Το VLC media player απαγορεύει την εγκατάσταση σε Huawei συσκευές λόγω κακών κριτικών στο Play Store!


Σε μία κίνηση με "κοχόνες" πέρασαν οι προγραμματιστές του γνωστού VLC media player, οι οποίοι έχουν δει τις τελευταίες μέρες τις κριτικές της εφαρμογής τους στο Play Store να πέφτουν. Αποφάσισαν να αποκλείσουν τις συσκευές της Huawei από τη συμβατότητα της εφαρμογής, αδιαφορώντας για την πελατεία που θα χάσουν, λόγω των πολλών παραπόνων που έχουν από τους ιδιοκτήτες των εν λόγω συσκευών!

Επίσημα το VLC μας λέει ότι η διαχείριση της μνήμης στις συσκευές της Huawei, είναι με τέτοιο τρόπο ρυθμισμένη, ώστε να κλείνει όλες τις εφαρμογές που λειτουργούν στο παρασκήνιο, εκτός από τις δικές της φυσικά. Κατ' επέκταση αν ένας κάτοχος Huawei smartphone θελήσει να ακούσει τη μουσική του με το VLC και να κλείσει την οθόνη ή να ανοίξει μία άλλη εφαρμογή, τότε μετά από λίγο η μουσική θα σταματήσει αυτόματα. Αυτό προκαλεί εκνευρισμό φυσικά στον κάτοχο της συσκευής, ο οποίος όπως φαίνεται πηγαίνει στο Play Store και κράζει το VLC.

Διαφήμιση

Πέρα από τη γενναία απόφαση των προγραμματιστών του VLC, οι οποίοι από ότι φαίνεται ενδιαφέρονται περισσότερο για την ποιότητα της υπηρεσίας τους και για την υστεροφημία της, μας γεννιούνται μερικές εύλογες απορίες:

  1. Συμβαίνει το ίδιο και στις υπόλοιπες εφαρμογές του ίδιου τύπου; Αν ναι τότε επιβεβαιώνεται το πρόβλημα των συσκευών της Huawei, αν όχι όμως, τότε μάλλον κάτι έχουν κάνει λάθος στην εφαρμογή τους, το οποίο πρέπει να διορθωθεί.
  2. Δεν υπάρχει κάποια επιλογή στο μενού της Huawei, με την οποία να μπορείς να εξαιρέσεις κάποιες εφαρμογές από τη διαχείριση της μνήμης; Για παράδειγμα στη MIUI (την οποία αντιγράφει) την έχουμε βρει και στο stock Android βρίσκεται στο μενού "Βελτιστοποίηση μπαταρίας". Αν υπάρχει τότε δε φταίει η Huawei για το πρόβλημα, αλλά οι άνθρωποι του VLC που δεν κάθονται να εξηγήσουν τη λύση στους πελάτες τους.

Δε γνωρίζουμε τι από όλα αυτά ισχύει, αλλά το σημαντικότερο είναι ότι βλέπουμε για πρώτη φορά έναν γνωστό προγραμματιστή να κάνει εμπάργκο μία ολόκληρη εταιρία, κάτι που στο μέλλον μπορεί να οδηγήσει στη βελτίωση των συσκευών της. Φανταστείτε για παράδειγμα να έλεγε το Facebook ότι δε διαθέτει την εφαρμογή του για τις συσκευές της LG, επειδή το γραφικό τους περιβάλλον αλλοιώνει την εμπειρία χρήσης. Η LG δε θα έκανε το παν για να λύσει το πρόβλημα του Facebook, ούτως ώστε να μη χάσει πελάτες εξαιτίας της έλλειψής του από τις συσκευές της;

Κάτι τέτοια μικρά συμβάντα είναι που αλλάζουν τον τρόπο σκέψης και στη συνέχεια την τεχνολογία και τα προϊόντα που χρησιμοποιούμε. Θέλουμε να δούμε αν με τη δημοσιότητα που έχει πάρει το θέμα, θα αντιδράσει θετικά η Huawei και αν τελικά υπάρχει πρόβλημα με τις συσκευές, το διορθώσει.

Σημείωση:
Ο αποκλεισμός αφορά μόνο τις νεότερες συσκευές της Huawei, ενώ για όλους τους υπόλοιπους υπάρχει πάντα η επιλογή της χειροκίνητης εγκατάστασης του apk.

Διαβάστε επίσης...

Sharp Aquos Crystal: Το smartphone που ψάχνουμε μόλις δημιουργήθηκε από τη Sharp

Raspberry Pi | Μετατρέπουμε το Pi σε έναν πραγματικό ραδιοφωνικό σταθμό!

Πέντε τρόποι για να ξεκλειδώσεις τη συσκευή σου αν έχεις ξεχάσει το Μοτίβο ή το PIN

3D Printing | Δημιουργούμε μοναδικά φωτιστικά εκτυπώνοντας τις φωτογραφίες μας σε 3D!

Galaxy Fold | Το αναδιπλούμενο smartphone της Samsung είναι πανέμορφο αλλά καθόλου πρακτικό

Android | Δε λαμβάνεις αναβαθμίσεις στη συσκευή σου; Μπορεί να φταίει η Wind!

Οδηγός αγοράς | Τα καλύτερα Android smartphone του 2018 για το 2019

Android Basics | Τι είναι το πρόγραμμα Android One, ποια τα πλεονεκτήματα και ποια τα αρνητικά του;

Φεύγω από την Google | Οι ρυθμίσεις που πρέπει να κάνουμε στο Android για να αποφύγουμε τη Google

Android | Ποιος είναι ο σωστός τρόπος για να διαγράψω τα δεδομένα μου πριν πουλήσω το παλιό μου τηλέφωνο;