Android | Παίξε τα παιχνίδια του PlayStation στο Android smartphone ή tablet σου με το PS4 Remote Play!


Η Sony διαθέτει μία τρομερή υπηρεσία μέσα από την οποία μπορούμε να παίξουμε στο Android, τα παιχνίδια που έχουμε αγοράσει στο PlayStation. Μπορείς δηλαδή ακόμη και όταν είσαι σε ταξίδι, να παίξεις ένα ματσάκι στο FIFA ή μία αποστολή στο Control μέσα από το κινητό σου! Πρόκειται για το PS4 Remote Play μία εφαρμογή που μέχρι πρότινος ήταν διαθέσιμη μόνο στα smartphone της Sony, αλλά πλέον μπορούμε να τη χρησιμοποιήσουμε παντού, ακόμη και σε υπολογιστές με Windows ή Mac OS!

Το PS4 Remote Play ενεργοποιήθηκε στην έκδοση 7.00 του PS4 (για τρίτες συσκευές πέραν της Sony), προφανώς για να ανταγωνιστεί το Google Stadia και μας επιτρέπει να ανοίξουμε την κονσόλα μας και να παίξουμε τα παιχνίδια μας, ακόμη και αν βρισκόμαστε μακρυά από το σπίτι. Διαθέτει χειρισμό αφής αλλά μας επιτρέπει να συνδέσουμε και το επίσημο χειριστήριο της Sony (Dualshock 4) για να το χρησιμοποιήσουμε. Το μόνο λοιπόν που χρειάζεται στην πραγματικότητα είναι να έχουμε μία ποιοτική σύνδεση στο ίντερνετ, για να μειώσουμε όσο το δυνατόν την καθυστέρηση (lag) και να απολαύσουμε τα παιχνίδια μας.

Διαφήμιση
-

Ρυθμίζουμε το PS4 για το Remote Play


Πριν ξεκινήσουμε την εγκατάσταση θα χρειαστεί να ενεργοποιήσουμε το Remote Play στις ρυθμίσεις της κονσόλας μας, για να επιτρέψουμε τη σύνδεση με άλλες συσκευές. Αυτό γίνεται πηγαίνοντας "Settings > Remote Play Connection Settings" και ενεργοποιώντας το "Remote Play".


Δεν είναι απαραίτητο αλλά μπορούμε επίσης να επιτρέψουμε στο smartphone μας να ενεργοποιεί την κονσόλα από μακρυά όποτε μπαίνουμε στην εφαρμογή του Remote Play. Αυτό γίνεται πηγαίνοντας "Settings > Power Save Settings > Set Features Available in Rest Mode" και ενεργοποιώντας το "Stay Connected to the Internet" και το "Enable Turning On PS4 from Network".

Εγκατάσταση PS4 Remote Play στο Android


  • Στο Android smartphone ή tablet θα πρέπει να κατεβάσουμε την εφαρμογή PS4 Remote Play.
  • Την ανοίγουμε και κάνουμε login με το λογαριασμό μας.
  • Στη συνέχεια πηγαίνουμε στην κονσόλα μας και στο μενού "Remote Play Connection Settings" και πατάμε "Add Device".


  • Θα μας εμφανίσει έναν κωδικό τον οποίο πρέπει να καταχωρήσουμε στο Android και οι δύο συσκευές θα συνδεθούν μεταξύ του.


Σημείωση:
Με παρόμοια διαδικασία μπορούμε να συνδέσουμε την κονσόλα με τον υπολογιστή μας, ακολουθώντας τις οδηγίες που βρίσκονται εδώ.

Διαφήμιση
-

Πώς χρησιμοποιούμε το PS4 Remote Play στο Android;


Αφού η Android συσκευή μας συνδεθεί στην κονσόλα, θα δούμε αμέσως το μενού του PlayStation στην οθόνη. Η εφαρμογή μας παρέχει ένα πλήρες gamepad αφής, το οποίο δεν είναι και πολύ βολικό, αλλά μπορούμε να συνδέσουμε το δικό μας αν θέλουμε. Μπορούμε να επιλέξουμε ένα USB gamepad αν το υποστηρίζει η συσκευή μας, ενώ αν έχουμε Android 10 και άνω, μπορούμε να σετάρουμε μέσω Bluetooth και το Dualshock 4 της Sony.

Αν λοιπόν σας βολέψει η χρήση του PS4 Remote Play, αξίζει να το συνδυάσετε και με μία θήκη σαν κι αυτή για μία πιο ολοκληρωμένη εμπειρία παιχνιδιού.


Εικόνες: AndroidCentral.com

Σχόλια

Δείτε επίσης...

Android | Γιατί δε θα αγόραζα ποτέ smartphone της OnePlus

Φεύγω από την Google (μέρος 15) | ''Ξηλώνουμε'' τα Google apps από το Android

Ιδιωτικό απόρρητο | Το αφελές επιχείρημα του ''Δεν έχω τίποτα να κρύψω''

Docker (μέρος 7) | Στήνουμε έναν reverse proxy για τα container μας με το Traefik

Μάθε παιδί μου Linux (μέρος 11) | Δίσκοι, κατατμήσεις και σύστημα αρχείων (filesystem)

Ubuntu Touch 2020 review | Μια πραγματική mobile GNU/Linux διανομή έτοιμη για καθημερινή χρήση

Απόρρητο | ''Μπερδεύουμε'' τον αλγόριθμο Google και Facebook με ψεύτικες πληροφορίες

Android | Περιόρισε την παρακολούθηση των εφαρμογών και κόψε τις διαφημίσεις με το TrackerControl

Docker (μέρος 1) | Τι είναι και πώς το εγκαθιστούμε στον υπολογιστή μας;

Android | Βάλε στην ''απομόνωση'' τις εφαρμογές που δεν εμπιστεύεσαι με το Shelter