Δευτέρα, 7 Μαΐου 2018

YouTube Go | Η πιο χρήσιμη - άχρηστη εφαρμογή του Android Go


Ανάμεσα στις ελαφριές εφαρμογές που έχει δημιουργήσει η Google για τις Android Go συσκευές, υπάρχει και μία πολύ χρήσιμη, την οποία όμως δεν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε εξ' ολοκλήρου. Ο λόγος για το YouTube Go, το οποίο έχει φτιαχτεί κατ' αποκλειστικότητα για την αγορά της Ινδίας, αλλά διαθέτει έξυπνες επιλογές που δε θα βρούμε ούτε στην κανονική έκδοση του YouTube.

Το YouTube Go απευθύνεται σε συσκευές με λιγότερο από 1GB RAM και για αυτό διαθέτει ένα πιο απλοποιημένο μενού, που δεν ξοδεύει πολλούς πόρους από τη συσκευή μας. Αυτό όμως που μας προσφέρει περισσότερο από το κανονικό YouTube, είναι ότι μας δίνει τη δυνατότητα να επιλέξουμε την ανάλυση του βίντεο, βλέποντας μάλιστα και το μέγεθός του σε megabyte. Όταν λοιπόν θέλουμε να δούμε ένα βιντεάκι και δεν είμαστε σε κάποιο Wi-Fi, μπορούμε να υπολογίσουμε με ακρίβεια πόσα megabyte θα ξοδευτούν από την εφαρμογή. Οι εκπλήξεις δε σταματούν όμως εδώ.

Διαφήμιση


Η εφαρμογή προσφέρει επίσης την τρομερή δυνατότητα να κατεβάσουμε όσα βίντεο θέλουμε στη συσκευή μας, για να τα απολαύσουμε offline, όταν δεν είμαστε σε κάποιο Wi-Fi ή δε θέλουμε να ξοδέψουμε τα δεδομένα μας. Είναι κάτι που ζητάμε όλοι εδώ και χρόνια από το YouTube, αλλά δυστυχώς το απολαμβάνουν μόνο οι κάτοικοι της Ινδίας, για τους οποίους δημιουργήθηκε το YouTube Go. Ο λόγος είναι ότι εκεί η πρόσβαση στο ίντερνετ δεν είναι τόσο άνετη όσο στην Ευρώπη κι έτσι η Google αποφάσισε να τους βοηθήσει.

Αν και υπάρχει στο Play Store δεν μπορούμε να το κατεβάσουμε από εκεί για προφανείς λόγους. Μπορούμε λοιπόν να το πάρουμε από το APK Mirror και να το χρησιμοποιήσουμε κανονικά, αλλά αν θέλουμε να κατεβάζουμε και τα βίντεό μας αυτό μάλλον δε γίνεται ακόμη και αν συνδεθούμε μέσω VPN από server της Ινδίας. Το δοκιμάσαμε και δεν τα καταφέραμε.

Ευχόμαστε πάντως να το ανοίξει η Google για όλους, γιατί είναι πραγματικά πολύ χρήσιμο.


0 στο: "YouTube Go | Η πιο χρήσιμη - άχρηστη εφαρμογή του Android Go"