Το VLC media player απαγορεύει την εγκατάσταση σε Huawei συσκευές λόγω κακών κριτικών στο Play Store!


Σε μία κίνηση με "κοχόνες" πέρασαν οι προγραμματιστές του γνωστού VLC media player, οι οποίοι έχουν δει τις τελευταίες μέρες τις κριτικές της εφαρμογής τους στο Play Store να πέφτουν. Αποφάσισαν να αποκλείσουν τις συσκευές της Huawei από τη συμβατότητα της εφαρμογής, αδιαφορώντας για την πελατεία που θα χάσουν, λόγω των πολλών παραπόνων που έχουν από τους ιδιοκτήτες των εν λόγω συσκευών!

Επίσημα το VLC μας λέει ότι η διαχείριση της μνήμης στις συσκευές της Huawei, είναι με τέτοιο τρόπο ρυθμισμένη, ώστε να κλείνει όλες τις εφαρμογές που λειτουργούν στο παρασκήνιο, εκτός από τις δικές της φυσικά. Κατ' επέκταση αν ένας κάτοχος Huawei smartphone θελήσει να ακούσει τη μουσική του με το VLC και να κλείσει την οθόνη ή να ανοίξει μία άλλη εφαρμογή, τότε μετά από λίγο η μουσική θα σταματήσει αυτόματα. Αυτό προκαλεί εκνευρισμό φυσικά στον κάτοχο της συσκευής, ο οποίος όπως φαίνεται πηγαίνει στο Play Store και κράζει το VLC.

Διαφήμιση

Πέρα από τη γενναία απόφαση των προγραμματιστών του VLC, οι οποίοι από ότι φαίνεται ενδιαφέρονται περισσότερο για την ποιότητα της υπηρεσίας τους και για την υστεροφημία της, μας γεννιούνται μερικές εύλογες απορίες:

  1. Συμβαίνει το ίδιο και στις υπόλοιπες εφαρμογές του ίδιου τύπου; Αν ναι τότε επιβεβαιώνεται το πρόβλημα των συσκευών της Huawei, αν όχι όμως, τότε μάλλον κάτι έχουν κάνει λάθος στην εφαρμογή τους, το οποίο πρέπει να διορθωθεί.
  2. Δεν υπάρχει κάποια επιλογή στο μενού της Huawei, με την οποία να μπορείς να εξαιρέσεις κάποιες εφαρμογές από τη διαχείριση της μνήμης; Για παράδειγμα στη MIUI (την οποία αντιγράφει) την έχουμε βρει και στο stock Android βρίσκεται στο μενού "Βελτιστοποίηση μπαταρίας". Αν υπάρχει τότε δε φταίει η Huawei για το πρόβλημα, αλλά οι άνθρωποι του VLC που δεν κάθονται να εξηγήσουν τη λύση στους πελάτες τους.

Δε γνωρίζουμε τι από όλα αυτά ισχύει, αλλά το σημαντικότερο είναι ότι βλέπουμε για πρώτη φορά έναν γνωστό προγραμματιστή να κάνει εμπάργκο μία ολόκληρη εταιρία, κάτι που στο μέλλον μπορεί να οδηγήσει στη βελτίωση των συσκευών της. Φανταστείτε για παράδειγμα να έλεγε το Facebook ότι δε διαθέτει την εφαρμογή του για τις συσκευές της LG, επειδή το γραφικό τους περιβάλλον αλλοιώνει την εμπειρία χρήσης. Η LG δε θα έκανε το παν για να λύσει το πρόβλημα του Facebook, ούτως ώστε να μη χάσει πελάτες εξαιτίας της έλλειψής του από τις συσκευές της;

Κάτι τέτοια μικρά συμβάντα είναι που αλλάζουν τον τρόπο σκέψης και στη συνέχεια την τεχνολογία και τα προϊόντα που χρησιμοποιούμε. Θέλουμε να δούμε αν με τη δημοσιότητα που έχει πάρει το θέμα, θα αντιδράσει θετικά η Huawei και αν τελικά υπάρχει πρόβλημα με τις συσκευές, το διορθώσει.

Σημείωση:
Ο αποκλεισμός αφορά μόνο τις νεότερες συσκευές της Huawei, ενώ για όλους τους υπόλοιπους υπάρχει πάντα η επιλογή της χειροκίνητης εγκατάστασης του apk.

Διαβάστε επίσης...

Επισκευή LED τηλεόρασης | Η LG μου ζήτησε 250 ευρώ, την έφτιαξα μόνος μου με μόλις 60 ευρώ!

Xiaomi Mi A3 | Υπάρχει ένας πολύ σημαντικός λόγος για να μην το αγοράσεις

Sharp Aquos Crystal: Το smartphone που ψάχνουμε μόλις δημιουργήθηκε από τη Sharp

Android | Ποιος είναι ο σωστός τρόπος για να διαγράψω τα δεδομένα μου πριν πουλήσω το παλιό μου τηλέφωνο;

Galaxy Fold | Το αναδιπλούμενο smartphone της Samsung είναι πανέμορφο αλλά καθόλου πρακτικό

Πέντε τρόποι για να ξεκλειδώσεις τη συσκευή σου αν έχεις ξεχάσει το Μοτίβο ή το PIN

Οδηγός αγοράς | Τα καλύτερα Android smartphone του 2018 για το 2019

Xiaomi Robot Vacuum review | Η ρομποτική σκούπα της Xiaomi είναι ο καλύτερος φίλος του τεμπέλη!

3D Printing | Γιατί οι εκτυπώσεις μου βγαίνουν χάλια και πώς μπορώ να τις διορθώσω;

OnePlus 7 Pro | Εξαιρετικό σε όλα του, αλλά το παίρνεις με 700 ευρώ;