Τετάρτη, 6 Ιουλίου 2011

Πώς να πετύχετε τη μέγιστη δυνατή ανωνυμία στο Android εύκολα και γρήγορα


Kατόπιν υπόδειξης αυτών που θα διαβάσετε παρακάτω από τον αναγνώστη μας B3ren, θα σας παρουσιάσουμε μερικές ακόμα εύχρηστες εφαρμογές για ανώνυμη περιήγηση και όχι μόνο, στην Android συσκευή σας.

Με τη δύναμη του ανοιχτού κώδικα το The Guardian Project σε συνεργασία με το Tor, κατασκεύασε για εμάς μερικές εφαρμογές για να μας βοηθήσει να προστατεύσουμε τα προσωπικά μας δεδομένα.

Τί είναι το Tor;
Με λίγα λόγια είναι ένα ανοιχτό δίκτυο μέσω του οποίου συνδεόμαστε ανώνυμα στο διαδίκτυο, το οποίο μας προστατεύει από το να εντοπίσουν την τοποθεσία μας και τα προσωπικά μας δεδομένα. Κατ’ επέκτασιν αποτρέπει από εταιρίες ή χρήστες να συλλέγουν στοιχεία με βάση του ποιες σελίδες επισκεπτόμαστε και σε ποια περιοχή κινούμαστε ούτως ώστε να μας στέλνουν προσωποποιημένες διαφημίσεις (αυτή είναι η ευχάριστη πλευρά των πραγμάτων).

Οι εφαρμογές λοιπόν είναι οι εξής:

Orbot:
Στην ουσία είναι το Tor στο Android. Αφού το εγκαταστήσετε θα τρέξει έναν οδηγό με προτεινόμενες ρυθμίσεις, όπως αν θέλετε να του δώσετε root δικαιώματα και σε ποιες εφαρμογές να εφαρμόζεται (browser, im messenger κ.ο.κ). Τέλος θα σας ζητήσει να το ενεργοποιήσετε. Από κει και πέρα είστε ελεύθεροι να περιηγηθείτε στο ίντερνετ και να ανταλλάξετε μηνύματα, ασφαλέστερα από ότι πριν.

ObscuraCam:
Πρόκειται για μια εφαρμογή διαχείρισης της κάμερας, η οποία σας επιτρέπει να επεξεργαστείτε τις φωτογραφίες σας (π.χ. να σβήσετε πρόσωπα) και να διαγράψετε τα metadata, τις πληροφορίες δηλαδή που αποθηκεύονται μαζί της και υποδηλώνουν τις συνθήκες κατά τις οποίες τραβήχτηκε η φωτογραφία.Gibberbot: Είναι μια πρώιμη εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων σαν το eBuddy, η οποία υπόσχεται ανταλλαγή μηνυμάτων με ασφάλεια και την ανάλογη κρυπτογράφηση. Δεν είναι ακόμα έτοιμη αλλά δε χάνετε τίποτα να τη δοκιμάσετε.Ευχαριστίες: B3ren.

3 στο: "Πώς να πετύχετε τη μέγιστη δυνατή ανωνυμία στο Android εύκολα και γρήγορα"