Με την τελευταία του αναβάθμιση το Greenify αναδεικνύεται στην υπέρτατη λύση εξοικονόμησης ενέργειας και RAM στο Android


Έχουμε ξαναμιλήσει για το Greenify στο παρελθόν, το οποίο αποτελεί μία από τις καλύτερες λύσεις εξοικονόμησης ενέργειας και RAM, στην όχι και τόσο προσεγμένη πλατφόρμα του Android σε αυτό τον τομέα. Όπως όλες οι εφαρμογές του είδους, ήταν μέχρι πρότινος μία μισοτελειωμένη εφαρμογή που απλά αποτελούσε μία καλή ιδέα, αλλά με την τελευταία του αναβάθμιση ολοκληρώθηκε και αποτελεί την καλύτερη λύση για όλες τις Android συσκευές.

Για να πούμε την αλήθεια πιστεύαμε ότι η Google θα ενσωματώσει μερικές από τις ιδιότητές του στην έκδοση Lollipop, όπως μας έχει συνηθίσει να κάνει με άλλες root εφαρμογές, αλλά κάτι τέτοιο δε συνέβη. Έτσι το Greenify από την έκδοση 2.5, η οποία είναι και η πλέον ολοκληρωμένη, διαθέτει τις υπηρεσίες του σε όλες τις συσκευές με Android 4.0+, ακόμα και χωρίς root.

Τι κάνει το Greenify;

Το Android είναι ένα πλήρες λειτουργικό σύστημα και με το "πλήρες" εννοούμε ότι δεν έχει φτιαχτεί μόνο για τηλέφωνα, όπως το iOS Και τα Windows Phone, αλλά για όλες τις συσκευές που μπορούν να τρέξουν λειτουργικά συστήματα. Επειδή λοιπόν είναι πλήρες, έχει όλα τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά τους και ένα από αυτά είναι το multitasking.

Στο Android πολλές εφαρμογές μπορούν να τρέχουν ταυτόχρονα, δίνοντάς πραγματική ελευθερία στη συσκευή μας για να κάνει ότι ακριβώς της ζητήσουμε. Αυτό όμως σημαίνει ότι υπάρχει μεγάλη κατανάλωση στη RAM αλλά και τη μπαταρία λόγω της συνεχούς χρήσης του επεξεργαστή (για αυτό οι Android συσκευές έχουν καλύτερα χαρακτηριστικά από άλλες). Όταν δεν έχουμε πολλές εφαρμογές στη συσκευή μας δεν το καταλαβαίνουμε, αλλά μόλις εγκαταστήσουμε λίγες περισσότερες θα δούμε ότι η συσκευή μας αρχίζει να σέρνεται και να μη διαρκεί όσο παλιότερα.

Το Greenify λοιπόν αναλαμβάνει να κάνει αυτό που έπρεπε να υπάρχει σαν επιλογή στο Android εδώ και χρόνια, δηλαδή να μην επιτρέπει σε εφαρμογές να τρέχουν μόνες τους στο παρασκήνιο χωρίς να το θέλουμε. Εντοπίζει τη συμπεριφορά των εφαρμογών που έχουμε στη συσκευή μας και μας δίνει τη δυνατότητα να τις "παγώσουμε", έτσι είμαστε σίγουροι ότι δε θα λειτουργούν μέχρι να τις ανοίξουμε μόνοι μας. Μέχρι πριν λίγο καιρό αυτές οι λειτουργίες ήταν διαθέσιμες μόνο για rooted συσκευές, αλλά πλέον και με τη νέα έκδοση το Greenify μπορεί να μας εξυπηρετήσει όλους και αυτό είναι που το κάνει τη νούμερο ένα εφαρμογή στον τομέα του σήμερα.

Δοκιμάστε το και θα δείτε άμεσα την αυτονομία της συσκευής να φτάνει ακόμη και στο διπλάσιο, ενώ θα δείτε μεγάλη μείωση στα "κολληματάκια" της συσκευής. Το μόνο που θα πρέπει να προσέξετε όμως είναι να μην "παγώσετε" εφαρμογές για τις οποίες θέλετε να λαμβάνετε άμεσα δεδομένα, όπως το email ή to chat που χρησιμοποιείτε. Θα το βρείτε δωρεάν στο Play Store ή εδώ ενώ υπάρχει και μία έκδοση επί πληρωμή για να βοηθήσετε το δημιουργό της να την εξελίξει ακόμη περισσότερο.

Σχόλια

  1. τι διαφορα εχει αυτο απο το clean master?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Παγώνει εφαρμογές που τρέχουν στο παρασκήνιο ακόμα και αν δεν τις χρησιμοποιείς. Αν π.χ άνοιξες προχτές το youtube στο κινητό ή το πρόγραμμα του what's up για να δεις πόσο χρόνο έχεις, το πιο πιθανό είναι αυτές να τρέχουν ακόμα από τότε αν δεν έκανες επανεκκίνηση. Μπες ρυθμίσεις/εφαρμογές/λειτουργία και δες πόσες άκυρες εφαρμογές τρέχουν αυτή τη στιγμή στο κινητό σου ενώ εσύ τις χρησιμοποιήσες μια φορά πριν μέρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αν κλείνεις τις περιττές εφαρμογές καθημερινά χρησιμοποιώντας κάποιο από αυτά τα προγράμματα δεν είναι το ίδιο ? batterymaster apusbooster DU battery saver

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. το ίδιο δεν συμβαίνει αφού θα είναι κλειστές από το greenify? δηλαδή αυτά τα προγράμματα κάνουν όχι καλό αλλά κακό τελικά?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Όχι γιατί όταν ξεκινήσουν και πάλι, θα χρειαστούν ακόμη περισσότερη ενέργεια και RAM για να μαζέψουν τα δεδομένα που διαγράφονται όταν κάνεις kill.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο μόνος τρόπος για να βελτιώσεις τη μπαταρία σου χωρίς να χρειαστεί να μπεις στη διαδικασία να κάνεις root, είναι να βάλεις greenify. Υπάρχουν επίσης και απλές αλλά σημαντικές ρυθμίσεις που θα τις βρεις και εδώ αν ψάξεις. Μην κάνεις το λάθος να βάλεις τις εφαρμογές που ανέφερες ή άλλες παρόμοιες, μόνο μπαταρία σου τρώνε. Εγώ θα σου πρότεινα αν έχεις 30-40 ευρώ να πας να αγοράσεις ένα power bank με 10.000mΑh ή παραπάνω γιατί μόνο έτσι λύνεται το πρόβλημα της μπαταρίας ουσιαστικά. Μέχρι να αρχίσουν να κυκλοφορούν συσκευές με σοβαρές μπαταρίες. Έχουν περάσει τόσα χρόνια και ακόμα προσπαθούμε να βγάλουμε 2 μέρες με 3000mΑh.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δεν είναι το ίδιο. Το Greenify τις κλείνει με φυσικό τρόπο και δεν τις αφήνει να ξεκινήσουν αν δεν τις πατήσεις εσύ. Επίσης δε διαγράφει τα δεδομένα τους όπως το Clean Master.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ευχαριστω πολυ . την κατεβασα να τη δοκιμασω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Εγώ δεν κατάλαβα ακριβώς τι κάνει.. Βασικά, ίσως έχω καταλάβει, αλλά δεν ξέρω όταν πατάω το + πάνω δεξιά ποιες εφαρμογές να επιλέξω που θέλει να παγώνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πέρα από τα βασικά - κλασσικά που κάνουμε ( όπως ελαχιστοποίηση φωτεινότητας, κλείσιμο bluetooth - wifi - μικρός χρόνος ''ανοιχτής οθόνης'') η συνεχής φόρτιση είναι η μόνη λύση ή μπαταρίες-θηρία. Πρόσφατα άλλαξα κινητό και από μπαταρία 1800mAh πήγα στο 4000THL με 4000mAh. Καμία σχέση μεταξύ τους! Τα powerbanks είναι σωτήρια λύση πάντως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Οπως είπε και ο Chris: Το Greenify τις κλείνει με φυσικό τρόπο και δεν τις αφήνει να ξεκινήσουν αν δεν τις πατήσεις εσύ.

    Όπως είπα εγώ στην myrto παραπάνω: Μπες ρυθμίσεις/εφαρμογές/λειτουργία. Δες ποιες άκυρες εφαρμογές τρέχουν τη δεδομένη στιγμή, μπες greenify, πάτα +, επίλεξε αυτές τις εφαρμογές και πάτα το πράσινο "τικ" κάτω δεξιά. Έτσι θα κλείνουν οι εφαρμογές λίγα λεπτά αφού σταματήσεις να τις χρησιμοποιείς. Εγώ τις αδρανοποιώ εντελώς με το "zzz". Απλά πρόσεξε, μην αδρανοποιήσεις τις εφαρμογές τύπου viber γιατί δεν θα παίρνεις τα μηνύματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Το Greenify κάνει hibernation. Δηλαδή τα κοιμίζει και τα ξυπνά από λήθαργο. Δεν τα σκοτώνει για να τα ξαναναστήσει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Καλησπερα... Εγω εχω ενα προβλημα οταν το ενεργοποιω κ το βαζω να κανει διαχειρησει στο κλειδωμα οθονης... Το οποιο ειναι στο πληκτρολογιο μ εμφανιζει μια γωσσα κ δεν με αφηνει να κανω εναλλαγη απο το space... Εχω galaxy s4! Ξερεις κανεις πως να το λυσω;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Καλημέρα, έχω samsung galaxy grand neo, αφού το εγκαταστήσω και το ρυθμισω να κλείνει τις εφαρμογές που θέλω και με συντόμευση να κλειδώνει και την οθθνη, μετά δεν μπορω να αλλάξω γλώσσα στο πληκτρολόγιο. Γνωρίζει κάποιος κάτι; Ευχαριστώ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Μπορεί να έχει θέμα στη διαχείριση οθόνης. Απενεργοποίησέ τη και δες αν λύνεται το πρόβλημα. Επίσης ανέφερέ το στον προγραμματιστή για να το διορθώσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Νίκο δες την απάντηση στο Μανούσο παραπάνω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Γεια σας, έχω το Samsung Galaxy S Advance κατέβασα την εφαρμογή και από τότε μπαίνει μόνο του σε λειτουργεία το Talkback και μάλιστα κολλάει το κινητό και δεν μπορώ να πληκτρολογήσω τίποτα!Τι πρέπει να κάνω?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Δεν μπορείς να το απενεργοποιήσεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. αυτο ακριβως δεν μπορουσα να κανω κ ενω μπορεσα να το απενεργοποιησω αυτο εξακολουθει κσι μιλαει κ οταν παω να το κλεισω κολλαει κ μου βγαζει υην ψυχη μεχρι να μπορεσω να ξαναπαρω τον ελεγχο του κινητου στα χερια μου μηπως να σβησω το greenify?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Επειδή το δουλεψα το συγκεκριμένο,ο σωστός τρόπος απεγκαταστασης είναι να το βγάλουμε απο διαχειριστή αλλά και απο την προσβασιμότητα (κάτω ακριβως απο το talk back) κατόπιν το διαγράφουμε και κάνουμε επανεκκίνηση συσκευής..Μήπως πριν το διαγράψεις το άφησες ανοικτό στην προσβασιμότητα? Ίσως κάποιο μπέρδεμα δημιουργήθηκε στα αρχεία (είσαι root?)Είχες χρησιμοποιήσει &το xposed framework?Αν ναι μπες στον SU και διέγραψε και την permission στο συγκεκριμένο..μιλάμε για πληρη & σωστη διαγραφή του προγράμματος έτσι?.. Όλα παιζουν ρόλο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Φίλε hercules604, δεν διέγραψα απολύτως τίποτα διότι δεν ήξερα τι ακριβώς πρέπει να κάνω, όμως σίγουρα δεν είχα χρησιμοποιήσει το xposet! Το ερώτημα είναι αν τελικά πρέπει να διαγράψω το grennify?Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Σαν εφαρμογη ειναι πολυ καλη και σου γλυτωνει πολυ μπαταρια[και ram]και δεν ειναι task killer.Αν ομως κρινεις πως σου δημιουργει προβλημα στη δικη σου συσκευη διεγραψε το.Εσενα δεν σε ενδιαφερει αν γενικα ειναι καλη εφαρμογη αλλα αν ταιριαζει στη δικη σου συσκευη.Παντα η δικη μου αποψη ηταν στα android δεν προσθετουμε κανενα "βοηθητικο" προγραμμα και αφηνουμε τη συσκευη να κανει τη δουλεια της..Ακομη και τωρα βλεπω χρηστες να κατεβαζουν στις συσκευες τους διαφορα task killers & antivirus και απορω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Με το Greenify αποφασίζεις εσύ ποιες εφαρμογές θα επηρεάζονται, οπότε δε θα έχεις πρόβλημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Εγω σιχαθει το android διοτι και 4 ram να εχει ο καθε πικραμενος σαβουροντιβελοπερ με 25 ευρω το εφαπαξ σηκωνει εφαρμογες που ξεσκιζουν ραμ και μπαταρια. Απο την αλλη η apple είναι βασιλικοτερη του βασιλεως και ακομα και με jailbreak δεν μπορεις να κανεις αυτα που κανεις με xposed σε ανδροιδ...
    Μπρος γκρεμος και πισω ρεμα....
    Λές τα windows να μας σωσουν? Μπα... Αν κρινω απο τα desktop... μαλλον και αυτα βατερλώ είναι...
    Τεσπα εχω το xposed module boot manager. Αν εγκαταστησω το greenify δεν είναι πλεον αχρηστο το boot manager? Αφου η εφαρμογη αν μποyταρω λογικα δεν θα τρεχει λογω greenify... Η τελικα είναι μονο για το multitasking και η εφαρμογή ξεκιναει στο boot αρα θελω και τα δύο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Πες την άποψή σου ή κάνε την ερώτησή σου ελεύθερα, ακολουθώντας όμως τους στοιχειώδεις κανόνες ευγένειας.

Δείτε επίσης...

Android | Γιατί δε θα αγόραζα ποτέ smartphone της OnePlus

Φεύγω από την Google (μέρος 15) | ''Ξηλώνουμε'' τα Google apps από το Android

Ιδιωτικό απόρρητο | Το αφελές επιχείρημα του ''Δεν έχω τίποτα να κρύψω''

Docker (μέρος 7) | Στήνουμε έναν reverse proxy για τα container μας με το Traefik

Μάθε παιδί μου Linux (μέρος 11) | Δίσκοι, κατατμήσεις και σύστημα αρχείων (filesystem)

Ubuntu Touch 2020 review | Μια πραγματική mobile GNU/Linux διανομή έτοιμη για καθημερινή χρήση

Απόρρητο | ''Μπερδεύουμε'' τον αλγόριθμο Google και Facebook με ψεύτικες πληροφορίες

Android | Περιόρισε την παρακολούθηση των εφαρμογών και κόψε τις διαφημίσεις με το TrackerControl

Docker (μέρος 1) | Τι είναι και πώς το εγκαθιστούμε στον υπολογιστή μας;

Android | Βάλε στην ''απομόνωση'' τις εφαρμογές που δεν εμπιστεύεσαι με το Shelter