Phoenix OS | Ο καλύτερος αντικαταστάτης του Remix OS για να έχεις Android σε PC και tablet


Μετά το τέλος του πολλά υποσχόμενου Remix OS, έχει δημιουργηθεί ένα κενό για όσους θέλουν να έχουν το Android και στον υπολογιστή τους. Είναι καλό να υπάρχουν επιλογές και όσο η Google δεν κάνει επίσημα τη μεταφορά στο PC, η μόνη μας εναλλακτική είναι οι ανεξάρτητοι προγραμματιστές. Το Phoenix OS είναι αυτή τη στιγμή η καλύτερη ίσως επιλογή και σε πολλά σημεία κάνει τη δουλειά καλύτερα από το πολυδιαφημισμένο Remix!

Για όσους χρησιμοποιούσαν ήδη το Remix στον υπολογιστή τους, η μετάβαση σε Phoenix είναι πολύ εύκολη, μιας και τα δύο λειτουργικά συστήματα μοιάζουν πάρα πολύ όσον αφορά το γραφικό τους περιβάλλον. Και εδώ υπάρχει το κλασικό μενού a la Windows, η taskbar στο κάτω μέρος, αλλά και το κέντρο ειδοποιήσεων το οποίο εμφανίζεται με τον ίδιο τρόπο από τη δεξιά μεριά της οθόνης.


Η διαφορά του Phoenix OS είναι ότι σου δίνει την αίσθηση πως είναι πιο σταθερό και πιο ελαφρύ. Αυτό συμβαίνει κυρίως γιατί η συγκεκριμένη ROM είναι πιο... stock και από το stock Android της Google! Δεν έχουν προστεθεί δηλαδή εφαρμογές σε αυτήν, αλλά έχουν αφαιρεθεί όλες ο εφαρμογές και οι υπηρεσίες της Google, οι οποίες όσο να 'ναι λειτουργούν ανεξέλεγκτα. Αυτό βέβαια σημαίνει ότι δεν έχει και το Play Store, το οποίο μπορείς όμως να κατεβάσεις και αν εγκαταστήσεις με ευκολία.

Μία ακόμη σημαντική λεπτομέρεια για την ταχύτητα της ROM, είναι ότι βασίζεται στο Android 7.1 Nougat, το οποίο είναι αποδεδειγμένα πολύ ελαφρύτερο και σταθερότερο από το Android 6.0 στο οποίο σταμάτησε το Remix OS. Και μόνο το γεγονός ότι μπορεί να εγκατασταθεί σε 4GB USB stick και να τρέξει σε USB 2.0 θύρες, κάτι λέει για την ποιότητά του.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το Phoenix OS φαίνεται επίσης και πιο ολοκληρωμένο, καθώς έχει λιγότερα προβλήματα από το Remix, ενώ διαθέτει και κάποιες δικές του εφαρμογές για καλύτερη απόδοση. Μεταξύ αυτών θα βρούμε τον Stardust browser, τον CZ File Manager και τον CZ Text Editor, τους οποίους μπορούμε να κατεβάσουμε και αν δοκιμάσουμε σε οποιαδήποτε συσκευή από την επίσημη σελίδα του project.

Πέρα από το άνοιγμα πολλών εφαρμογών σε παράθυρα, υποστηρίζει επίσης τις διπλές εφαρμογές που έχουμε δει σε πολλές συσκευές της Xiaomi όπως το Mi 6. Αυτό μας δίνει τη δυνατότητα να έχουμε δύο φορές την ίδια εφαρμογή για να τη χρησιμοποιούμε με δύο διαφορετικούς λογαριασμούς. Έχει επίσης αρκετά καλή υποστήριξη πληκτρολογίου, με συντομεύσεις αλλά και key mapping για να παίζουμε παιχνίδια, ενώ έχει και την ελληνική γλώσσα στο μενού του.


Είναι λοιπόν ίσως η καλύτερη εναλλακτική για Android σε PC αλλά και για όσους έχουν κάποιο από τα Nexus tablet της Google, αφού τα υποστηρίζει όλα και σίγουρα θα τους δώσει νέα πνοή με τις λειτουργίες του.

Θα το βρείτε στην επίσημη σελίδα του, με τη διαδικασία εγκατάστασης να είναι πολύ απλή αν επιλέξετε τον "Phoenix OS Downloader".

Δείτε επίσης...

Φεύγω από την Google (μέρος 15) | ''Ξηλώνουμε'' τα Google apps από το Android

Android | Γιατί δε θα αγόραζα ποτέ smartphone της OnePlus

Ιδιωτικό απόρρητο | Το αφελές επιχείρημα του ''Δεν έχω τίποτα να κρύψω''

Docker (μέρος 7) | Στήνουμε έναν reverse proxy για τα container μας με το Traefik

Μάθε παιδί μου Linux (μέρος 11) | Δίσκοι, κατατμήσεις και σύστημα αρχείων (filesystem)

Ubuntu Touch 2020 review | Μια πραγματική mobile GNU/Linux διανομή έτοιμη για καθημερινή χρήση

Docker (μέρος 1) | Τι είναι και πώς το εγκαθιστούμε στον υπολογιστή μας;

Android | Περιόρισε την παρακολούθηση των εφαρμογών και κόψε τις διαφημίσεις με το TrackerControl

Android | Βάλε στην ''απομόνωση'' τις εφαρμογές που δεν εμπιστεύεσαι με το Shelter

Απόρρητο | ''Μπερδεύουμε'' τον αλγόριθμο Google και Facebook με ψεύτικες πληροφορίες