Android | Μετατρέπουμε το κινητό μας σε dash-cam για το αυτοκίνητο για να καταγράψουμε διαδρομές και ατυχήματα με το DailyRoads Voyager


Όπως έχουμε πει και στο παρελθόν, το smartphone μας μπορεί να κάνει πολλά περισσότερα πράγματα από το να παίρνει τηλέφωνα και να στέλνει μηνύματα. Ανάλογα την τοποθεσία μας, υπάρχουν ένα σωρό λύσεις που μπορεί να μας προσφέρει. Για παράδειγμα στο αυτοκίνητο το χρησιμοποιούμε ως πλοηγό με τη βοήθεια του Google Maps, αλλά και για να παίζουμε τη μουσική μας μέσω Bluetooth στο ηχοσύστημά του. Με το DailyRoads Voyager μπορούμε όμως να το μετατρέψουμε και σε dashcam, η οποία θα καταγράφει τις διαδρομές αλλά και τα... ατυχήματά μας!

Σε κάποιες χώρες του κόσμου, η χρήση dash-cam, δηλαδή κάμερας που καταγράφει τις διαδρομές του αυτοκινήτου, είναι απαραίτητη για να εκδοθεί η ασφάλεια του οχήματος. Αυτό συμβαίνει για να υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία σε περίπτωση ατυχήματος και έτσι να βρίσκεται εύκολα ο υπαίτιος που το προκάλεσε. 

Διαφήμιση

Μπορεί να μην έχουμε αυτή τη νοοτροπία στην Ελλάδα, αλλά φανταστείτε από πόσους μπελάδες θα μπορούσε να μας γλιτώσει μία τέτοια κίνηση. Ευτυχώς δε χρειάζεται να αγοράσουμε μία ακόμη συσκευή για το αυτοκίνητο σαν κι αυτή, γιατί τη δουλεία αυτή μπορεί να την κάνει και το κινητό μας τηλέφωνο.

DailyRoads Voyager


Κατεβάζοντας λοιπόν το DailyRoads Voyager στο κινητό μας, έχουμε μετατρέψει με μία κίνηση τη συσκευή μας σε dash-cam! Βάζουμε το smartphone μας σε μία ψηλή βάση για να μπορεί η κάμερα να βλέπει από το τζάμι του αυτοκινήτου και πατάμε απλά το κουμπί της εγγραφής βίντεο για να την ενεργοποιήσουμε. 


Η εφαρμογή θα αρχίσει να καταγράφει διαδοχικά βίντεο διάρκειας δύο λεπτών, τα οποία αποθηκεύονται στη συσκευή μας και αρχίζουν να σβήνονται αυτόματα, όταν η μνήμη της γεμίσει. Αν συμβεί κάτι σημαντικό στο δρόμο, όπως για παράδειγμα ένα ατύχημα, μπορούμε πατώντας στην οθόνη να αποθηκεύσουμε το συγκεκριμένο βίντεο σε ένα δεύτερο "προστατευμένο" φάκελο, από τον οποίο δεν μπορεί να διαγραφεί αυτόματα.

Διαφήμιση

Όταν θα πάμε να ανοίξουμε αυτό το βίντεο, θα δούμε ότι η εφαρμογή προβάλει μαζί του τη διαδρομή που έχουμε κάνει εκείνη τη στιγμή, δείχνοντας σε ένα χάρτη πού ακριβώς έγινε το συμβάν που μας ενδιαφέρει! Εκεί θα δούμε επίσης την ημερομηνία, την ώρα, αλλά και την ταχύτητα με την οποία κινούμασταν! Δεν υπάρχει λοιπόν πιο ξεκάθαρος τρόπος για να καταγράψεις και να αποδείξεις ένα συμβάν με το αυτοκίνητό σου.


Εκτός από αυτά το DailyRoads Voyager μπορεί να τραβάει και τακτικές φωτογραφίες, αλλά στη δοκιμή που του κάναμε ήταν όλες πολύ κακές λήψεις, διαθέτει επίσης ρυθμίσεις για την κάμερα, με τις οποίες μπορούμε να βελτιώσουμε την εικόνα ανάλογα με το φωτισμό της τοποθεσίας μας, ενώ μας δίνει επίσης τη δυνατότητα να ανεβάζουμε τα βίντεό μας σε cloud υπηρεσίες. 

Μπορούμε τέλος να το χρησιμοποιήσουμε με ένα παλιό τηλέφωνο και έτσι να του δώσουμε νέο νόημα ύπαρξης ή αν το αυτοκίνητό μας διαθέτει ένα ενσωματωμένο Android media center σαν κι αυτά, να το βάλουμε απ' ευθείας να καταγράφει τις διαδρομές, με μία ενσωματωμένη κάμερα, χωρίς να δεσμεύουμε το τηλέφωνό μας.

Αν λοιπόν ενδιαφέρεστε θα το βρείτε στο Google Play.

Σχόλια

Δείτε επίσης...

Φεύγω από την Google (μέρος 15) | ''Ξηλώνουμε'' τα Google apps από το Android

Android | Γιατί δε θα αγόραζα ποτέ smartphone της OnePlus

Ιδιωτικό απόρρητο | Το αφελές επιχείρημα του ''Δεν έχω τίποτα να κρύψω''

Docker (μέρος 7) | Στήνουμε έναν reverse proxy για τα container μας με το Traefik

Μάθε παιδί μου Linux (μέρος 11) | Δίσκοι, κατατμήσεις και σύστημα αρχείων (filesystem)

Ubuntu Touch 2020 review | Μια πραγματική mobile GNU/Linux διανομή έτοιμη για καθημερινή χρήση

Android | Περιόρισε την παρακολούθηση των εφαρμογών και κόψε τις διαφημίσεις με το TrackerControl

Docker (μέρος 1) | Τι είναι και πώς το εγκαθιστούμε στον υπολογιστή μας;

Android | Βάλε στην ''απομόνωση'' τις εφαρμογές που δεν εμπιστεύεσαι με το Shelter

Απόρρητο | ''Μπερδεύουμε'' τον αλγόριθμο Google και Facebook με ψεύτικες πληροφορίες