Οικογενειακή Βιβλιοθήκη Google Play | Μοιράσου τις εφαρμογές που έχεις αγοράσει, με τα μέλη της οικογενείας σου


Όντας χρήστης του Android εδώ και τόσα χρόνια, σίγουρα έχεις αγοράσει αρκετές εφαρμογές και παιχνίδια, τα οποία είναι δεμένα με το λογαριασμό σου στη Google. Μέχρι σήμερα δεν υπήρχε τρόπος να μοιραστείς αυτές τις εφαρμογές με ένα τρίτο πρόσωπο, οπότε αυτό που έπρεπε να κάνεις ήταν να αγοράσεις ξανά την ίδια εφαρμογή από τον δικό του λογαριασμό. Η Οικογενειακή Βιβλιοθήκη Google Play, η οποία είναι επιτέλους διαθέσιμη και στην Ελλάδα, έρχεται να λύσει αυτό το πρόβλημα και μας δίνει έναν τρόπο να μοιραστούμε τις εφαρμογές και τα παιχνίδια που έχουμε αγοράσει ή που θα αγοράσουμε στο μέλλον.

Μέχρι σήμερα για να προσπεράσουμε αυτό το πρόβλημα υπήρχε μία "ανεπίσημη" μέθοδος. Δημιουργούσαμε έναν Google λογαριασμό μόνο για αγορές από το Play Store, τον οποίο δίναμε στα μέλη της οικογενείας μας για να τον εγκαταστήσουν στις συσκευές τους ως δευτερεύων. Έτσι αν αγοράζαμε όλοι τις εφαρμογές μας από τον ίδιο λογαριασμό, τις είχαμε αυτομάτως διαθέσιμες χωρίς προβλήματα. Ο τρόπος της Google είναι λιγάκι περιορισμένος σε σχέση με αυτόν, αλλά αποτελεί μία λύση για όσους δεν προνόησαν και έχουν αγοράσει πολύ πράμα από τον κύριο Google λογαριασμό τους.

Διαφήμιση

Οικογενειακή Βιβλιοθήκη Google Play

Παρακάτω θα δούμε τα βήματα για να δημιουργήσουμε τη δική μας οικογενειακή βιβλιοθήκη, αλλά πρώτα πρέπει να μάθουμε τι μας προσφέρει και ποια είναι τα ψιλά γράμματα της υπηρεσίας.

Πρώτα από όλα ένας πρέπει να δημιουργήσει τη βιβλιοθήκη και να αναλάβει χρέη διαχειριστή. Μεταξύ άλλων θα πρέπει να δηλώσει τη δική του χρεωστική / πιστωτική κάρτα για να αγοράζουν όλα τα μέλη μέσω αυτής. Αν λοιπόν θέλετε να κάνετε μία "οικογένεια" μεταξύ φίλων, θα πρέπει να υπάρχει εμπιστοσύνη. Η κάθε "οικογένεια" μπορεί να έχει έως πέντε μέλη και τα μέλη της δεν μπορούν να συμμετέχουν σε δεύτερη "οικογένεια".

Τα μέλη μπορούν να μοιραστούν μεταξύ τους εφαρμογές και παιχνίδια, αλλά όχι τις αγορές που κάνουν εντός της κάθε εφαρμογής. Αν δηλαδή παίζεις ένα παιχνίδι και έχεις αγοράσει ένα upgrade μέσα σε αυτό, οι υπόλοιποι χρήστες δε θα το έχουν διαθέσιμο. Μπορούν επίσης να μοιραστούν ταινίες και τηλεοπτικές σειρές που έχουν αγοράσει (όχι νοικιάσει) μέσω του Play Store. Μπορούν να μοιραστούν βιβλία αν ο εκδότης τους το επιτρέπει, ενώ δεν μπορούν να μοιραστούν τη μουσική που έχουν αγοράσει από την εφαρμογή. Κρίμα.

Τέλος να πούμε ότι δε μοιράζονται όλες οι εφαρμογές που αγοράζουμε, αλλά μόνο όσες έχουν το ειδικό σήμα με το "σπιτάκι", οπότε καλό είναι να το ψάξουμε πριν κάνουμε την αγορά. Υπάρχει επίσης ένας χρονικός περιορισμός και έτσι μερικές εφαρμογές που αγοράστηκαν πριν τον Ιούλιο του 2016 δεν είναι διαθέσιμες.


Πώς δημιουργούμε την Οικογενειακή Βιβλιοθήκη;

Για να δημιουργήσουμε τη δική μας Οικογενειακή Βιβλιοθήκη, το μόνο που χρειάζεται να κάνουμε είναι να μπούμε στο Play Store και να κάνουμε τις εξής ρυθμίσεις:

  • Επιλέγουμε "Λογαριασμός > Οικογένεια > Εγγραφείτε στην Οικογενειακή Βιβλιοθήκη".


  • Στη συνέχεια ορίζουμε τον οικογενειακό τρόπο πληρωμής, δηλώνοντας μία πιστωτική / χρεωστική κάρτα.


  • Προσθέτουμε το περιεχόμενό μας στην Οικογενειακή Βιβλιοθήκη, επιλέγοντας "Άμεση προσθήκη όλων των αγορών που πληρούν τις προϋποθέσεις".


  • Προσκαλούμε τέλος τα μέλη που θέλουμε να απαρτίζουν την "οικογένειά" μας και μόλις αποδεχτούν την πρόσκληση είμαστε έτοιμοι.


Τις εφαρμογές που μοιραζόμαστε στη βιβλιοθήκη μας μπορούμε πλέον να τις βρούμε στο Play Store, επιλέγοντας "Οικογενειακή Βιβλιοθήκη".


Δείτε επίσης...

Psiphon 113: Η εφαρμογή που σου δίνει ελεύθερο και δωρεάν ίντερνετ από το κινητό σου (χωρίς πλάκα)

Πέντε τρόποι για να ξεκλειδώσεις τη συσκευή σου αν έχεις ξεχάσει το Μοτίβο ή το PIN

Πώς μπορούμε να εγκαταστήσουμε περισσότερες εφαρμογές με ευκολία, σε όλες τις συσκευές Android

Εφαρμογές Google: Μάθετε τα μυστικά τους και πώς θα τις χρησιμοποιήσετε με επιτυχία!

Android Basics | Τι είναι Root και πώς μπορείς να το κάνεις σε οποιαδήποτε συσκευή;

Online αγορές από Κίνα | Με τη νέα μέθοδο αποστολής EU Express το δέμα μας δεν περνάει από τελωνείο

Android Basics: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το λεγόμενο brick

Πώς μπορούμε να επαναφέρουμε φωτογραφίες και άλλα αρχεία που έχουμε διαγράψει από την Android συσκευή μας;

Χρησιμοποιήστε την πλοήγηση του Google Maps στην Ελλάδα, χωρίς σύνδεση στο ίντερνετ!

Android Basics: Γιατί στο Android 4.2 δεν μπορώ να μεταφέρω τις εφαρμογές μου στην SD κάρτα;