Ξεκίνησε η επίσημη αναβάθμιση Android 4.0.4 για τα Nexus S, Galaxy Nexus και Xoom. Κατεβάστε την τώρα!


Όλοι θυμάστε το φιάσκο με την αναβάθμιση του Nexus S σε Android 4, πριν από λίγους μήνες. Όσοι πρόλαβαν να αναβαθμιστούν, σήμερα έχουν την έκδοση 4.0.2, όσοι ακολούθησαν τον οδηγό μας (μαζί και εγώ) έχουν την έκδοση 4.0.3 και πόσοι άλλοι έχουν κολλήσει στην έκδοση Gingerbread περιμένοντας να συνεχιστεί η αναβάθμιση.


Για να φρεσκάρουμε λίγο τη μνήμη μας όλα σταμάτησαν λόγω των προβλημάτων μπαταρίας στις συσκευές Nexus S (πιστέψτε με υπάρχει σοβαρό πρόβλημα) και η Google υποσχέθηκε να το διορθώσει και να επανέλθει με μια βελτιωμένη έκδοση. Αυτή η έκδοση λοιπόν ήρθε αλλά δε μας τα λέει καλά η Google. Η αναβάθμιση είναι ένα πακέτο μεγέθους 18MB, πολύ μικρό για να περιλαμβάνει μια ολόκληρη έκδοση (συνήθως είναι 80-120MB). Όσοι λοιπόν έχετε την έκδοση 2.3 και περιμένετε να αναβαθμιστεί η συσκευή σας αυτόματα, γελιέστε. Οι υπόλοιποι που "φοράτε" ήδη Android 4 πιθανότατα θα το δείτε να αναβαθμίζεται.

Η νέα έκδοση λοιπόν από ότι λένε όσοι την εγκατέστησαν είναι πιο σταθερή, περιλαμβάνει διορθώσεις σχετικά με την κάμερα αλλά και με τον launcher της συσκευής ο οποίος γίνεται γρηγορότερος και πιο "μαλακός".

Αν αναρωτιέστε τι πρέπει να κάνετε, σας προτείνουμε να ακολουθήσετε τον οδηγό και να εγκαταστήσετε τουλάχιστον την έκδοση 4.0.3 (προσοχή όμως γιατί δεν μπορείτε να επιστρέψετε σε παλαιότερη έκδοση) και από εκεί να περιμένετε την ειδοποίηση για τη νέα αναβάθμιση ή να το κάνετε και πάλι χειροκίνητα.

Εμείς βρήκαμε το αρχείο της αναβάθμισης, το οποίο φλασάρεται μέσω recovery στη συσκευή μας, όμως κατά την εγκατάσταση μας έβγαζε σφάλμα! Μπορείτε να το δοκιμάσετε μόνο αν έχετε την έκδοση 4.0.3 στη συσκευή σας και να μας ενημερώσετε αν τα καταφέρατε. Πώς εγκαθιστούμε .zip αρχεία μέσω recovery μπορείτε να δείτε εδώ.

Η επίσημη OTA αναβάθμιση: Download

Σχετικά τώρα με την αναβάθμιση για το Galaxy Nexus αλλά και το Xoom, τα οποία δεν αναφέραμε ιδιαίτερα, το μεν Galaxy Nexus θα τη δεχθεί κανονικά χωρίς προβλήματα ενώ το από τις εκδόσεις του Xoom, μόνο η έκδοση με WiFi θα αναβαθμιστεί!

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης...

Οδηγός αγοράς | Τα καλύτερα Android smartphone του 2018 για το 2019

Smart home & AirBnB | Αύξησε την αξία ενοικίασης και κάνε οικονομία με ένα ''έξυπνο'' σπίτι

Φεύγω από την Google | Αντικαθιστούμε το Google Music και το YouTube με το NewPipe και το MusicPiped

Sharp Aquos Crystal: Το smartphone που ψάχνουμε μόλις δημιουργήθηκε από τη Sharp

Πέντε τρόποι για να ξεκλειδώσεις τη συσκευή σου αν έχεις ξεχάσει το Μοτίβο ή το PIN

3D Printing | Φτιάχνουμε πιόνια ή ζάρια για επιτραπέζια, είδη μοντελισμού και άλλα παιχνίδια!

Galaxy Fold | Το αναδιπλούμενο smartphone της Samsung είναι πανέμορφο αλλά καθόλου πρακτικό

Φεύγω από την Google | Αντικαθιστούμε το Play Store με το Aurora Store και το F-Droid

Samsung Galaxy S10 | Είναι χωρίς αμφιβολία ο βασιλιάς του Android και αυτοί είναι οι λόγοι

Raspberry Pi | Ενεργοποιούμε την πρόσβαση στο server μας από οποιοδήποτε μέρος του κόσμου με το Let's Encrypt (SSL) και το DuckDNS