιλέξτε "apply update from sd card".
  6. Από τη λίστα με αρχεία και φακέλους που θα εμφανίσει, επιλέξτε "universal_gb_root_v17.zip".
  7. Αφού τελειώσει η διαδικασία, πηγαίνετε πίσω και επιλέξτε "reboot system now" για να κάνει επανεκκίνηση.
Την ίδια διαδικασία θα ακολουθήσετε για να κάνετε unroot, απλά θα κατεβάσετε το αντίστοιχο αρχείοΣημειώστε επίσης οτι θεωρητικά, κάνοντας unroot δε χάνουμε την εγγύηση στη συσκευή μας.

Προϋποθέσεις
Υπάρχουν κάποια πράγματα που πρέπει να προσέξετε τα οποία είναι τα εξής:
  • Η μέθοδος λειτουργεί σε πληθώρα συσκευών της Samsung όπως οι: Ace, Gio, Fit, Mini, Pop και η σειρά Y (Y-Pro, Duos κλπ.)
  • Για να λειτουργήσει το unroot θα πρέπει να έχετε την προεγκατεστημένη ROM και την αρχική recovery. Δε λειτουργεί με την ClockworkMod recovery.
  • Αν έχετε κάνει ήδη root με άλλο τρόπο και η συσκευή σας διαθέτει την παλιά ROM και την παλιά recovery, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το unroot, αρκεί να απεγκαταστήσετε όλες τις root εφαρμογές.

Ένα βίντεο για να σας βοηθήσει να εγκαταστήσετε τα .zip αρχεία σε recovery mode:


[XDA]

15 στο: "Εύκολο Root και Unroot για 44 Android συσκευές της Samsung"