Firefox Rocket | Η πανάλαφρη έκδοση του Firefox για Android Go συσκευές είναι ότι ακριβώς χρειαζόμαστε


Η εύρεση ενός ελαφρύ αλλά και λειτουργικού browser στο Android δεν είναι εύκολη υπόθεση. Πολλοί υπόσχονται τρομερή ταχύτητα αλλά αυτή έρχεται με κάποιο κόστος, καθώς συνήθως φιλτράρουν τα δεδομένα μας σε ξένους σε server κι έτσι κινδυνεύει το ιδιωτικό μας απόρρητο. Στην αναζήτησή μας λοιπόν δοκιμάσαμε τον ολοκαίνουριο Firefox Rocket, τη "Lite" έκδοση του γνωστού μας browser, η οποία μας άφησε κατευχαριστημένους!

Ο Firefox Rocket στοχεύει κυρίως στις αδύναμες συσκευές με Android Go, όπου πραγματικά υπάρχει πρόβλημα αυτή τη στιγμή, καθώς έχουν προεγκατεστημένο τον Chrome που δε φημίζεται για την "ελαφρότητά" του. Θυμίζει πολύ τον Firefox Focus σε design και είναι πραγματικά γρήγορος, ενώ διαθέτει και κάποια χρήσιμα εργαλεία για να τον κάνουμε ακόμη πιο γρήγορο.

Διαφήμιση

Κατ' αρχάς είναι δημιούργημα της Mozilla, στην οποία έχουμε περισσότερη εμπιστοσύνη τόσα χρόνια από ότι στη Google και σε άλλους δημιουργούς browser του Android. Μας προσφέρει όλα τα βασικά όπως για παράδειγμα το άνοιγμα πολλών σελίδων σε καρτέλες, την αποθήκευσή τους σε σελιδοδείκτες και την εύρεσή τους στο ιστορικό.

Ενώ είναι σε γενικές γραμμές γρηγορότερος από άλλους browser, διαθέτει και μερικές ρυθμίσεις που τον κάνουν ακόμη καλύτερο. Για παράδειγμα ενεργοποιώντας το "Turbo Mode" μπορούμε να ανοίξουμε τις σελίδες μας χωρίς να φορτώνεται περιεχόμενο τρίτων υπηρεσιών, όπως για παράδειγμα οι διαφημίσεις. Με το "Block Images" μπορούμε να κάνουμε λήψη μίας σελίδας χωρίς να περιλαμβάνονται οι εικόνες κι έτσι να γλιτώσουμε πολύτιμα δεδομένα. Με το εργαλείο "Screenshot" αποθηκεύει όποια σελίδα θέλουμε σε αρχείο εικόνας, για να τη διαβάσουμε offline αν βρεθούμε σε ένα σημείο χωρίς σύνδεση στο ίντερνετ.


Έχει επίσης μέγεθος κάτω των 3MB, οπότε αν διαθέτεις συσκευή με λίγο αποθηκευτικό χώρο θα σε βοηθήσει να κάνεις οικονομία, ενώ έχει και σε εμφανές σημείο  το πλήκτρο "Clear cache" με το οποίο μπορείς να διαγράψεις εύκολα και γρήγορα, τα συνεχώς αυξανόμενα δεδομένα περιήγησης.

Τον χρησιμοποιούμε εδώ και λίγες μέρες και μας έχει κάνει πραγματικά μεγάλη εντύπωση το πόσο ελαφρύς, γρήγορος και εύχρηστος είναι! Κυκλοφορεί δωρεάν στο Play Store αλλά μόνο για την αγορά της Ινδονησίας, οπότε θα χρειαστεί να τον κατεβάσουμε από το πάντα ασφαλές APK Mirror.

Δείτε επίσης...

Φεύγω από την Google (μέρος 15) | ''Ξηλώνουμε'' τα Google apps από το Android

Android | Γιατί δε θα αγόραζα ποτέ smartphone της OnePlus

Ιδιωτικό απόρρητο | Το αφελές επιχείρημα του ''Δεν έχω τίποτα να κρύψω''

Docker (μέρος 7) | Στήνουμε έναν reverse proxy για τα container μας με το Traefik

Μάθε παιδί μου Linux (μέρος 11) | Δίσκοι, κατατμήσεις και σύστημα αρχείων (filesystem)

Ubuntu Touch 2020 review | Μια πραγματική mobile GNU/Linux διανομή έτοιμη για καθημερινή χρήση

Android | Περιόρισε την παρακολούθηση των εφαρμογών και κόψε τις διαφημίσεις με το TrackerControl

Docker (μέρος 1) | Τι είναι και πώς το εγκαθιστούμε στον υπολογιστή μας;

Απόρρητο | ''Μπερδεύουμε'' τον αλγόριθμο Google και Facebook με ψεύτικες πληροφορίες

Android | Βάλε στην ''απομόνωση'' τις εφαρμογές που δεν εμπιστεύεσαι με το Shelter