Πώς να πετύχετε τη μέγιστη δυνατή ανωνυμία στο Android εύκολα και γρήγορα


Kατόπιν υπόδειξης αυτών που θα διαβάσετε παρακάτω από τον αναγνώστη μας B3ren, θα σας παρουσιάσουμε μερικές ακόμα εύχρηστες εφαρμογές για ανώνυμη περιήγηση και όχι μόνο, στην Android συσκευή σας.

Με τη δύναμη του ανοιχτού κώδικα το The Guardian Project σε συνεργασία με το Tor, κατασκεύασε για εμάς μερικές εφαρμογές για να μας βοηθήσει να προστατεύσουμε τα προσωπικά μας δεδομένα.

Τί είναι το Tor;
Με λίγα λόγια είναι ένα ανοιχτό δίκτυο μέσω του οποίου συνδεόμαστε ανώνυμα στο διαδίκτυο, το οποίο μας προστατεύει από το να εντοπίσουν την τοποθεσία μας και τα προσωπικά μας δεδομένα. Κατ’ επέκτασιν αποτρέπει από εταιρίες ή χρήστες να συλλέγουν στοιχεία με βάση του ποιες σελίδες επισκεπτόμαστε και σε ποια περιοχή κινούμαστε ούτως ώστε να μας στέλνουν προσωποποιημένες διαφημίσεις (αυτή είναι η ευχάριστη πλευρά των πραγμάτων).

Οι εφαρμογές λοιπόν είναι οι εξής:

Orbot:
Στην ουσία είναι το Tor στο Android. Αφού το εγκαταστήσετε θα τρέξει έναν οδηγό με προτεινόμενες ρυθμίσεις, όπως αν θέλετε να του δώσετε root δικαιώματα και σε ποιες εφαρμογές να εφαρμόζεται (browser, im messenger κ.ο.κ). Τέλος θα σας ζητήσει να το ενεργοποιήσετε. Από κει και πέρα είστε ελεύθεροι να περιηγηθείτε στο ίντερνετ και να ανταλλάξετε μηνύματα, ασφαλέστερα από ότι πριν.

ObscuraCam:
Πρόκειται για μια εφαρμογή διαχείρισης της κάμερας, η οποία σας επιτρέπει να επεξεργαστείτε τις φωτογραφίες σας (π.χ. να σβήσετε πρόσωπα) και να διαγράψετε τα metadata, τις πληροφορίες δηλαδή που αποθηκεύονται μαζί της και υποδηλώνουν τις συνθήκες κατά τις οποίες τραβήχτηκε η φωτογραφία.



Gibberbot: Είναι μια πρώιμη εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων σαν το eBuddy, η οποία υπόσχεται ανταλλαγή μηνυμάτων με ασφάλεια και την ανάλογη κρυπτογράφηση. Δεν είναι ακόμα έτοιμη αλλά δε χάνετε τίποτα να τη δοκιμάσετε.



Ευχαριστίες: B3ren.

Σχόλια

  1. [...] τη απόδοση και διάρκεια ζωής της μπαταρίας σας. Πώς να περιηγηθείτε ανώνυμα στο ίντερνετ από το AndroidΤελευταία ανανέωση: 06/07/2011Υπάρχει συχνή ανανέωση με [...]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ωραία παρουσίαση :)
    To gibberbot είναι πολύ ενδιαφέρον πρόγραμμα, καθώς επιδιώκει να προσφέρει κάτι που ποτέ πριν δεν έχει παρουσιαστεί -απ' όσο ξέρω- σαν πακέτο: ανωνυμία (σχετική, πάλι συνδέεσαι με ένα server και στέλνεις στοιχεία ταυτοποίησης) και κρυπτογράφηση της συνομιλίας χρησιμοποιώντας το πρωτόκολλο  Off-The-Record Messaging (OTR).
    Γιατί τόσες ευχαριστίες βρε παιδιά, μια νύξη έκανα :p

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γιατί αν δεν το επισήμαινες, δε θα το ξέραμε όλοι εμείς τώρα.
    Και πάλι ευχαριστούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Πες την άποψή σου ή κάνε την ερώτησή σου ελεύθερα, ακολουθώντας όμως τους στοιχειώδεις κανόνες ευγένειας.

Δείτε επίσης...

Φεύγω από την Google (μέρος 15) | ''Ξηλώνουμε'' τα Google apps από το Android

Android | Γιατί δε θα αγόραζα ποτέ smartphone της OnePlus

Ιδιωτικό απόρρητο | Το αφελές επιχείρημα του ''Δεν έχω τίποτα να κρύψω''

Docker (μέρος 7) | Στήνουμε έναν reverse proxy για τα container μας με το Traefik

Μάθε παιδί μου Linux (μέρος 11) | Δίσκοι, κατατμήσεις και σύστημα αρχείων (filesystem)

Ubuntu Touch 2020 review | Μια πραγματική mobile GNU/Linux διανομή έτοιμη για καθημερινή χρήση

Docker (μέρος 1) | Τι είναι και πώς το εγκαθιστούμε στον υπολογιστή μας;

Android | Περιόρισε την παρακολούθηση των εφαρμογών και κόψε τις διαφημίσεις με το TrackerControl

Android | Βάλε στην ''απομόνωση'' τις εφαρμογές που δεν εμπιστεύεσαι με το Shelter

Απόρρητο | ''Μπερδεύουμε'' τον αλγόριθμο Google και Facebook με ψεύτικες πληροφορίες