Εφαρμογές Google: Μάθετε τα μυστικά τους και πώς θα τις χρησιμοποιήσετε με επιτυχία!


Κάθε πιστοποιημένη από τη Google Android συσκευή, φέρει προεγκατεστημένες και ένα σωρό εφαρμογές της. Πολλοί τις χρησιμοποιούν, άλλοι δεν ξέρουν σε τι χρησιμεύουν και μερικοί εκμεταλλεύονται όλα τα χαρακτηριστικά που μας προσφέρουν. Θα δούμε λοιπόν σήμερα πώς θα γλιτώσουμε χρόνο, χρήμα και πολύτιμο χώρο στη συσκευή μας με τη βοήθειά τους. Το άρθρο είναι μεγαλύτερο από τα συνηθισμένα για αυτό οπλιστείτε με υπομονή ή διαβάστε μόνο για τις εφαρμογές που σας ενδιαφέρουν.


Play Store
Το γνωστό μας μαγαζάκι με τις εφαρμογές και τα παιχνίδια, είναι μία εφαρμογή που δίνει η Google αποκλειστικά σε συσκευές που πληρούν τις προϋποθέσεις που έχει θέσει για αυτό και όταν διαλέγετε μία Android συσκευή θα πρέπει να σιγουρευτείτε οτι έχει το Play Store προεγκατεστημένο.


Εκτός από τις δωρεάν εφαρμογές, το Play Store διαθέτει και άλλες, επί πληρωμή. Για να μπορέσουμε να αγοράσουμε μερικές από αυτές θα πρέπει να δημιουργήσουμε ένα λογαριασμό στην υπηρεσία Google Wallet. Απλά κάνουμε login με τους κωδικούς του Gmail μας και προσθέτουμε τον τραπεζικό μας λογαριασμό.

Το Play Store εκτός από εφαρμογή στη συσκευή μας, διαθέτει και παρουσία στο ίντερνετ. Μπαίνοντας από τον υπολογιστή μας στη σελίδα play.google.com και κάνοντας login με το Gmail μας, θα δούμε όλες τις εφαρμογές που έχουμε ή που είχαμε εγκαταστήσει στο παρελθόν. Από εκεί μπορούμε να εγκαταστήσουμε αλλά και να απεγκαταστήσουμε ασύρματα και με ένα κλικ, όσες εφαρμογές θέλουμε σε όλες τις συσκευές που έχουμε στο λογαριασμό μας.


Ένα τελευταίο και πολύ χρήσιμο χαρακτηριστικό είναι το ιστορικό όλων των εφαρμογών που έχουμε εγκαταστήσει ποτέ. Θα το βρούμε στην εφαρμογή πατώντας "Μενού > Οι εφαρμογές μου > Όλες" και εκεί θα βρούμε όλες αυτές που κάποια στιγμή είχαμε εγκαταστήσει αλλά δε θυμόμαστε την ονομασία τους.


Gmail
Το Gmail είναι πιθανότατα το καλύτερο email στον κόσμο και εφόσον έχουμε κάνει ήδη λογαριασμό στο Android τηλέφωνό μας, μπορούμε να το δοκιμάσουμε. Διαθέτει πολλά μοναδικά χαρακτηριστικά όπως τα "Εισερχόμενα προτεραιότητας", μία κατηγορία μηνυμάτων τα οποία είναι πιο σημαντικά από άλλα, όπως και τη φοβερή μηχανή ανεπιθύμητων με τη βοήθεια της οποίας δε θα δούμε ποτέ spam στο λογαριασμό μας.


Αυτό όμως δε σημαίνει οτι θα χάσουμε τα παλιά μας email. Στη διεύθυνση mail.google.com αν πατήσουμε "Ρυθμίσεις > Λογαριασμοί & Εισαγωγή" μπορούμε να ρυθμίσουμε όλα τα υπόλοιπα email μας να έρχονται εδώ για να τα ελέγχουμε σε ένα μέρος! Έτσι δε θα χρειαστεί να κατεβάσουμε τις αντίστοιχες εφαρμογές του Yahoo! και του Hotmail (πλέον Outlook mail) και να δεσμεύσουμε επιπλέον χώρο στη συσκευή μας, ενώ με τη βοήθεια των ετικετών μπορούμε να τα κατηγοριοποιήσουμε με ευκολία.


Άλλο ένα εξαιρετικό χαρακτηριστικό του Gmail είναι οι επαφές. Εκεί μπορούμε να αποθηκεύσουμε όλες τις επαφές του τηλεφώνου μας μία φορά και δε θα χρειαστεί ποτέ ξανά να αγχωθούμε αν το χάσουμε ή αν αγοράσουμε άλλο. Μπορούμε να προσθέσουμε τις επαφές μας είτε από το κινητό είτε από την ιστοσελίδα του Gmail και όλες οι αλλαγές θα συγχρονιστούν και στα δύο αυτόματα!

To Gmail τέλος, διαθέτει και άλλο ένα χαρακτηριστικό με την ονομασία "Tasks". Είναι μία λίστα στην οποία μπορούμε να προσθέσουμε πρόχειρες εργασίες όπως τα ψώνια του super market. Δυστυχώς για αυτό δεν υπάρχει επίσημη εφαρμογή από τη Google για να το χειριζόμαστε από το τηλέφωνο όμως υπάρχουν ένα σωρό άλλες, όπως το GTasks.

Talk
Το Google Talk είναι το αντίστοιχο MSN για τους λογαριασμούς της Google το οποίο προσφέρει ανταλλαγή άμεσων μηνυμάτων, κλήσεις ήχου και βιντεοκλήσεις μέσω WiFi ή δικτύου 3G. Πολλοί ψάχνουν να κατεβάσουν το Skype στο κινητό τους όμως δε γνωρίζουν οτι έχουν κάτι αντίστοιχο και ποιοτικότερο ήδη στη συσκευή τους. Μπορούμε λοιπόν να δούμε και να μιλήσουμε με τους φίλους μας αρκεί να έχουν και αυτοί Android τηλέφωνο ή να κάνουν login στο Gmail στον υπολογιστή τους. Το GTalk κάποια στιγμή θα ενωθεί με το Messenger που θα δούμε παρακάτω.


Google+ & Messenger
H Google διαθέτει και το δικό της κοινωνικό δίκτυο. Ότι κάνουμε στο Facebook μπορούμε να το κάνουμε και εκεί δηλαδή να μιλήσουμε με φίλους μας, να τους δείξουμε ένα ωραίο βίντεο από το YouTube και να ανεβάσουμε τις φωτογραφίες μας εκεί. Σχετικά με το τελευταίο, η Google μας παρέχει έως και 1GB ελεύθερου χώρου για τις φωτογραφίες και τα βίντεο που ανεβάζουμε εκεί (μπορούμε και να τα έχουμε κρυφά αν θέλουμε) και μας κάνει ένα φοβερό δώρο: Οι φωτογραφίες με μέγεθος μικρότερο από 2048x2048 pixel αλλά και τα βίντεο τα οποία είναι μικρότερα από 15 λεπτά σε διάρκεια, δε μετράνε στο δωρεάν χώρο μας! Μπορούμε να ανεβάσουμε κυριολεκτικά άπειρα βίντεο και φωτογραφίες και να τα έχουμε αποθηκευμένα εκεί και όχι σε ένα σκληρό δίσκο που κάποια στιγμή θα χαλάσει.


Το Google+ κάνει και άλλα πράγματα όμως. Διαθέτει τη λειτουργία Hangout που είναι στην ουσία μία ομαδική βιντεοκλήση έως και 10 ατόμων ταυτόχρονα, στην οποία μπορούμε να επεξεργαστούμε αρχεία, να δούμε όλοι μαζί βίντεο από το YouTube αλλά και να μοιραστούμε την επιφάνεια εργασίας μας με τους φίλους μας. Πολύ καλύτερο από το Skype αν θέλετε τη γνώμη μου.

Μέρος του Google+ είναι και το Messenger που θα βρείτε στη συσκευή σας. Πρόκειται για ένα πιο εξελιγμένο GTalk, το οποίο κάποια στιγμή θα αντικαταστήσει τον προκάτοχό του. Μέσα από αυτό πραγματοποιούμε την άμεση επικοινωνία αλλά και τα Hangout που είδαμε παραπάνω.

Play Music (Μουσική Play)
Ο προεγκατεστημένος music player του Android είναι πιθανότατα και ο καλύτερος. Σίγουρα δεν ξεχωρίζει για την κατηγοριοποίηση των μουσικών κομματιών μιας και όλοι οι υπόλοιποι μπορούν να το κάνουν αυτό, αλλά τι θα λέγατε να έχετε έως και 20.000 κομμάτια αποθηκευμένα στο λογαριασμό σας στο Google και να έχετε πρόσβαση σε αυτά από οπουδήποτε;


Παλαιότερα είχαμε δείξει έναν τρόπο για να το ενεργοποιήσουμε στην Ελλάδα, οπότε δοκιμάστε τον, μεταφέρετε όλη τη μουσική σας εκεί και κατεβάστε στη συσκευή σας μόνο τα αγαπημένα σας για να γλιτώσετε χώρο. Τα υπόλοιπα θα είναι αμέσως διαθέσιμα μόλις συνδέεστε σε ένα δίκτυο WiFi και θα μπορείτε να τα κατεβάσετε με ευκολία.

Google Maps (Χάρτες)
Οι πασίγνωστοι πλέον χάρτες της Google είναι προεγκατεστημένοι στη συσκευή μας αλλά προσφέρουν πολλά παραπάνω από την απλή αναζήτηση περιοχών στο χάρτη. Μέσα στο μενού τους θα βρούμε και τα εξής:

  • Τοπικό: Περιλαμβάνει επιχειρήσεις όπως μπαρ, εστιατόρια και αξιοθέατα και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν online τουριστικός οδηγός μιας πόλης. Το καλύτερο από όλα είναι οτι μπορούμε να βαθμολογήσουμε την κάθε επιχείριση ξεχωριστά και έτσι να ενημερώσουμε τους άλλους χρήστες που θα τις επισκεφτούν.
  • Πλοήγηση: Είναι η πρώτη φορά που είδαμε δωρεάν εφαρμογή πλοήγησης και από τότε ξεφυτρώνουν συνέχεια και άλλες. Με φωνητικές οδηγίες στροφή - στροφή είναι το τέλειο εργαλείο για τους επαγγελματίες οδηγούς αλλά και για εμάς που κάνουμε βόλτες. Δυστυχώς δεν είναι έτοιμο ακόμα για την Ελλάδα όμως μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε ακολουθώντας τον παλιό μας οδηγό.

  • Latitude: Από τα πιο χρήσιμα χαρακτηριστικά του Maps το οποίο λίγοι χρησιμοποιούν! Με το Latitude μπορούμε να μοιραστούμε την τοποθεσία μας με φίλους όποια στιγμή θέλουμε. Αν για παράδειγμα έχουμε κατεβεί στην αγορά της πόλης και θέλουμε να βρεθούμε με ένα φίλο μας, το ενεργοποιούμε και απλά έρχεται και μας βρίσκει! Ούτε τηλεφωνήματα, ούτε οδηγίες, ούτε τίποτα. Μπορούμε επίσης να κάνουμε check-in σε κάποιο κατάστημα ενημερώνοντας τους φίλους μας οτι είμαστε σε ένα συγκεκριμένο ή οτι πήγαμε εκεί νωρίτερα. Τελευταίο και άκρως εντυπωσιακό είναι το "Ιστορικό τοποθεσίας", το οποίο αν ενεργοποιήσουμε μπορούμε να δούμε  όλες τις διαδρομές μας ανά ημέρα, καθώς και χρήσιμα στατιστικά για το χρόνο που περνάμε στο σπίτι, στη δουλειά αλλά και εκτός. Φυσικά όλα τα παραπάνω μπορεί να τα κρύψει ή να τα διαγράψει ο χρήστης οποιαδήποτε στιγμή.

Currents
Από την έκδοση Jelly Bean και μετά, το Currents είναι και αυτό προεγκατεστημένο στη συσκευή μας. Πρόκειται για ένα πολύ ωραίο αναγνώστη ιστοσελίδων σε μορφή εφημερίδας. Εκεί λοιπόν μπορούμε να προσθέσουμε τα rss feed (το πορτοκαλί εικονίδιο πάνω δεξιά στη σελίδα μας) όλων των σελίδων που θέλουμε να παρακολουθούμε και να δημιουργήσουμε μία προσωπική εφημερίδα με δωρεάν, φρέσκα νέα κάθε φορά που θα την ανοίγουμε. Για παράδειγμα η δική μου περιέχει Πολιτική, Αθλητικά, Τεχνολογία, Games, Android και Αστεία, ενώ μπορεί ο καθένας να δημιουργήσει τη δική του. Μην ξεχάσετε να προσθέσετε και την ειδική έκδοση του Dr. Android στο Currents σας!


Στη συσκευή μας θα βρούμε ακόμα το YouTube, το Movie Studio αλλά και το Car Home, των οποίων τα ονόματα λένε ακριβώς τι κάνουν και δεν έχουν κάποια επιπλέον ιδιαιτερότητα. Υπάρχουν ένα σωρό ακόμα εφαρμογές της Google στο Play Store μαζί με όλες όσες προαναφέραμε (εκτός των Talk και Play Store), για να τις κατεβάσετε αν τυχόν δεν τις έχετε ήδη.

Η ποιότητά τους είναι εξαιρετική, αξίζει να αναφέρουμε οτι είναι όλες δωρεάν αλλά και οτι η κάθε μία διαθέτει τη δική της ιστοσελίδα για να μπορούμε να κάνουμε αλλαγές και από τον υπολογιστή του σπιτιού μας. Για αυτό λοιπόν δοκιμάστε τις και ίσως σας εξυπηρετήσουν με όλα όσα θέλετε να κάνετε.

Σχόλια

  1. Χρηστο στο Play Music εχεις το δικαιωμα να ανεβασεις
    20000 κομματια,και δεν βλεπω μεχρι στιγμη
    περιορισμο στον ογκο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ για τη διόρθωση. Όντως δεν έχει περιορισμό στον όγκο και θεωρητικά μπορείς να μιξάρεις ένα ολόκληρο άλμπουμ σε ένα mp3 και να το μετράει για ένα!

      Διαγραφή
  2. Τρομερό άρθρο! Καλύπτει τις σύνηθες απορίες ακόμα και των μέσων χρηστών του Android.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μεγάλη μαγκιά αυτό με τις φωτογραφίες και τα βίντεο στο Google+. Όταν το διάβασα μου έπεσαν τα μαλλιά (και ήμουν μακρυμάλλης!).

      Διαγραφή
  3. Πολύ καλό και χρήσιμο το άρθρο σου Χρήστο!!!
    Μια απορία. Πως σβήνουμε εφαρμογές από το ιστορικό μας???
    Με όλο το σεβασμό θα ήθελα να τονίσω τα εξής:
    Σαν καθημερινός χρήστης του Skype από το κινητό μου θα σου έλεγα ότι το Gtalk θέλει πολύ δουλειά για να το φτάσει...
    Ακόμα, δεν βλέπω καμία αναφορά στο ότι το G+ είναι μεγάλη απάτη (αγγίζει σε απάτη το wave)...
    Συνέχισε την καλή δουλειά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εφαρμογές από το ιστορικό του Google Play δεν μπορείς να σβήσεις, εκτός και αν διαγράψεις το λογαριασμό σου (με επιφύλαξη αυτό).

      Σχετικά με το Google+, γούστα είναι αυτά. Την ίδια γνώμη έχω για το Fb.

      Διαγραφή
    2. Και γω αναρωτιωμουνα τοσο καιρο για αυτο το πραγμα. Μεχρι που το ανακαλυψα τυχαια.
      Λοιπον μπαινουμε στο play store, παταμε μενου και παμε στο "my apps". Απο εκει επιλεγουμε το tab "all apps" και βλεπουμε ολες τις εγκατεστημενες εφαρμογες, καθως και εφαρμογες που εχουμε απεγκατεστησει. Για να τις σβησουμε απο την λιστα αυτες που δεν θελουμε να βλεπουμε κραταμε παρατεταμενα μια εφαρμογη και θα δουμε οτι μας βγαζει την επιλογη για διαγραφη (πανω δεξια). Αφου εχουμε επιλεξει την 1η, μετα με απλο tap, επιλεγουμε οσες θελουμε να διαγραψουμε. Παταμε το εικονιδιο με το "Χ" και αμεσως οι εφαρμογες θα εξαφανιστουν.

      https://plus.google.com/u/0/photos/109119335054277177043/albums/5367610083560059825/5896819387641164850?pid=5896819387641164850&oid=109119335054277177043
      https://plus.google.com/u/0/photos/109119335054277177043/albums/5367610083560059825/5896819374481599906?pid=5896819374481599906&oid=109119335054277177043

      Διαγραφή
    3. Να ηξερες ποσο καιρο το εψαχνα, χαχαχαχαχα
      Νασαι καλα!

      Mike

      Διαγραφή
  4. Εξαιρετικό άρθρο. Να ρωτήσω που μπορώ να βρω το updated version του Google Play; Αυτό που περιλαμβάνει και βιβλία / μουσική κτλ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Υπάρχουν στο Play Store που έχεις, αλλά πρέπει να είσαι στην Αμερική για να τα δεις. Μπορείς να το ξεγελάσεις όμως με τη διαδικασία αυτή: http://www.doctorandroid.gr/2012/07/google-play-store.html

      Διαγραφή
  5. στο Google Talk δεν βλέπω εικονίδιο για βινετοκλήση.. έχω μια επαφή μόνο μέχρι στιγμής, οπότε προφανώς δεν υποστηρίζεται από το κινητό της επαφής, έτσι; δεν έχει να κάνει με περιορισμό στην Ελλάδα κλπ, ε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ακου "βινετοκλήση"... χαχα σόρρυ για το typo :P

      Διαγραφή
    2. Ανάλογα με τη συσκευή που χει ο άλλος σου βγάζει και το αντίστοιχο εικονίδιο. Δεν έχει περιορισμούς ανά χώρα.

      Διαγραφή
    3. motorola motoluxe... έχει και μπροστινή κάμερα... απλά ίσως είναι σχετικά καινούριο και δεν υποστηρίζεται;

      thanks για την τάχιστην (πλην έγκυρη!) απάντησιν!!

      Διαγραφή
    4. Πες του να κοιτάξει τις ρυθμίσεις του Talk.

      Διαγραφή
    5. ok thanks Χρήστο, θα βρεθεί η άκρη! :)

      Διαγραφή
  6. Στο κομματι του Gmail,η προσθηκη του λογαριασμου μου yahoo.com εινια αδυνατη.Πρεπει να κανω κατι χειροκινητα για την ρυθμιση αυτη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Την ώρα που θα το ρυθμίσεις πρέπει απλά να δώσεις τα σωστά στοιχεία διακομιστή και τη θύρα.

      Διαγραφή
  7. Πως μπορει να ειναι μονο η ρυθμιση αυτων που λες,απο τι στιγμη που μου βγαζει αυτο το μηνυμα;"Η πρόσβαση POP περιορίζεται στους συνδρομητές του Yahoo! Mail Plus"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στο λέω εκ πείρας. Έχω και εγώ συγχρονίσει Yahoo mail.

      Διαγραφή
  8. Πως μπορώ να σβήσω ένα σχόλιο μ στο Google play ;;; και πως μπορώ να αλλάξω το όνομα με το οποίο σχολιάζω;;; να μπει ας πουμε το ένας χρήστης του Google που βλέπω σ πολλούς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. πως μπορω να σβησω φοτωγραφιες το ειχα σινδεδεμενο με το Google και εχουν μπει ολες στο κινητο χωρισ να εχω κατεβασει το pikasa!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν εννοείς να μη φαίνονται αυτές του picasa, πήγαινε στο συγχρονισμό, απενεργοποίησε το Photos και μετά στις ρυθμίσεις εφαρμογών βρες την Συλλογή και κάνε εκκαθάριση δεδομένων.

      Διαγραφή
  10. μου εκλεψαν το κινητο μπορω με καποιον τροπο να σβησω τα αρχεια?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δυστυχώς οχι. Δοκίμασε αυτό και ίσως το βρεις:

      https://play.google.com/store/apps/details?id=com.lookout.labs.planb&hl=el

      Διαγραφή
  11. ευχαριστω
    να κανω αλλη μια ερωτηση αλλαξα τον κωδικο στο gmail θα μπλοκαρει καθολου η χρηση του αρχειο ε-mail κτλ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Έχω αγοράσει ένα tablet μπορείτε να μου πείτε πως μπορώ να βλέπω διάφορες ταινίες από το tablet χωρίς να χρειάζεται να συνδέομαι στο ίντερνέτ η μέσω WiFi θέλω να βλέπω ταινίες η αθλητικούς αγώνες οπότε θέλω γίνεται αυτο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου Ρανια. Ταινίες μπορείς να κατεβάσεις όπως στον υπολογιστή σου. Όσο για αθλητικούς αγώνες, εννοείται ότι δεν μπορείς να δεις ζωντανά χωρίς σύνδεση στο ίντερνετ.

      Διαγραφή
  13. Μπορείτε να μου πείτε πως μπορώ να αποθήκευσω διάφορες ταινίες στο ταμπλέτ χωρίς σύνδεση στο ίντερνετ;Πρέπει να εγκαταστήσω κάποιο πρόγραμμα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Γιατί κάθε φορά που απενεργοποιώ το τηλέφωνο σβήνει και το άλμπουμ με τις φωτο που έχω κατεβάσει από mil ή facebook, ενώ τις έχω αποθηκεύσει στο τηλέφωνο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Γεια σας θελω να ρωτησω κατι που εχει να κανει με το skype .Πως γινετε σε τηλεφωνο με android 4.1.1 να συνδεομαι στο skype και ολες μου οι επαφες να με βλεπουν on-line και να φαινομαι οτι και καλα ειμαι απο υπολογιστη ?Και πως μπορω να το αλλαξω αυτο ?ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΣΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ!!!!!!!!!!!!!!!1

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν ξέρω αν το skype έχει καταλαβαίνει αυτόματα αν είσαι σε pc ή όχι. Πρέπει να το κοιτάξεις στις ρυθμίσεις.

      Διαγραφή
  16. Ευχαριστω για την αμεση απαντηση αλλα τις ρυθμισεις ελπιζω οτι τις εχω κανει σωστα και κανονικα θα επρεπε να φαινεται πανω αριστερα διπλα απο την κατασταση που υποτιθετε οτι ειμαι δεν δειχνει οπως στα I-phone που φαινεται αυτοματα αλλα δεν ξερω ειλικρινα τι να κανω και ειλικρινα καποιες στιγμες οντως εχω μεγαλο θεμα ευχαριστω και παλι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Γεια σας, έχω android tablet , την 4.3 έκδοση.
    Θέλω να ρωτήσω πως μπορώ να φτιάξω φακέλους ώστε να τα ταξινομήσω τα εγγράφα μου, την μουσική μου τα βίντεο μου όπως γίνεται με ένα υπολογιστή .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κατέβασε έναν file explorer και μπορείς να κάνεις όλα τα παραπάνω.

      Διαγραφή
  18. pws mporw na svhsw ta e-mail p exw xrhsimopoihsei?
    dhl. otan eimai ektws tou gmail..k 8elw na mpw..protou plhktrologhsw to e-mail m..me to p 8a pathsw sto keno..(ekei p anavosvhnei o kersoras)..tote emfanizontai ta e-mail..p exw xrhsimopoihsei prohgoumenes fores..pws 8a to kanw gia na mh fainontai?..dhl. na mhn apo8hkeuetai to xrhsimopoihmeno gmail..k na prepei ka8e fora na to grafw oloklhro ap'thn arxh.. ..!?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα πας στον υπολογιστή σου στο Gmail. Θα βρεις τις επαφές (Πατάς το "Gmail") και από εκεί θα τις διαγράψεις. Υπάρχει και μία επιλογή στις ρυθμίσεις με την οποία δε θα αποθηκεύεται πλέον καμία επαφή.

      Διαγραφή
    2. phga ekei p m eipes..alla dn einai auto p 8elw..dhl. gia na ginv pio safhs..exw 3 gmail..k exw mpei k sto 1..meta mphka sto 2..k meta mphka sto 3..k twra as poume oti eimai ektos..k dn eimai s kanena apo ta gmail m..loipon otan 8elw na mpw sto gmail 1..tote an pathsw panw ston kersora pou anavosvhnei..tote m vgainoun apo katw k ta alla 2 gmail m..wste na diale3w s poio 8elw na mpw..egw omws 8elw na to kanw etsi wste na mh fainontai ta gmail m..aplws na grafw to kauena oloklhro ap'thn arxh..xwris na m vgainoun etoima apo katw!..

      Διαγραφή
    3. Τώρα έγινες σαφής. Πρέπει να πας στις ρυθμίσεις του browser και να απενεργοποιήσεις την αυτόματη συμπλήρωση.

      Διαγραφή
    4. na pw oti eimai ligo asxeth dn paei..epeidh loipon eimai erketa ws pl asxeth..mhpws mporeis na m peis pio sugkekrimena ti na kanw?..dhl. pws 8a paw stis ru8miseis tou browser?..

      Διαγραφή
  19. kalimera. yparxei tropos na epanafero foto pou exo svisei apo to album? kapoio programma??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ίσως να μπορείς με αυτό: http://recuva.en.softonic.com/

      Θα πρέπει να το κάνεις αμέσως μόλις τις σβήσεις όμως.

      Διαγραφή
  20. τι θα λέγατε να έχετε έως και 20.000 κομμάτια αποθηκευμένα στο λογαριασμό σας στο Google και να έχετε πρόσβαση σε αυτά από οπουδήποτε;----αυτο παιδια πως γινετε?το tunnelbear στο pc μου δεν συνδεετε,παρακαλω βοηθεια,ει δυνατον αναλυτικα τι κανω?ευχαριστω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έτσι το κάναμε φίλε μου: http://www.doctorandroid.gr/2011/11/google-music.html

      Δοκίμασέ το αλλά αν δε λειουργεί πλέον δεν μπορώ να σε βοηθήσω περεταίρω.

      Διαγραφή
  21. ευχαριστω μπηκα μου βγαινει σε Ιταλικα ζητα ταχ κωδικα και καρτα τραπεζας και δεν καταλαβαινω Ιταλικα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άρα έχεις βάλει ιταλική ip. Αμερικάνικη χρειάζεσαι και επίσης η Google δε ζητάει πιστωτικές κάρτες.

      Διαγραφή
  22. Εγώ θέλω να διαγράψω τον λογαριασμό μου γιατί δεν τον χρησιμοποιώ καθόλου από τότε που τον έκανα και επειδή ξέχασα τον κωδικό δεν μπορώ να τον διαγράψω .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νομίζω πψς αν κάνεις επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων θα φύγει και αυτός.

      Διαγραφή
  23. Τι πατάμε για κάνουμε αυτήν διαδικασία ? επειδή δεν χρειάστηκε μέχρι πριν για αυτό ρωτάω τα κλασικά ξέρω . .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρυθμίσεις > Αντίγραφα ασφαλείας & επαναφορά > Επαναφορά εργοστασιακών δεδομένων. Σε πολλές συσκευές ενδέχεται να διαφέρει.

      Διαγραφή
  24. Τελικά δεν γίνεται τίποτα πόση ώρα προσπάθησα συγνώμη που ρωτάω πάλι εντωμεταξύ δεν θυμάμαι και το όνομα χρήστη καλά αν δεν θυμάσαι και τα δύο ? τα γράφουν μπερδεμένα εκεί που παραθέτεις μία ερώτηση τώρα τι βγάλαν κάτι σχετικά με τις διαφημίσεις για μία τροποποίηση που χρειάζεται να κάνουμε αυτό δεν ισχύει για λογαριασμούς που χρησιμοποιούνται όμως ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτο με τις διαφημίσεις θα το φάμε στη μάπα όλοι δυστυχώς.

      Διαγραφή
  25. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΕΧΩ ΕΝΑ ΤΑΠΛΕΤ ΜΕ ΑΝΤΟΙΤ ΜΟΥ ΕΒΓΑΛΕ ΕΝΑ ΜΗΝΥΜΑ ΝΑ ΣΦΗΣΩ ΤΟΝ ΙΟ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΑΝΑΒΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΣΒΗΣΩ ΞΕΡΕΤΕ ΤΙ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΝΩ,ΕΥΧΑΡΗΣΤΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε μου αν δεν αν δεν ανοίγει και δεν το έχεις πειράξει γενικώς, μόνο η αντιπροσωπεία μπορεί να σου το διορθώσει.

      Διαγραφή
  26. Γεια σου φιλες μου.θελω την βοηθεια σου σε παρακαλω.πως μπορω να διαγραψω το picasa? Δεν γνωριζω πολλα πραγματα και μου εχει σπασει τα νευρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου Θανάση. Πού το βρίσκεις το Picasa στο Android; Δεν υπάρχει.

      Διαγραφή
    2. Ναι φιλε χρηστο .εχω ενα κινητο samsung galaxy και προφανως ενεργοποιηθηκε αυτην η εφαρμογη και μου εχει σπασει τα νευρα.δεν μπορω να βλεπω τις φωτογραφιες οπως πριν, δεν μπορω να βαλω εικονα σε καποια games που παιζω...γενικως τιποτα δεν ειναι οπως πριν..πηγα στο play store εφαρμογες το βλεπω και δεν εχει πουθενα να το κανω καταργηση

      Διαγραφή
    3. Η μόνη εφαρμογή που εμφανίζει εικόνες από το (πρώην) Picasa είναι η "Συλλογή". Για να τις απενεργοποιήσεις πρέπει να πας "Ρυθμίσεις > Συγχρονισμός" , να επιλέξεις το λογαριασμό σου στη Google και να απενεργοποιήσεις τις επιλογές Google Photos και Φωτογραφίες Google+.

      Ύστερα θα βρεις την εφαρμογή "Συλλογή" στο "Ρυθμίσεις > Εφαρμογές" και θα πατήσεις Εκκαθάριση δεδομένων".

      Διαγραφή
  27. θελω να ρωτησω πως μπορω να αποκρυψω το ονομα μου να μη βγαινει στο internet

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αναλόγως με.Την υπηρεσία που χρησιμοποιείς, άλλες φορές μπορείς να το κάνεις και άλλες όχι. Γίνε λίγο πιο συγκεκριμένος.

      Διαγραφή
  28. δεν μπορω στο ταμπλετ , να δω τουσ ον λαιν φιλουσ στο φβ????τι να κανω παρακαλω???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μηοως είναι θέμα της εφαρμογής και δεν τους δείχνει καθόλου; Κατέβασες το fb messenger;

      Διαγραφή
  29. Συγνωμη... εχω ενα ταμπλετ hp με εκδοση android 4.1.1 και οποτε μπαινω στο play store μου βγαζει δεν υπαρχει συνδεση...παλια ομως δεν μ το εβγαζε κ ειχα κατεβασει κιολας 2 παιχνιδια...τι προβλημα υπαρχει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μήπως όντως δεν είσαι συνδεδεμένος σε κάποιο WiFi;

      Διαγραφή
    2. οχι αντιθετος ειμαι συνεχεια συνδεδεμενος αλλα καποτε ειχε γινει ενα προβλημα με το ιντερνετ και απο τοτε δεν ξαναμπορεσα να μπω στο play store και μου εβγαζε συνεχεια οτι δεν υπαρχει συνδεση και παταω επαναληψη και δεν μου βγαζει τιποτα.........

      Διαγραφή
    3. Βρες την εφαρμογή στις ρυθμίσεις και κάνει εκκαθάριση δεδομένων.

      Διαγραφή
    4. το εκανα αλλα παραμενει το ιδιο....
      τι να κανω;;;;

      Διαγραφή
    5. Αν δεν έχεις κάνει root , στείλ' το για service.

      Διαγραφή
  30. χρονια πολλα! εχω το samsung galaxy και οποτε συνδεομαι στο fb και στο messenger ενω τα εχω δηλωμενα ανενεργα τα τσατ με δειχνει συνεχεια online! πως μπορω να τα απενεργοποιησω?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου φίλε. Αν και δε χρησιμοποιώ το app του Facebook φαντάζομαι ότι φταίει το Messenger και δεν μπορείς να κάνεις κάτι περισσότερο. Πρέπει να διορθωθεί από το Facebook.

      Διαγραφή
  31. Να ρωτήσω κάτι βρε παιδιά; Καλή χρονιά... Έχω διαγράψει κάποια μπλογκ που είχα, αλλά στο κινητό μου εμφανίζονται οι φωτογραφίες που είχα χρησιμοποιήσει εκεί. Πώς στο καλό διαγράφω αυτά τα άλμπουμ φωτογραφιών;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλή χρονιά. Από το προφίλ σου στο Google+ μπορείς να τα διαγράψεις.

      Διαγραφή
  32. Σε ευχαριστώ! Δεν ξέρεις πόσο παιδεύτηκα! Καλή χρονιά και πάλι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. καλη χρονια Chris, παλια σε root συσκευες εβαζες το Adfree αν θυμαμαι καλα για απαλλαγη απο διαφημισεις, υπαρχει καποιο αλλο αντιστοιχο γιατι νομιζω εχει καταργηθει το παραπανω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δες αυτό που σου προτείνει ο Τάσος παρακάτω. Επίσης αν χρησιμοποιείς το Xposed framework, υπάρχει και το xad module που εξυπηρετεί αυτό το σκοπό.

      Διαγραφή
    2. Έχω to z1 Sony kai den mporw na dw agwnes ka. Mou leei panta xreiazetai flash player alla den to dexetai to androi. Ti allo mporw na katevasw gia na vlepw live agwnes...

      Διαγραφή
  34. Δες εδώ: http://sufficientlysecure.org/index.php/adaway/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Μήπως μπορει . Κάποιος να μου δώσει κάποια απάντηση γιατί ούτε απo Bet365 μπορώ να δω αγώνες ... Ευχαριστώ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κατέβασε το Flash player από εδώ: http://helpx.adobe.com/flash-player/kb/archived-flash-player-versions.html

      Εγκαθιστάς έναν flash player που το υποστηίζει (Android browser, Firefox, Dolphin) και είσαι εντάξει. Δεν παίζει σε όλες τις σελίδες.

      Διαγραφή
  36. Cris ευχαριστώ αλλά δεν μπορώ να μπω σε ρυθμίσει. Και να δω πάλι αγώνα από το myp2p και δεν λέει για Android συγκεκριμένο ποιο πρέπει να κατεβάσω...γιατί δεν βγάζω άκρη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Έκανα ένα λάθος στη σύνταξη, με συγχωρείς. Εγκαθιστάς το flash player από το link που σου έδωσα και έναν browser που το υποστηρίζει. Δοκίμασε τον naked:

    http://www.doctorandroid.gr/2013/12/naked-browser-browser.html

    Στο ξαναλέω ότι δε λειτουργεί σε όλες τις σελίδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Για το συγκεκριμένο δεν μου ανοίγει τους αγώνες με τπτ...δεν ξέρω γιατί θέλω να δω αν θα ανοίξει από Bet video από περιέργεια αλλά έχω απελπιστεί...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Γεια σας σε tablet εχω δυο λογαριασμους gmail πως γινεται να μην φαινεται ο ενας απο τους δυο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δε γίνεται. Σε επίπεδο email όμως μπορείς να βάλεις τη μια σου διεύθυνση να έρχεται στην άλλη και έτσι να τα βλέπεις και τα δύο σε ένα.

      Διαγραφή
  40. Καλησπέρα, θα ήθελα να ρωτήσω κάτι πιο εξειδικευμένο. Θέλω να δημοσιεύσω μια εφαρμογή στο play με πληρωμή, αλλά η google δεν το επιτρέπει για τη χώρα μας. Ισχύει όντως αυτό ή υπάρχει κάποιος άλλος τρόπος να το κάνω? Διάβασα ότι μπορώ να το κάνω αν ο λογαριασμός μου ανήκει σε χώρα που επιτρέπεται να δημοσιεύσει κανείς εφαρμογές με πληρωμή. Ισχύει αυτό? Ευχαριστώ πολύ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν επιτρέπεται ακόμα από την Ελλάδα. Πρέπει να έχεις τραπεζικό λογαριασμό και άρα μόνιμη κατοικία σε χώρα που υποστηρίζεται.

      Διαγραφή
    2. Ευχαριστώ πολύ!

      Διαγραφή
  41. μια πληροφορια θα ηθελα παρακαλω......
    στο yahoo μου στελνει καποιος ενα τραγουδι μεσω youtube, αλλα δεν βγαζει link για να το ανοιξω... τι πρεπει να κανω??
    ευχαριστω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Καλησπέρα, μια ερώτηση, τι πιστεύεται σχετικά με το google+ auto awεsome, αξίζει γι αυτο το χαρακτηριστικό και την αυτόματη βελτίωση των φωτογραφιών το Auto Backup στις φωτογραφίες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι ένα καλό χαρακτηριστικό αλλά άλλο το backup εικόνων και άλλο η βελτίωσή τους.

      Διαγραφή
    2. Απλά η βελτίωση και το auto awesome λειτουργεί μόνο με το auto backup η με το χειροκίνητο ανέβασμα των φωτογραφιών

      Διαγραφή
    3. Το ξέρω αυτό, απλά δε χρειάζεται να ενεργοποιήσεις ντε και καλά το auto backup. Μπορείς απλά να ανεβάσεις μερικές φωτογραφίες που θέλεις να βελτιώσεις.

      Διαγραφή
  43. Καλημερα σας.Επειγον Chris!!Εχω ταμπλετ με android 4.2.2. και αδυνατώ να σβήσω γραπτα μν επαφης του skyp!πανω στο μν δεν υπαρχει δυνατοτητα διαγραφης!Και με τη διαγραφη προσωρινης μνημης ή επαφης,επανερχονται οταν επανασυνδεθώ με το ιδιο προσωπο!Θα εκτιμουσα αφανταστα την αρωγη σου λογω του οτι ειμαι αρχαριος σχετικα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχω την εντύπωση ότι τα μηνύματα του Skype δε διαγράφονται. Αποθηκεύονται στο server της Microsoft.

      Διαγραφή
    2. Ευχαριστω και μονο για την απαντηση σου!Σε τυχον συνομιλια με το ιδιο προσωπο θα φαινονται μονιμα τα προγενεστερα μηνυματα;;;

      Διαγραφή
    3. Ναι, εκτός και αν μπορείς να διαγράψεις το ιστορικό σου από τη σελίδα του Skype (αυτό μάλλον γίνεται).

      Διαγραφή
  44. Καλημερα. Στην αναζητηση google εμφανιζεται στις εικονες μια παλια μου φωτο απο fb. Πως μπορω να την διαγραψω?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δε νομίζω πως γίνεται. Το Facebook δε διαγράφει τίποτα.

      Διαγραφή
  45. στο ταμπλετ μου βγαζει μνμ.οτι εχω 3 ιους κατεβασα το αντιβαιρους μου δειχνει οτι εχω ιο αλλα σταματαει εκει.δεν κανει κατι ααα!! ειμαι ασχετη...πως θα φυγει ο ιος?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ερώτηση: Εφόσον δεν είχες antivirus που σου εμφάνισε ότι έχεις ιό; Μήπως σε κάποια εφαρμογή εκεί που εμφανίζονται οι διαφημίσεις; Γιατί αν πάτησες αυτό, αυτό ήταν ο ιός.

      Κατέβασε ένα από τα AVG, A vast, Lookout. Αυτά θα σε βοηθήσουν.

      Διαγραφή
    2. Υπάρχουν διαφημίσεις στο ίντερνετ που σου λένε ότι έχεις ιό απλά για να κατεβάσεις την εφαρμογή τους.

      Διαγραφή
    3. * ενώ στην πραγματικότητα δεν έχεις κανέναν ιό!

      Διαγραφή
  46. Βάζω στο σκαηπ το κωδικό, αλλά δεν ανοίγει. Με λέει πραγματοποιείται η σύνδεση , προσπαθεί να μπει και μετά απο πολύ ωρα αφου δε μπαίνει λεει δεν μπορεί να μπει κατι τετοιο. Γνωρίζει κανεις τι εγινε; windows 7 εχω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. για σου chris και παλη τελικα δεν εχω κανει τιποτα με αυτο .. ακου τι θελω να κανω ..
    εχω ενα smart tv stick και ο βλακας εσβισα τα αρχεια ολα ,μπενω μεσα κανονικα και βλεπω μονο την κατω μπαρα ξερεις αριστερα τα κουμπακια επιστρωφις το τετραγωνακι τα 2 παραθυρακια και τα βολιουμ της φωνης και δεξια την ωρα και το σημα του wifi μπενο στις ρυθμισεις κανωνικα αλλα που επιλεγω να κανω αναβαθμιση ολο το στικακι εχω ανδροιτ 4,04 το δικτιο ανοικτο ειναι ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στα στικάκια γίνεται χειροκίνητα η αναβάθμιση. Ποιο έχεις;

      Διαγραφή
    2. Bitmore Media Player Android AppTV
      http://www.e-gate.gr/bitmore-media-player-android-apptv.html
      πετρο με λενε

      Διαγραφή
    3. Τεχνικά Χαρακτηριστικά

      Απευθείας σύνδεση στη θύρα HDMI
      Android 4.0
      ARM Cortex A9
      Wi-Fi σύνδεση
      Multimedia Player
      SlideMe Market
      Ελληνικό πληκτρολόγιο
      Κανονική θύρα USB
      Χώρος αποθήκευσης 4GB με δυνατότητα επέκτασης με Micro SD

      Περιεχόμενα συσκευασίας

      Bitmore AppTV
      Τηλεχειριστήριο
      Τροφοδοτικό ρεύματος
      Δέκτης υπερύθρων
      Προέκταση HDMI και USB
      Ελληνικές οδηγίες χρήσης

      Διαγραφή
    4. Τα bitmore είναι ελληνικά δυστυχώς. Δεν κυκλοφορούν ROM για αυτά.

      Διαγραφή
    5. ευτιχως εχει εγγιηση και θα το δωσο να μου δωσουν αλλο οκ ευχαριστω πολυ για ολα να εισαι καλα ...
      δουλευω στο νοσοκομειο συρου αν θες εχω facebook και twitter ελα να σε κανω φιλο
      [email protected] το μαιλ μου...
      πες μου αν ξερεις πια στικακια ειναι ανοιχτα δηλ μπορoυμε να βαλωμε android ,και να κανουμε εμεις επανω τους οτι θελουμε καταλαβες ??

      Διαγραφή
    6. Αυτά που κάνουν μεγαλύτερες πωλήσεις έχουν καλύτερη υποστήριξη. Για παράδειγμα το MK808, το CX919 και άλλα.

      Διαγραφή
    7. ευχαριστω πολυ !!!!!!!!

      Διαγραφή
  48. γεια χαρά ,
    "κατέβασα" δοκιμαστικες σελίδες του καμασουτρα από το google play. Πώς το σβήνω αυτό ;;;;;;
    γρηγόρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όπως απεγκαθιστάς όλες τις εφαρμογές μέσω του play Store.

      Διαγραφή
  49. δυστυχως δεν έχει απεγκατασταση για το δοκιμαστικο ... έχει επιλογές μόνο ΔΩΡΕΑΝ ΔΕΙΓΜΑ και ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ .....
    καμιά άλλη ιδέα ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Ααααα μιλάς για το βιβλίο. Δε διαγράφεται γιατί δεν έχει εγκατασταθεί στη συσκευή σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τελικά το έσβησα ! Πάτησα στο "καρφάκι" , κάτω δεξιά στην εικόνα και είχε επιλογή διαγρφής ..
      Κανένας καλός file manager για τέτοιες περιπτώσεις;
      Ευχαριστώ

      Διαγραφή
    2. Τώρα σε κατάλαβα. Η μουσική και τα βιβλία που τα κάνεις pin, αποθηκεύονται στο φάκελο Android. Ακόμα και αν τα διαγράψεις με file explorer (Ο ES είναι πολύ καλός) θα ξανακατεβουν αν δεν πατήσεις το καρφακι που λες.

      Διαγραφή
  51. Καλησπέρα, θα ήθελα να ρωτήσω υπάρχει δυνατότητα να στείλω μια πληρωμένη εφαρμογή σε ένα φίλο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπορείς να την κάνεις backup με έναν file explorer ή απλά να βάλεις το λογαριασμό σου στη συσκευή του φίλου σου και να την κατεβάσεις από το Play Store.

      Διαγραφή
  52. Γεια σου doctor! Προσπαθω να δω online σειρες σε ενα galaxy core κ μου δεν μου τις ανοιγει! Σε καποιες σελιδες μου το αποδιδουν στην ελλειψη Flash player. Εχω κατεβασει bs κ mVideoPlayer. Μπορουμε να κανουμε κατι? Ολα ειναι σε "γνωστες" σελιδες που δουλευουν στο pc κανονικα!
    Thanks, Γιαννης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου Γιάννη. Χρειάζεσαι τον flash player και έναν browser που να τον υποστηρίζει. Έχε υπόψιν σου ομως οτι πολλές σελίδες και πάλι δεν θα παίζουν.

      Διαγραφή
  53. Γεια σας,η σελιδα σας ειναι σούπερ,μπραβο σε όλη την ομαδα!
    Θελω να ρωτησω κατι γιατι εχω φρακάρει.Οι γνωσεις μου γενικα ειναι περιορισμένες.
    Εχω το sony ericsson xperia E10i - firmware 2.1-update1
    Οταν προσπαθω να κατεβασω κάποιο free game απο το Google Play,κατω απο το
    πράσινο εικονιδιο install,παίρνω το μηνυμα "This app is incompatible with your device."Γιατί ?
    Το μονο που μπορεσα να κατεβασω,ηταν ενα wallpaper.Εχω λογαριασμο κανονικα απο το gmail μου.
    Πρεπει να ρυθμισω κατι στο τηλεφωνο;
    Δεν εχω κανει κατι που θα επρεπε στο Google Play?
    Chris K, βοήθεια! ...ευχαριστώ εκ των πρωτέρων!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν υποστηρίζει η συσκευή σου τις εφαρμογές/παιχνίδια.Μπορείς αμα έχεις κάνει root με το market helper να το ''ξεγελάσεις''' και να κατεβάσεις εφαρμογές/παιχνίδια που κανονικά δεν υποστηρίζεται.Aλλιώς κατέβασε απο άλλες εφαρμογές πχ:4shared aptoide 1mobile και άλλα πολλά.Ελπίζω να σε βοήθησα.

      Διαγραφή
    2. Ότι λέει ο Alex φίλε. Απλά η συσκευή σου δεν είναι συμβατή με αυτά που θέλεις να κατεβάσεις.

      Διαγραφή
    3. Alex Tsanis, σε ευχαριστω πολυ για την απαντηση σου,ειμαι σιγουρος πως θα δουλεψει.
      Θα προσπαθησω να κανω root,ελπιζω να τα καταφερω,γιατι δεν τα ξερω τοσο καλα,το
      market helper το εχω εντοπισει.θα σας ενημερωσω για οτι κάνω!
      Ευχαριστω και εσενα Chris K ! ☼

      Διαγραφή
  54. στο tablet μου ξαφνικα γραφει δυστυχως η εφαρμογη contacts εχει σταματησει,---αυτο μου γραφει και δεν ανοιγουν οι επαφες καθως και τα δυο πληκτρολογια του τηλ,θα κανω επαναφορα εργοστασιακων ρυθμισεων,το εκανα αλλα τιποτα εκανα ρισετ τιποτα δεν ανοιγουν οι επαφες και δεν υπαρχει πληκτρολογιο για τις κλησεις,σαν να μην υπαρχουν δυο sim τηλ τι κανω?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Απέγκατεστησες καμιά εφαρμογή του συστήματος?Το έκανες root.Κάτι αφαίρεσες για να το κάνει αυτό.

      Διαγραφή
    2. Δοκίμασε την εκκαθάριση δεδομένων Γιάννη.

      Υ.Γ. Γιατί δεν περιμένεις λίγο να σου απαντήσουν τα παιδιά στην κοινότητα;

      Διαγραφή
  55. Απέγκατεστησες καμιά εφαρμογή του συστήματος----σαν ποια δηλ?εκανα απεγκατασταση διαφορων εφαρνογων ,το tablet ειναι ρουταρισμενο απο την αρχη,Δοκίμασε την εκκαθάριση δεδομένων δηλ συγνωμη αλλα βρισκομαι σε συγχυση επειδη την καταστροφη την εκανα εγω απ οτι καταλαβα,εχω καμια ελπιδα?Υ.Γ. Γιατί δεν περιμένεις λίγο να σου απαντήσουν τα παιδιά στην κοινότητα; επειδη ειμαι τρομοκρατημενος οτι το καταστρεψα........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπορείς να μπορείς σε recovery mode και να κάνεις wipe;

      Διαγραφή
  56. πως γινετε αυτο ?πρεπει να εχω κανει μεγαλη ζημια...........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πάτα Volume UP και το power button πατημένα μέκρι να σου βγάλει!Φίλε manion τρομερή ζημιά έγινε!

      Διαγραφή
  57. το εκανα και εχθες αλλα εκανα ενα λαθος πατουσα volume down και μου εβγαλε κατι κινεζικα οποτε κι εκει πρεπει να εκανα ζημια.τωρα το εκανα οπως το ειπες εβγαλε αγγλικα το εκανα αλλα βγαζει παλι εφαρμογη contacts εχει σταματησει και πουθενα το πληκτρολογειο με τα δυο τηλεφωνα......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ειλικρινά δεν ξέρω τι γίνεται!Μήπως μπορείς να βγάλεις φωτογραφίες για να καταλάβουμε!

      Διαγραφή
  58. θα βγαλω φωτο αλλα πως τις βαζω εδω?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. http://i1151.photobucket.com/albums/o638/manion1/db7bc3050308685a6f9d06314d77702e.jpg

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πήγαινε ρυθμίσεις>εφαρμογές>ολα>και βρες τον application manager και κάνε Reset app preferences.
      Η αλλιώς πήγαινε στην εφαρμογή contacts και κάνε clear data and cache.Και κλείσε και άνοιξε πάλι τη συσκευή σου

      Διαγραφή
  60. δεν υπαρχει application manager αλλα ουτε και η εφαρμογη contacts δεν ανοιγει απ οτι ειδα ειναι απενεργοποιημενα παρα τις προσπαθειες μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δες αν στη διαδρομή "Ρυθμίσεις > Εφαρμογές" υπάρχει εφαρμογή Άτομα ή Επαφές. Επίλεξέ την και κάνε ""Εκκαθάριση δεδομένων".

      Διαγραφή
  61. Μήπως να επικοινωνήσεις με την κατασκευάστρια εταιρία της συσκευής?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. πρωτον δεν την ξερω δευτερον το εχω ρουταρει ειναι το phablet 7 MTK6572A

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για κατσε.Τοση ωρα αυτο το φαπλετ λεγαμε?Το ξέρω το φάμπλετ το έχει ο αδερφός μου το έχει και ο ίδιος το πρόβλημα.Είναι προβληματικά αυτά.Είναι απο την εταιρία TEAMGEE

      Διαγραφή
  63. αν ζητησω απο την εταιρια τι να κανω θα βοηθηση?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Απο τι στιγμή που η συσκευή είρθε rootαρισμένη έτοιμη και δεν διέγραψες τίποτα θα σε βοηθήσει

      Διαγραφή
  64. εγω το ρουταρισα και εσβησα to samsung apps αλλα δεν μπορω να βαλω τιποτα,οτι εστειλα απο το google play δεν το πηρε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πραγματικά το διέλυσες( με την καλή την έννοια) τη συσκευή πραγματικά δεν ξέρω τι να κάνεις.Μήπως να έβαζες CUSTOM ROM??Δεν ξέρω αν θα λειτουργήσει

      Διαγραφή
  65. ενα πραγμα που δεν ξερω να κανω(ειναι πολλα)ειναι να βαζω CUSTOM ROM η εστω την 4,2,2

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. Καλησπέρα! Θέλω την βοήθεια σας. Εκανα επαναφορά εργοστασιακών ρυθμισεων χωρις backup και έχασα όλες τις επαφες. Εχω λογαριασμό google αλλα δεν θυμαμαι password και username(ο λογαριασμός έγινε μέσω κινητού). Μπορώ να κανω κάτι για να τα βρω?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου φίλε. Είχες αποθηκεύσει τις επαφές σου στο Google; Αν ναι ρυθμίζοντας το λογαριασμό σου και πάλι στη συσκευή, θα επανέλθουν και οι επαφές.

      Το θέμα είναι να θυμηθείς το λογαριασμό σου.

      Διαγραφή
    2. Δεν τον δημιούργησα εγώ. Αν πάω σε εταιρία κινητής μπορούν ή κατι άλλο να κανω? Τον θέλω μόνο για τις επαφές.

      Διαγραφή
    3. Δε γίνεται τίποτα αν δεν το θυμηθείς και δε νομίζω να μπορούν να κάνουν κάτι σε ένα κατάστημα αλλά δοκίμασε.

      Διαγραφή
    4. Οκ . Ευχαριστώ πολύ. Θα το προσπαθήσω.

      Διαγραφή
  67. Γεια σας. Πηρα ενα LENOVO από Κίνα με εγκατεστ,ενες ολες τις Google εφαρμογες με εικονιδια στην επιφανεια εργασιας κανονικα, αλλά κάποια στιγμή εκανα ενα update και τα έχασα όλα και τωρα εχω μονο τα κινεζικα. Δεν μπορω να τα ξανακατεβασω γιατι όλα γραφουν ¨εγκατασταθηκε¨ αλλά δεν μπορω και να το φερω στην προηγουμενη κατασταση. Τι να κάνω?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το Play Store το έχει η συσκευή σου μετά το update;

      Διαγραφή
    2. Δεν εχει εικονιδιο. Μπορω να παω μονο μεσω chrome.

      Διαγραφή
    3. Άρα δεν το έχεις εγκατεστημένο. Πρέπει να βρεις την παλιά ROM και να την εγκαταστήσεις ή να εγκαταστήσεις το Play Store.

      Διαγραφή
    4. Πως θα βρω την παλια ROM? H πώς θα ξαναεγκαταστήσω το Play Store?

      Διαγραφή
    5. Για την παλιά ROM δεν ξέρω. Για custom ROM εδώ:

      http://www.needrom.com/phone-roms/lenovo/

      Για το Play Store δοκίμασε αυτό:

      http://www.androidpolice.com/2013/12/05/download-latest-google-play-store-4-5-10-with-shared-play-store-activity-iap-indicators-and-more/

      Διαγραφή
    6. Ok! Ευχαριστώ πολύ! Θα το προσπαθήσω.

      Διαγραφή
  68. γιατί δεν ανοίγουν οι φώτο που ανεβάζω στην σελίδα μου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δώσε μερικές πληροφορίες ακόμα να καταλάβουμε τι εννοείς.

      Διαγραφή
  69. καλησπερα καταλαθος διεγραψα (δεν ξερω πως!!)το google play store απο το κινητο μου και δεν μπορω να το επαναφερω με τιποτα..οποτε μπαινω στο google + μου βγαζει αναγκαστικο κλεισιμο.προσπαθησα να το κατεβασω μεσω internet αλλα τιποτα..γενικα οτι εχει σχεση με το market μου πεταει αναγκαστικο κλεισιμο και οτι γενικα απαιτειται εγκριση αλλα δεν εχω ιδεα για τι πραγμα..αν μπορεσεις να με βοηθησεις θα χαρω πολυ!!ευχαριστω πολυ !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δοκίμασε να κάνεις μια επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων για να διορθώσεις τα force close.
      Για το Play Store δοκίμασε αυτό:

      http://www.androidpolice.com/2013/12/05/download-latest-google-play-store-4-5-10-with-shared-play-store-activity-iap-indicators-and-more/

      Διαγραφή
  70. ΕΧΩ TABLET ZTE S8Q EBAΛΑ ΕΧΤΡΑ ΜΝΗΜΗ 16 GB.ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΝΤΙΓΡΑΨΩ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΠΟΥ ΚΑΤΕΒΑΖΩ ΠΧ ANGRY BIRDS ΣΤΗΝ ΜΝΗΜΗ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΔΕΙΑ.ΤΙ ΚΑΝΩ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό είναι μία λύση:

      http://www.doctorandroid.gr/2013/10/increase-internal-space-on-android.html

      Διαγραφή
  71. Καλημέρα! Ήθελα να ρωτήσω, πως μπορώ να έχω 2 λογαριασμούς gmail στο android μου?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρυθμίσεις>Λογαριασμοι(καπως ετσι θα σου βγαλει αναλογως την εκδοση android)Και κάνε add account.

      Διαγραφή
  72. Καλησπέρα σε όλους.Πώς μπορώ να έχω ενημέρωση από δύο δισφορετικα mail yahoo σε τηλ/νο HTC .Ευχαριστώ εκ τών προτέρων....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπορείς να βάλεις όσα email θέλεις στην εφαρμογή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του Android και έχω την εντύπωση ότι το ίδιο μπορεί να γίνει και την εφαρμογή του Yahoo.

      Διαγραφή
  73. Το HTC είναι desire 2.3.3.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  74. Καλησπερα...Χρηστο θελω να κανω μια ερωτιση διπλη.Ισως για καποιους να ναι κι αστεια αλλα θα εκτιμουσα πολυ να μου απαντησει καποιος.Πως μπορω να αλλαξω το mail που αρχικα εδωσα στο smartphone και πως μπορω κανω logout απο το skype στο smartphone?Επειδη πουθενα δεν βρισκω επιλογη να γινεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 1)για να αλλάξεις το email πήγαινε στις ρυθμίσεις του κινιτου. καπου θα λεει <> ( αν ειναι στα ελληνικα) ή <> διαφέρει ανάλογα την εκδοση του κινιτου (τι εκδοση εχεις?) θα βαλεις λοιπον ενα καινούργιο email και αν θες διαγραφεις το αλλο η΄εχεις δυο emails σε μια συσκευη

      Για να κανεις logout πατα ενώ εισαι στο skype το κουμπι menu και λογικα θα σου βγαλει καποιες επιλογες. μια απο αυτες θα λεει sing out.

      Ελπίζω να βοήθησα!

      Διαγραφή
    2. για καποιο λογο δεν εμφανίζονται αυτα που εγραψα σε <> nevermind πηγαινε στις ρυθμισεις καπου θα λεει λογαριασμοι ή προσθηκη λογαριασμου

      Διαγραφή
    3. Σας ευχαριστω πολυ..!!!

      Διαγραφή
  75. Καλησπέρα φίλε μου. Καταλαθος διεγραψα βιντεο στο Note 3 και απο τη Συλλογη και από το Google+. Πως μπορω να τα επαναφέρω;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για να σε βοηθήσω: Τραβηξα ενα βίντεο, το εκανα share στο dropbox και μεχρι να τα ανεβασει τα διεγραψα απο to google+ και απο το καδο ανακύκλωσης αλλα φαινεται τα διεγραψε και απο την συλλογη μου....επισης δεν εχω sd card....και τελικα δεν μου τα περασε και στο dropbox.....

      Διαγραφή
    2. Δε νομίζω πως υπάρχει τρόπος να το επαναφέρεις.

      Διαγραφή
  76. Kalhspera gnwrizh kanhs pws mporw na epanaferw istoriko diegramenwn mynhmatwn sto fb mou?exw dhl svhsh kapoies synomiliea sto tsat k tha htgela na tis epanaferw..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δε νομίζω ότι γίνεται. Τσέκαρε τις ρυθμίσεις FB στον υπολογιστή.

      Διαγραφή
  77. Καλησπερα αναβαθμισα τα WINDOWS8 σε 8.1 και εχω προβλημα δεν μπορω να συνδεθω με το GMAIL σε κανενα υπολογιστη μονο στο κινητο . Μου βγαζει μηνυμα Η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή ο κωδικός πρόσβασης που καταχωρίσατε είναι εσφαλμένα. Εκανα υποβολη ανακτησης κωδικου αλλα δεν την δεχονται διοτι δεν θυμαμαι πολλες πληροφοριες .Δεν θυμαμαι καλα τον κωδικο διοτι τον ειχα αποθηκευσει και δεν τον χρισημοποιουσα. Επισης μπλοκαρε και ο κωδικος στο FB . Αν μπορειτε να βοηθησεται ευχαριστω..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  78. γεια σας, 8α ηθελα α φωτα σας στο εξης προβλημα μου. ενω κανω αποσυνδεση απο τον λογαριασμο μου στο skype συνεχιζει και με δειχνει online. τι πρεπει να κανω για να φαινομαι οτι ειμαι αποσυνδεμενος, εχς αλλα ξει μεχρι και τον κωδικο μου αλλα τιποτα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό είναι πρόβλημα του Skype. Νομίζω.Ίσως πως δε γίνεται να σε δείξει offline.

      Διαγραφή
  79. Gia sou chris exo ena provlima kai elpizo na me voithisis.
    Edo kai sxedon ena xrono pezo"epeza" to clash of clans, sto opio meta apo polles ores kai xrima eftasa sto lv80 kai Xeklidosa kai olous tous pextes.
    Prin 5 meres to kinito mou epathe provlima kai xriazotan format xoris na mporo na kano kapian allin energia prin to format.
    To ekana kai meta enosa to email mou me to play store kai arxise na mou katevazi oles tis efarmoges pou ixa prin to format mazi kai to clash of clans, alla pou empika gia na sinexiso to pexnidi itan apo tin arxi.
    Kai apo tis 11/4 prospatho na epikinoniso mazi tous xoris kanena apotelesma.
    Kai tha ithela se parakalo poli an mporis na me voithisis stin anaktisi tou pexnidiou, I an den ginete na ton anaktiso an mporo na kano kati me ta lefta pou xodepsa se afto.

    Efxaristo kai signomi an egina varetos.

    An einai efkolo stile mou tin gnomi sou sto email mou
    [email protected]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν δεν αποθηκεύει τα save στο server τους δεν μπορείς να κάνεις κάτι. Προφανώς η αποθήκευση γινόταν στη συσκευή άρα λυπάμαι αλλά τα έχασες.

      Διαγραφή
  80. Καλημερα! Πως μπορω να επαναφερω την εφαρμογη ηλεκτρονικου ταχυδρομειου σε android 4.2.1 Μολις παω να ανοιξω το email μου γραφει οτι η εφαρμογη εχει σταματησει. Ανοιγω την εφαρμογη απο τις ρυθμισεις και κανω κλικ στην εκκαθαριση cache αλλα δεν μου καθαριζει την μνημη.Τι μπορω να κανω;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με επανεκκίνηση και μετά εκκαθάριση δεδομένων στην εφαρμογή χωρίς να την ανοίξεις δε γίνεται;

      Διαγραφή
  81. καλησπέρα και μπραβο για την ωραια δουλεια που εχεις κάνει.
    Θελω να κάνω μια ερωτηση ενω εχω σβησει ολες τις φωτό απο την συλλογη δεν μου σβηνει το auto back up και μου κραταει εκει 1.000 φωτό που θελω να τις σβησω και δεν μπορω.
    Εχω σημειοτεον το galaxy s4

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  82. Kalimera)to tamplet mou I five 2s HD android 4.1.1 den katevainei flash player.kai mou zitane polles efarmoges sto facebook....ksero oti pleon den ipostirizete flash sto android 4.1.1. Yparxei alli lisi;euxaristo :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κατέβασε το flash player από το παρακάτω link και χρησιμοποίησε τον Firefox Για να μπεις στο Facebook.

      http://helpx.adobe.com/flash-player/kb/archived-flash-player-versions.html

      Εναλλακτικά δοκίμασε αυτό:
      http://www.doctorandroid.gr/2013/08/android-browser-flash-android-jellybean.html

      Διαγραφή
  83. P.s...sto puffin ligo paizei..alla oxi gia poly ora.dld. meta to mesimeri den mpainei sta paixnidia .apo chrome kai tlp. Den mpainei katholou

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Πες την άποψή σου ή κάνε την ερώτησή σου ελεύθερα, ακολουθώντας όμως τους στοιχειώδεις κανόνες ευγένειας.

Δείτε επίσης...

Android | Γιατί δε θα αγόραζα ποτέ smartphone της OnePlus

Φεύγω από την Google (μέρος 15) | ''Ξηλώνουμε'' τα Google apps από το Android

Ιδιωτικό απόρρητο | Το αφελές επιχείρημα του ''Δεν έχω τίποτα να κρύψω''

Docker (μέρος 7) | Στήνουμε έναν reverse proxy για τα container μας με το Traefik

Μάθε παιδί μου Linux (μέρος 11) | Δίσκοι, κατατμήσεις και σύστημα αρχείων (filesystem)

Ubuntu Touch 2020 review | Μια πραγματική mobile GNU/Linux διανομή έτοιμη για καθημερινή χρήση

Απόρρητο | ''Μπερδεύουμε'' τον αλγόριθμο Google και Facebook με ψεύτικες πληροφορίες

Android | Περιόρισε την παρακολούθηση των εφαρμογών και κόψε τις διαφημίσεις με το TrackerControl

Docker (μέρος 1) | Τι είναι και πώς το εγκαθιστούμε στον υπολογιστή μας;

Android | Βάλε στην ''απομόνωση'' τις εφαρμογές που δεν εμπιστεύεσαι με το Shelter