Google Family Link | Η εφαρμογή γονικού ελέγχου που μας βοηθάει να προσέχουμε τα παιδιά μας


Ζούμε σε μία εποχή όπου τα παιδιά μας μαθαίνουν πρώτα να χειρίζονται οθόνες αφής και μετά να περπατάνε. Όντας τόσο εξοικειωμένα με τα smartphone και τα tablet, έρχεται η στιγμή πολύ νωρίς στην εφηβεία τους να... "απαιτήσουν" το πρώτο τους smartphone, το οποίο πολλοί γονείς αναγκάζονται να αγοράσουν. Σε αυτές τις περιπτώσεις οι εφαρμογές γονικού ελέγχου είναι δεδομένες και το Google Family Link είναι μία από αυτές που αξίζει να δοκιμάσετε.

Στην ευαίσθητη ηλικία που θα ζητήσει το παιδί μας το πρώτο του smartphone, πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί με τις αντιδράσεις μας. Εννοείται ότι δεν είναι δικαιολογία το "εγώ δεν είχα στην ηλικία σου", γιατί εσύ φίλε γονέα ενδεχομένως να έχεις προλάβει και την ασπρόμαυρη τηλεόραση, αλλά και από την άλλη το παιδί μπορεί να νιώσει αποστασιοποιημένο, όταν δεν μπορεί να κάνει ότι και οι φίλοι του. Πρέπει λοιπόν να συμβιβαστούμε εμείς αλλά και το παιδί, με έναν από τους όρους που μπορούμε να θέσουμε να είναι μία εφαρμογή γονικού ελέγχου σαν αυτή.

Διαφήμιση

Το Google Family Link λοιπόν μας δίνει όσα χρειαζόμαστε για να έχουμε την εποπτεία, δημιουργώντας κάποιους βασικούς ψηφιακούς κανόνες. Για παράδειγμα μας δίνει τη δυνατότητα να εγκρίνουμε ή να αποκλείσουμε τις εφαρμογές που κατεβάζει το παιδί μας από το Play Store. Πολύ λογικό. Μπορούμε επίσης να δούμε σε ποιες εφαρμογές ξοδεύει το χρόνο του, ενώ έχουμε τη δυνατότητα να ρυθμίσουμε και το χρόνο χρήσης της συσκευής, για να μην κολλάει ο κανακάρης μας στην οθόνη του και αμελεί το διάβασμα.


Αυτά είναι όλα! Μπορεί να φαίνονται λίγα αλλά αφενός δεν παραβιάζουν την προσωπική ζωή του παιδιού μας και αφετέρου αυτά είναι τα απαραίτητα με τα οποία μπορούμε να διαγνώσουμε αν το παιδί μας κάνει κακή χρήση ή αν μια κακή συμπεριφορά του οφείλεται στη χρήση του smartphone με οποιοδήποτε τρόπο. Για αυτόν ακριβώς το λόγο δεν μπορεί κανένα παιδί να αρνηθεί τη χρήση της εφαρμογής, αφού στην πραγματικότητα βλέπουμε στατιστικές και όχι περιεχόμενο.

Επειδή λοιπόν το κινητό είναι σήμερα αναγκαίο κακό και επειδή μπορεί να μην έχετε επιχειρήματα για να μην το πάρετε στο παιδί σας, πέρα από το "άσε μας ρε μη φας καμιά ανάποδη", τότε τουλάχιστον απαιτήστε τη χρήση μίας εφαρμογής σαν το Google Family Link.

Θα το βρείτε δωρεάν στο Play Store.

Δείτε επίσης...

Φεύγω από την Google (μέρος 15) | ''Ξηλώνουμε'' τα Google apps από το Android

Android | Γιατί δε θα αγόραζα ποτέ smartphone της OnePlus

Ιδιωτικό απόρρητο | Το αφελές επιχείρημα του ''Δεν έχω τίποτα να κρύψω''

Docker (μέρος 7) | Στήνουμε έναν reverse proxy για τα container μας με το Traefik

Μάθε παιδί μου Linux (μέρος 11) | Δίσκοι, κατατμήσεις και σύστημα αρχείων (filesystem)

Android | Περιόρισε την παρακολούθηση των εφαρμογών και κόψε τις διαφημίσεις με το TrackerControl

Ubuntu Touch 2020 review | Μια πραγματική mobile GNU/Linux διανομή έτοιμη για καθημερινή χρήση

Απόρρητο | ''Μπερδεύουμε'' τον αλγόριθμο Google και Facebook με ψεύτικες πληροφορίες

Docker (μέρος 1) | Τι είναι και πώς το εγκαθιστούμε στον υπολογιστή μας;

Android | Βάλε στην ''απομόνωση'' τις εφαρμογές που δεν εμπιστεύεσαι με το Shelter