Quick tip | Πώς χρησιμοποιούμε την ανώνυμη περιήγηση στο YouTube;


Η ανώνυμη περιήγηση είναι ένα χαρακτηριστικό που βρίσκεται εδώ και αρκετά χρόνια στους browser των συσκευών μας. Μας επιτρέπει να μπούμε στις σελίδες που θέλουμε χωρίς να αποθηκευτεί τίποτα στο ιστορικό μας και είναι πολύ εξυπηρετικό για τις φορές που θέλουμε να δανείσουμε τη συσκευή μας σε ένα φίλο ή να κάνουμε προσωρινό login σε έναν άλλο λογαριασμό. Η ίδια λειτουργία έφτασε πλέον και στο YouTube, όπου μπορούμε να κάνουμε ακριβώς το ίδιο πράγμα.

Ποιος είναι ο λόγος ύπαρξής του; Όσο χρησιμοποιούμε την εφαρμογή του YouTube, η υπηρεσία δημιουργεί για εμάς μία λίστα με προτεινόμενο περιεχόμενο, το οποίο μας βοηθάει να βρούμε και άλλα βίντεο με το ίδιο θέμα που ενδεχομένως μας ενδιαφέρουν. Αν όμως είσαι γονιός και πατήσεις δυο, τρεις φορές τα "Ζουζούνια" ή την "Πέπα το γουρουνάκι", οι προτάσεις σου θα πάνε κατά διαόλου. Υπάρχει βέβαια και η περίπτωση να αισθανθείς κάποια μέρα την περιέργεια για να μάθεις τι είναι αυτό το "flat earth theory". Άπαξ και κάνεις κλικ σε ένα τέτοιο βίντεο, θα γεμίσουν οι προτάσεις σου με κάθε λογής θεωρία συνωμοσίας που δύσκολα θα απαλλαγείς από αυτές. Για αυτό λοιπόν χρησιμοποιείς την ανώνυμη περιήγηση.

Διαφήμιση

Πώς την ενεργοποιούμε; Ανοίγουμε την εφαρμογή του YouTube και επιλέγουμε την εικόνα του προφίλ μας, επάνω δεξιά. Στη συνέχεια διαλέγουμε την "Ενεργοποίηση ανώνυμης περιήγησης" και είμαστε έτοιμοι. Στην αρχική σελίδα θα δούμε πλέον τυχαίο περιεχόμενο, το οποίο δεν έχει καμία σχέση με το δικό μας ιστορικό, ενώ οι καρτέλες "Συνδρομές", "Εισερχόμενα" και "Βιβλιοθήκη" απενεργοποιούνται ουσιαστικά και δε μας εμφανίζουν τίποτα.


Για να επαναφέρουμε την εφαρμογή του YouTube σε κανονική λειτουργία, ακολουθούμε ακριβώς την ίδια οδό. Επιλέγουμε δηλαδή την εικόνα προφίλ και στην συνέχεια πατάμε "Απενεργοποίηση ανώνυμης περιήγησης". Η εφαρμογή θα κάνει login στο λογαριασμό τον οποίο ήταν συνδεδεμένη πριν μπούμε σε ανώνυμη περιήγηση.

Δείτε επίσης...

Φεύγω από την Google (μέρος 15) | ''Ξηλώνουμε'' τα Google apps από το Android

Android | Γιατί δε θα αγόραζα ποτέ smartphone της OnePlus

Ιδιωτικό απόρρητο | Το αφελές επιχείρημα του ''Δεν έχω τίποτα να κρύψω''

Docker (μέρος 7) | Στήνουμε έναν reverse proxy για τα container μας με το Traefik

Μάθε παιδί μου Linux (μέρος 11) | Δίσκοι, κατατμήσεις και σύστημα αρχείων (filesystem)

Απόρρητο | ''Μπερδεύουμε'' τον αλγόριθμο Google και Facebook με ψεύτικες πληροφορίες

Ubuntu Touch 2020 review | Μια πραγματική mobile GNU/Linux διανομή έτοιμη για καθημερινή χρήση

Android | Περιόρισε την παρακολούθηση των εφαρμογών και κόψε τις διαφημίσεις με το TrackerControl

Docker (μέρος 1) | Τι είναι και πώς το εγκαθιστούμε στον υπολογιστή μας;

Android | Βάλε στην ''απομόνωση'' τις εφαρμογές που δεν εμπιστεύεσαι με το Shelter