Πώς προσθέτουμε το Portrait mode του Pixel 2 σε άλλες συσκευές με Android 8.0+ Oreo


Ένα από τα καλύτερα hack στο Android για την περσινή χρονιά, ήταν σίγουρα το Google Camera HDR+. Πρόκειται για ένα port της κάμερας του Google Pixel, το οποίο φέρνει σε όλες τις υποστηριζόμενες συσκευές, τις βελτιώσεις της Google λογισμικού της Google. Ένα δεύτερο παρόμοιο port είναι το Camera NX, το οποίο αυτές τις μέρες αναβαθμίστηκε, προσθέτοντας στις δυνατότητές του το Portrait mode του Pixel 2, το οποίο μπορούμε επίσης να εγκαταστήσουμε σε άλλες συσκευές με Android 8.0+.

Μετά λοιπόν τις προπέρσινες ρυθμίσεις της Google στο HDR+, οι οποίες βελτιώνουν πολύ τις φωτογραφίες μας, ακόμη και σε συσκευές με όχι και τόσο καλό αισθητήρα κάμερας, το 2017 μας έφερε τις φωτογραφίες πορτρέτου σε συσκευές χωρίς διπλή κάμερα. Αυτό που πέτυχε η Google καθαρά με το λογισμικό της, είναι πραγματικά πολύ πρωτότυπο και στην ουσία δημιουργεί ένα δικό της δρόμο στη γενικότερη βελτίωση της κάμερας στα κινητά τηλέφωνα, που θα θέλαμε να δούμε προεγκατεστημένο σε όλες τις Android συσκευές.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τι κάνει όμως αυτή η εξαιρετικά χρήσιμη λειτουργία; Μας επιτρέπει να βγάλουμε φωτογραφίες πορτρέτου με την μπροστινή μας κάμερα, στις οποίες όλο το φόντο γύρω μας θολώνει αυτόματα, αναδεικνύοντας στην ουσία το θέμα. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι πρόκειται για τη νέα selfie, η οποία έχει βγει από ένα επαγγελματικό φωτογραφικό στούντιο.

Για να το αποκτήσουμε στη συσκευή μας, το σημαντικότερο είναι ότι δε χρειάζεται να κάνουμε root, αλλά θα πρέπει να έχουμε Android 8.0 Oreo. Το εγκαθιστούμε, ανοίγουμε την εφαρμογή, γυρίζουμε στην μπροστινή κάμερα και επιλέγουμε "Πορτρέτο" από το μενού της εφαρμογής. Στη συνέχεια βγάζουμε τη φωτογραφία μας και θα δούμε ότι αποθηκεύεται μία κανονική και μία με το εφέ πορτρέτου.

Έχει δοκιμαστεί με επιτυχία στο Nexus 5X και το Nexus 6P, ενώ πολλοί χρήστες αναφέρουν ότι παίζει σε πολλές συσκευές με Lineage OS 15 και στην αναβάθμιση του Oxygen OS στις συσκευές της OnePlus.


Σχόλια

Δείτε επίσης...

Android | Γιατί δε θα αγόραζα ποτέ smartphone της OnePlus

Φεύγω από την Google (μέρος 15) | ''Ξηλώνουμε'' τα Google apps από το Android

Ιδιωτικό απόρρητο | Το αφελές επιχείρημα του ''Δεν έχω τίποτα να κρύψω''

Docker (μέρος 7) | Στήνουμε έναν reverse proxy για τα container μας με το Traefik

Μάθε παιδί μου Linux (μέρος 11) | Δίσκοι, κατατμήσεις και σύστημα αρχείων (filesystem)

Ubuntu Touch 2020 review | Μια πραγματική mobile GNU/Linux διανομή έτοιμη για καθημερινή χρήση

Android | Περιόρισε την παρακολούθηση των εφαρμογών και κόψε τις διαφημίσεις με το TrackerControl

Απόρρητο | ''Μπερδεύουμε'' τον αλγόριθμο Google και Facebook με ψεύτικες πληροφορίες

Docker (μέρος 1) | Τι είναι και πώς το εγκαθιστούμε στον υπολογιστή μας;

Android | Βάλε στην ''απομόνωση'' τις εφαρμογές που δεν εμπιστεύεσαι με το Shelter