Kodi | Πέντε εναλλακτικές εφαρμογές που θα σε κάνουν να το ξεχάσεις για πάντα


Όλοι λατρεύουμε το Kodi! Είναι το καλύτερο media center που υπάρχει, μπορούμε να το εγκαταστήσουμε σε όλες τις συσκευές μας, είναι παραμετροποιήσιμο και επεκτάσιμο σε σημείο παράνοιας. Από την άλλη όμως είναι δύσκολο να το στήσεις, είναι βαρύ και αργό, ενώ κάθε τόσο πρέπει να το περιποιείσαι όπως το... μούσι σου (ή το μπικίνι σου αν είσαι κοπέλα), αφού τα add-on που θα του εγκαταστήσεις χρειάζονται τακτική αναβάθμιση. Υπάρχουν λοιπόν πιο απλές εναλλακτικές; Βεβαίως και σήμερα θα δούμε έξι από αυτές.

Το Kodi μπορεί να κάνει τρελά πράγματα και να μας προσφέρει μία συνολική εμπειρία media center στο χώρο μας. Στο παρόν άρθρο όμως εξετάζουμε μόνο τις δυνατότητες streaming περιεχομένου μέσω internet, μιας και για αυτό το σκοπό το χρησιμοποιεί ο περισσότερος κόσμος. Παρακάτω θα δείτε τις πιο γνωστές εφαρμογές, κάποιες από τις οποίες μας προσφέρουν και παράνομο περιεχόμενο. Εννοείται ότι δεν προτείνουμε να τις χρησιμοποιήσετε, αλλά τις αναφέρουμε για χάρη της σύγκρισης.

Διαφήμιση

Netflix

Ο βασιλιάς! Το Netflix είναι αυτή τη στιγμή η καλύτερη εναλλακτική του Kodi γιατί μας προσφέρει το πιο πλούσιο περιεχόμενο σε πολύ ανταγωνιστική τιμή. Δεν είναι τσάμπα αλλά σε αντίθεση για παράδειγμα με την Cosmote TV που μας αναγκάζει να κάνουμε 18μηνο συμβόλαιο, το Netflix μπορείς να το έχεις τον ένα μήνα και να το κόψεις τον επόμενο.

Έχει λοιπόν ένα σωρό ταινίες για να δεις, αλλά το κύριο χαρακτηριστικό του είναι οι σειρές. Πέρα από τις δικές του παραγωγές όπως το Stranger Things, το Ozark, το Money Heist, το The Crown και το Dark, μας φέρνει και πετυχημένες σειρές άλλων καναλιών. Έχει για παράδειγμα Τα Φιλαράκια, το Outlander, το Peaky Blinders, το Cosmos, το How to get away with murder και άλλα τόσα πράγματα να δεις, με τα οποία η συνδρομή σου θα πιάσει τόπο.

Το καλύτερο από όλα είναι ότι μπορείς να δεις αυτό που θέλεις όποτε το θέλεις και όχι να στήνεσαι στην τηλεόραση κάθε Δευτέρα στις εννιά η ώρα. Μπορείς επίσης να κατεβάσεις όλα σου τα επεισόδια για να τα δεις offline, ενώ υποστηρίζει και το Chromecast για να stream-άρουμε αυτό που βλέπουμε από το κινητό στην τηλεόραση.

Οι συνδρομές είναι:

  • 7,99€ για μία συσκευή (SD ανάλυση)
  • 9,99€ για δύο συσκευές (HD ανάλυση)
  • 11,99€ για τέσσερις συσκευές (4K ανάλυση)

Επιλέγοντας δηλαδή το τέταρτο πακέτο, μπορείς να συνεννοηθείς με ακόμα τρεις φίλους σου και να έχεις Netflix με 3€ το μήνα! Θα το βρεις στο Google Play Store.


IPTV

Η δεύτερη καλύτερη λύση για να απαλλαγείς από το Kodi και γενικότερα από την τραγική ελληνική τηλεόραση είναι το IPTV. Πρόκειται για μία υπηρεσία ιντερνετικής τηλεόρασης στην οποία επιλέγεις εσύ τα κανάλια που θέλεις να βλέπεις από όλο τον κόσμο.

Ανάλογα με τον πάροχο που θα επιλέξεις σου δίνεται μία λίστα καναλιών, την οποία εγκαθιστάς σε μία εφαρμογή IPTV στη Smart TV, τον υπολογιστή ή το Android smartphone. Σε αντίθεση με το Netflix το περιεχόμενο του οποίου είναι on-demand, τα κανάλια του IPTV παίζουν 24 ώρες το 24ωρο όπως η κανονική τηλεόραση, αλλά η ποικιλία είναι τεράστια και σίγουρα θα βρεις κάτι για να ψυχαγωγηθείς. Αν ψάξεις για "IPTV" στο Google υπάρχουν άπειρες υπηρεσίες με συνδρομή, πολλές από τις οποίες όμως είναι παράνομες. Μας παρέχουν δηλαδή κανάλια χωρίς τη συγκατάθεσή τους και σε αρκετές περιπτώσεις θα βρούμε την ελληνική συνδρομητική τηλεόραση.

Σημαντικό είναι επίσης να επιλέξουμε και μία καλή εφαρμογή αν το χρησιμοποιήσουμε στο Android και μία από από αυτές είναι το ομώνυμο IPTV στο Google Play. Εκεί μπορούμε να σετάρουμε τη λίστα μας, να δούμε το πρόγραμμα των καναλιών (αν αυτό παρέχεται) και να επιλέξουμε εύκολα και γρήγορα αυτό που μας αρέσει. Σημαντικό είναι επίσης ότι υποστηρίζει το Chromecast, για να μεταφέρουμε την εικόνα μας και στη μεγάλη οθόνη του σπιτιού.


Stremio

Το Stremio είναι μία ιδιαίτερη περίπτωση την οποία θα μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε ημινόμιμη! Πρόκειται για μία εφαρμογή η οποία μας προσφέρει ολοκαίνουριες ταινίες και σειρές, πολλές από τις οποίες παίζονται ακόμη στον κινηματογράφο! Αν επιλέξουμε μία από αυτές θα μας εμφανίσει μόνο τις νόμιμες υπηρεσίες από τις οποίες μπορούμε να νοικιάσουμε την ταινία μας, όπως το Netflix, το Google Play Movies, το Amazon και το YouTube.

Πηγαίνοντας όμως στο μενού και κάτω από το "Add-ons" υπάρχουν ένα σωρό "Community" επεκτάσεις, τις οποίες μπορείς να ενεργοποιήσεις με ένα άγγιγμα. Από αυτή τη στιγμή και μετά οι διαθέσιμες πηγές πολλαπλασιάζονται και μπορούμε να δούμε πλέον αυτό που θέλουμε δωρεάν αλλά... παράνομα. Κατά τα άλλα είναι μία σύγχρονη εφαρμογή η οποία μας προσφέρει ανώνυμο login, ενώ μας δίνει τη δυνατότητα να δημιουργήσουμε και λίστες με τις ταινίες και τις σειρές που θέλουμε να δούμε.

Ο ημινόμιμος χαρακτήρας της επιτρέπει τη διάθεσή της μέσω του Play Store, από όπου μπορούμε να το κατεβάσουμε δωρεάν.


Popcorn Time

Το Pocorn Time το έχετε σίγουρα ακούσει και στο παρελθόν. Είναι η εφαρμογή που έκανε mainstream το παράνομο streaming ταινιών, γιατί το έκανε πολύ απλό για το μέσο χρήστη. Η νέα της έκδοση που κυκλοφορεί εδώ και αρκετό καιρό, μας προσφέρει ταινίες και σειρές σε όλες τις διαθέσιμες πηγές, τις οποίες μάλιστα μπορούμε να κατεβάσουμε για να τις απολαύσουμε offline. Αυτή είναι και η πρώτη του διαφορά σε σχέση με το Stremio.

Η δεύτερη και αυτή με την οποία βγάζουν τα προς το ζειν οι προγραμματιστές του, είναι μία ενσωματωμένη VPN υπηρεσία, η οποία είναι με συνδρομή και μας υπόσχεται ανωνυμία κατά την παρανομία.

Εννοείται ότι δεν υπάρχει στο Google Play, αλλά όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να το βρουν στην επίσημη σελίδα του.


Terrarium TV

Τελευταίο το Terrarium TV το οποίο ανήκει στη συνομοταξία του Popcorn Time. Μας προσφέρει παρόμοιο περιεχόμενο, ξεκάθαρα παράνομο, το οποίο είναι διαχωρισμένο σε αρκετές κατηγορίες για να βρούμε αυτό που θέλουμε με ευκολία. Δε διαθέτει κάποια VPN υπηρεσία, αλλά μας επιτρέπει να κατεβάσουμε αυτό που θέλουμε και για offline χρήση.

Εννοείται πως και αυτό δεν υπάρχει στο Play Store, οπότε αν θέλετε μπορείτε να το βρείτε στην επίσημη σελίδα του.


Διαβάστε επίσης...

Sharp Aquos Crystal: Το smartphone που ψάχνουμε μόλις δημιουργήθηκε από τη Sharp

Raspberry Pi | Μετατρέπουμε το Pi σε έναν πραγματικό ραδιοφωνικό σταθμό!

Πέντε τρόποι για να ξεκλειδώσεις τη συσκευή σου αν έχεις ξεχάσει το Μοτίβο ή το PIN

3D Printing | Δημιουργούμε μοναδικά φωτιστικά εκτυπώνοντας τις φωτογραφίες μας σε 3D!

Galaxy Fold | Το αναδιπλούμενο smartphone της Samsung είναι πανέμορφο αλλά καθόλου πρακτικό

Android | Δε λαμβάνεις αναβαθμίσεις στη συσκευή σου; Μπορεί να φταίει η Wind!

Οδηγός αγοράς | Τα καλύτερα Android smartphone του 2018 για το 2019

Android Basics | Τι είναι το πρόγραμμα Android One, ποια τα πλεονεκτήματα και ποια τα αρνητικά του;

Φεύγω από την Google | Οι ρυθμίσεις που πρέπει να κάνουμε στο Android για να αποφύγουμε τη Google

Android | Ποιος είναι ο σωστός τρόπος για να διαγράψω τα δεδομένα μου πριν πουλήσω το παλιό μου τηλέφωνο;