Quick tip | Πώς απενεργοποιούμε τις ενοχλητικές ειδοποιήσεις στο κινητό μας;


Ένα από τα μεγάλα πλεονεκτήματα του Android είναι οι ειδοποιήσεις και οι δυνατότητες που μας προσφέρει για να τις διαχειριστούμε σωστά. Από την μπάρα ειδοποιήσεων μπορείς να ενημερωθείς για ότι νέο συμβαίνει στο κινητό σου, ακόμη και να απαντήσεις σε μηνύματα χωρίς να ανοίξεις την αντίστοιχη εφαρμογή, αλλά δυστυχώς υπάρχουν πολλοί προγραμματιστές που την εκμεταλλεύονται με τρόπο εκνευριστικό. Σήμερα θα δούμε πώς θα σταματήσουμε τις ενοχλητικές ειδοποιήσεις με μερικά απλά βήματα.

Το πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως στα δωρεάν παιχνίδια, τα οποία μας καλούν μέσω ειδοποιήσεων να τα ανοίξουμε για να παίξουμε μαζί τους. Έτσι θα μπορέσουμε να δούμε τις διαφημίσεις που περιλαμβάνουν και οι προγραμματιστές τους θα βγάλουν τα λεφτά τους. Οι ειδοποιήσεις όμως βρίσκονται εκεί για να μας υπενθυμίζουν τα σημαντικά πράγματα, όπως μία αναπάντητη κλήση ή ένα μήνυμα και όταν η μπάρα είναι γεμάτη με διάφορες ανοησίες, ενδέχεται να χάσουμε κάτι σημαντικό. Υπάρχουν λοιπόν τρεις εύκολοι τρόπο για να τις απενεργοποιήσουμε. Ο ένας είναι από το εικονίδιο της κάθε εφαρμογής, ο άλλος από την ίδια την ειδοποίηση και ο τρίτος από τις ρυθμίσεις του Android.

Διαφήμιση

Πρώτος τρόπος

Το πιο εύκολο που μπορούμε να κάνουμε, είναι να απενεργοποιήσουμε μία ειδοποίηση τη στιγμή που εμφανίζεται στην αντίστοιχη μπάρα του Android. Αν δούμε για παράδειγμα μία ειδοποίηση και αποφασίσουμε ότι δε θέλουμε πλέον να μας στέλνει άλλες η συγκεκριμένη εφαρμογή, μπορούμε να την κρατήσουμε πατημένη μέχρι να εμφανιστεί το μενού και να κλείσουμε το δείκτη δίπλα στο "Ειδοποιήσεις".


Δεύτερος τρόπος

Αν κατά λάθος διαγράψαμε την ειδοποίηση αλλά ξέρουμε από ποια εφαρμογή προέρχεται, μπορούμε να την απενεργοποιήσουμε από το εικονίδιό της. Κρατάμε πατημένο το εικονίδιο της εφαρμογή και επιλέγουμε "Πληροφορίες εφαρμογής". Στη συνέχεια πατάμε "Ειδοποιήσεις εφαρμογών" και κλείνουμε το δείκτη που γράφει "Ενεργό".


Τρίτος τρόπος

Ο τρίτος τρόπος θα μας οδηγήσει στο ίδιο μενού, με περισσότερα όμως βήματα. Είναι η ύστατη λύση για να απενεργοποιήσουμε τις ειδοποιήσεις μίας εφαρμογής που δεν μπορούμε να τη βρούμε στο μενού μας. Μπαίνουμε λοιπόν στις ρυθμίσεις του Android και πατάμε "Εφαρμογές και ειδοποιήσεις". Βρίσκουμε την εφαρμογή που θέλουμε από τη λίστα, την επιλέγουμε και πατάμε "Ειδοποιήσεις εφαρμογών" για να μπούμε στο μενού. Στη συνέχεια κλείνουμε τον αντίστοιχο δείκτη και είμαστε μια χαρά.


Μην αφήνετε λοιπόν τις εφαρμογές που λειτουργούν ανεξέλεγκτα και απαγορέψτε τις ειδοποιήσεις για μία τακτοποιημένη μπάρα ειδοποιήσεων που μας δείχνει μόνο αυτά που έχουν σημασία.

Δείτε επίσης...

Φεύγω από την Google (μέρος 15) | ''Ξηλώνουμε'' τα Google apps από το Android

Android | Γιατί δε θα αγόραζα ποτέ smartphone της OnePlus

Ιδιωτικό απόρρητο | Το αφελές επιχείρημα του ''Δεν έχω τίποτα να κρύψω''

Docker (μέρος 7) | Στήνουμε έναν reverse proxy για τα container μας με το Traefik

Μάθε παιδί μου Linux (μέρος 11) | Δίσκοι, κατατμήσεις και σύστημα αρχείων (filesystem)

Ubuntu Touch 2020 review | Μια πραγματική mobile GNU/Linux διανομή έτοιμη για καθημερινή χρήση

Android | Περιόρισε την παρακολούθηση των εφαρμογών και κόψε τις διαφημίσεις με το TrackerControl

Απόρρητο | ''Μπερδεύουμε'' τον αλγόριθμο Google και Facebook με ψεύτικες πληροφορίες

Docker (μέρος 1) | Τι είναι και πώς το εγκαθιστούμε στον υπολογιστή μας;

Android | Βάλε στην ''απομόνωση'' τις εφαρμογές που δεν εμπιστεύεσαι με το Shelter