Πέμπτη, 29 Μαρτίου 2018

Nacho Notch | Η εφαρμογή που κρύβει την εγκοπή στην οθόνη και κάνει τη συσκευή μας ομορφότερη


Όπως είδαμε και με την παρουσίαση του Huawei P20, τα smartphone με εγκοπή στην οθόνη (notch όπως λέγεται στα αγγλικά) ήρθαν για να μείνουν. Αν και υπάρχουν εταιρίες που αντιστέκονται προς το παρόν, το πιθανότερο είναι ότι στο άμεσο μέλλον θα αναγκαστούμε να αποκτήσουμε ένα από αυτά τα τηλέφωνα, άσχετα αν συμφωνούμε ή όχι με τη συγκεκριμένη προσέγγιση στο design. Για αυτό το λόγο το Nacho Notch είναι τόσο πολύτιμο, καθώς μας επιτρέπει να κρύψουμε την εγκοπή, κρατώντας μόνο τα καλά της στοιχεία.

Αυτό που μας προσφέρει ουσιαστικά η εγκοπή στην οθόνη, είναι η τοποθέτηση της κάμερας, του ακουστικού και διάφορων αισθητήρων, στο ίδιο σημείο με το οποίο βρίσκεται η μπάρα ειδοποιήσεων του Android. Έτσι δίνεται η δυνατότητα στον κατασκευαστή να εξοικονομήσει χώρο, προσφέροντάς μας συσκευές με "all screen" οθόνη. Πολύ ωραία όλα αυτά, αλλά αυτή η μαυρίλα στη μέση της οθόνης είναι το λιγότερο παράταιρη και σε ορισμένες περιπτώσεις εκνευριστική.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με την εφαρμογή Nacho Notch το πρόβλημα λύνεται, καθώς μας προσφέρει μία μέση λύση η οποία μας εξυπηρετεί όλους. Αυτό που κάνει στην ουσία είναι ότι μαυρίζει την μπάρα ειδοποιήσεων για να μην ξεχωρίζει από το... "σεμεδάκι", κρύβοντάς το ουσιαστικά από τα μάτια μας. Έτσι κερδίζουμε αφενός τον έξτρα χώρο που δημιουργείται με αυτό τον τρόπο και έχουμε αφετέρου ένα πιο καλαίσθητο προφίλ στη συσκευή μας.


Το Nacho Notch μπορεί να φανεί χρήσιμο ακόμη και σε όσους δεν αρέσουν οι διάφοροι χρωματισμοί που παίρνει η μπάρα ειδοποιήσεων ανά εφαρμογή. Μπορούμε δηλαδή ακόμη και αν δεν έχει εγκοπή η συσκευή μας, να το χρησιμοποιήσουμε για να έχουμε μία μόνιμα μαύρη μπάρα ειδοποιήσεων.

Όπως και να 'χει υπάρχει πλέον λύση για να απαλλαγούμε από το "notch" και θα τη βρούμε δωρεάν στο Play Store.


0 στο: "Nacho Notch | Η εφαρμογή που κρύβει την εγκοπή στην οθόνη και κάνει τη συσκευή μας ομορφότερη"