Πώς να πετύχετε τη μέγιστη δυνατή ανωνυμία στο Android εύκολα και γρήγορα


Kατόπιν υπόδειξης αυτών που θα διαβάσετε παρακάτω από τον αναγνώστη μας B3ren, θα σας παρουσιάσουμε μερικές ακόμα εύχρηστες εφαρμογές για ανώνυμη περιήγηση και όχι μόνο, στην Android συσκευή σας.

Με τη δύναμη του ανοιχτού κώδικα το The Guardian Project σε συνεργασία με το Tor, κατασκεύασε για εμάς μερικές εφαρμογές για να μας βοηθήσει να προστατεύσουμε τα προσωπικά μας δεδομένα.

Τί είναι το Tor;
Με λίγα λόγια είναι ένα ανοιχτό δίκτυο μέσω του οποίου συνδεόμαστε ανώνυμα στο διαδίκτυο, το οποίο μας προστατεύει από το να εντοπίσουν την τοποθεσία μας και τα προσωπικά μας δεδομένα. Κατ’ επέκτασιν αποτρέπει από εταιρίες ή χρήστες να συλλέγουν στοιχεία με βάση του ποιες σελίδες επισκεπτόμαστε και σε ποια περιοχή κινούμαστε ούτως ώστε να μας στέλνουν προσωποποιημένες διαφημίσεις (αυτή είναι η ευχάριστη πλευρά των πραγμάτων).

Οι εφαρμογές λοιπόν είναι οι εξής:

Orbot:
Στην ουσία είναι το Tor στο Android. Αφού το εγκαταστήσετε θα τρέξει έναν οδηγό με προτεινόμενες ρυθμίσεις, όπως αν θέλετε να του δώσετε root δικαιώματα και σε ποιες εφαρμογές να εφαρμόζεται (browser, im messenger κ.ο.κ). Τέλος θα σας ζητήσει να το ενεργοποιήσετε. Από κει και πέρα είστε ελεύθεροι να περιηγηθείτε στο ίντερνετ και να ανταλλάξετε μηνύματα, ασφαλέστερα από ότι πριν.

ObscuraCam:
Πρόκειται για μια εφαρμογή διαχείρισης της κάμερας, η οποία σας επιτρέπει να επεξεργαστείτε τις φωτογραφίες σας (π.χ. να σβήσετε πρόσωπα) και να διαγράψετε τα metadata, τις πληροφορίες δηλαδή που αποθηκεύονται μαζί της και υποδηλώνουν τις συνθήκες κατά τις οποίες τραβήχτηκε η φωτογραφία.Gibberbot: Είναι μια πρώιμη εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων σαν το eBuddy, η οποία υπόσχεται ανταλλαγή μηνυμάτων με ασφάλεια και την ανάλογη κρυπτογράφηση. Δεν είναι ακόμα έτοιμη αλλά δε χάνετε τίποτα να τη δοκιμάσετε.Ευχαριστίες: B3ren.

Σχόλια

 1. [...] τη απόδοση και διάρκεια ζωής της μπαταρίας σας. Πώς να περιηγηθείτε ανώνυμα στο ίντερνετ από το AndroidΤελευταία ανανέωση: 06/07/2011Υπάρχει συχνή ανανέωση με [...]

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ωραία παρουσίαση :)
  To gibberbot είναι πολύ ενδιαφέρον πρόγραμμα, καθώς επιδιώκει να προσφέρει κάτι που ποτέ πριν δεν έχει παρουσιαστεί -απ' όσο ξέρω- σαν πακέτο: ανωνυμία (σχετική, πάλι συνδέεσαι με ένα server και στέλνεις στοιχεία ταυτοποίησης) και κρυπτογράφηση της συνομιλίας χρησιμοποιώντας το πρωτόκολλο  Off-The-Record Messaging (OTR).
  Γιατί τόσες ευχαριστίες βρε παιδιά, μια νύξη έκανα :p

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Γιατί αν δεν το επισήμαινες, δε θα το ξέραμε όλοι εμείς τώρα.
  Και πάλι ευχαριστούμε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης...

Xiaomi Mi A3 | Υπάρχει ένας πολύ σημαντικός λόγος για να μην το αγοράσεις

Επισκευή LED τηλεόρασης | Η LG μου ζήτησε 250 ευρώ, την έφτιαξα μόνος μου με μόλις 60 ευρώ!

Sharp Aquos Crystal: Το smartphone που ψάχνουμε μόλις δημιουργήθηκε από τη Sharp

Android | Ποιος είναι ο σωστός τρόπος για να διαγράψω τα δεδομένα μου πριν πουλήσω το παλιό μου τηλέφωνο;

Galaxy Fold | Το αναδιπλούμενο smartphone της Samsung είναι πανέμορφο αλλά καθόλου πρακτικό

Πέντε τρόποι για να ξεκλειδώσεις τη συσκευή σου αν έχεις ξεχάσει το Μοτίβο ή το PIN

Οδηγός αγοράς | Τα καλύτερα Android smartphone του 2018 για το 2019

3D Printing | Γιατί οι εκτυπώσεις μου βγαίνουν χάλια και πώς μπορώ να τις διορθώσω;

Xiaomi Robot Vacuum review | Η ρομποτική σκούπα της Xiaomi είναι ο καλύτερος φίλος του τεμπέλη!

Android Basics | Τι είναι το πρόγραμμα Android One, ποια τα πλεονεκτήματα και ποια τα αρνητικά του;