Thrive | Πολέμησε τον εθισμό σου στο smartphone με αυτή την απλή εφαρμογή


Αν αισθάνεσαι ότι δεν μπορείς να πας πουθενά χωρίς το smartphone σου, αν τα παιδιά σου δεν ξεκολλάνε από τα παιχνίδια στο κινητό σου, αν προσπαθείς να συγκεντρωθείς και σου αποσπούν την προσοχή οι ειδοποιήσεις, τότε υπάρχει κάποιο πρόβλημα εθισμού που πρέπει να αντιμετωπίσεις. Ευτυχώς για εσένα όμως υπάρχει και το Thrive, η εφαρμογή που μπορεί να αποτελέσει το πρώτο βήμα, για να κερδίσεις πίσω το χρόνο που οφείλεις στον εαυτό σου.

Όσο τα smartphone συγκεντρώνουν όλο και περισσότερες δυνατότητες, τόσο πιο πολύ εξαρτημένοι γινόμαστε από αυτά. Εννοείται πως δεν είναι καθόλου κακό να έχεις μία συσκευή που τα κάνει όλα, αλλά αυτό σημαίνει ότι εκτός από το κινητό σου, στην τσέπη σου έχεις πλέον και μία τηλεόραση, μια παιχνιδομηχανή, έναν υπολογιστή, ένα music player και πολλά ακόμη. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να το χρησιμοποιούμε ακόμη και σε στιγμές που υπάρχει κάτι καλύτερο να κάνουμε κι έτσι γεννάται σιγά σιγά ο εθισμός μας.

Προσωπικά έχω πιάσει άπειρες φορές τον εαυτό μου, να παίρνω το κινητό στα χέρια σε μια στιγμή βαρεμάρας, χωρίς να γνωρίζω ποια εφαρμογή θέλω χρησιμοποιήσω! Θα μπορούσα να διασκεδάσω τον εαυτό μου, με πέντε λεπτά γυμναστικής ή κάνοντας ένα μάθημα coding στο Codecademy, αλλά δεν το επιλέγω γιατί πολύ απλά είμαι εθισμένος.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Πώς βοηθάει το Thrive;

Το Thrive μας προσφέρει μια απλή λύση η οποία λειτουργεί περίπου σαν χάπι. Όπως το Depon μας παίρνει τον πονοκέφαλο για λίγες ώρες, έτσι και αυτό μας απαλλάσσει από όλες τις ειδοποιήσεις, τις κλήσεις και τα μηνύματα για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Έτσι μπορούμε για παράδειγμα να πούμε ότι για μισή ώρα κάθε μέρα θα ρίχνουμε έναν υπνάκο ή θα ασχολούμαστε με το αγαπημένο μας χόμπι. Επειδή όμως υπάρχουν και επείγοντα περιστατικά στη ζωή μας, μπορούμε να δημιουργήσουμε μία λίστα επαφών από τους οποίους θα δεχόμαστε κανονικά τα τηλεφωνήματα και τα μηνύματά τους.

Εκτός από αυτό το Thrive μπορεί να βάλει χρονοδιακόπτη σε κάθε εφαρμογή ξεχωριστά. Για παράδειγμα αν παίζεις Candy Crush επί τρεις ώρες κάθε μέρα, μπορείς να ρυθμίσεις την εφαρμογή να σου δίνει πρόσβαση για μία ώρα ανά εικοσιτετράωρο. Πολύ βολικό αυτό ειδικά όταν έχεις παιδιά που δεν αφήνουν το κινητό από τα χέρια τους.


Η εφαρμογή μας προσφέρει επίσης στατιστικά στοιχεία σχετικά με το πόση ώρα καταναλώνουμε στο κινητό μας κάθε μέρα, ποιες εφαρμογές χρησιμοποιούμε και για πόσο χρόνο. Έτσι μπορούμε να μάθουμε τι κάνουμε ακριβώς όταν χρησιμοποιούμε το κινητό μας, να αναγνωρίσουμε το πρόβλημα που έχουμε (αν έχουμε) και να το αντιμετωπίσουμε τοπικά.

Είναι λοιπόν μία έξυπνη και απλή εφαρμογή, την οποία αν χρησιμοποιήσουμε σε μικρές δόσεις, θα δούμε ότι υπάρχουν γύρω μας πάρα πολλά πράγματα για να ασχοληθούμε καθημερινά, πέρα από το smartphone μας. Όπως όλα τα πράγματα φυσικά χρειάζεται θέληση, οπότε πρέπει να το αποφασίσουμε πριν το επιχειρήσουμε.

Θα τη βρείτε δωρεάν στο Play Store.


Δείτε επίσης:Σχόλια

Δείτε επίσης...

Android | Περιόρισε την παρακολούθηση των εφαρμογών και κόψε τις διαφημίσεις με το TrackerControl

Android | Γιατί δε θα αγόραζα ποτέ smartphone της OnePlus

Ubuntu Touch 2020 review | Μια πραγματική mobile GNU/Linux διανομή έτοιμη για καθημερινή χρήση

Docker (μέρος 1) | Τι είναι και πώς το εγκαθιστούμε στον υπολογιστή μας;

Android Basics | Τι είναι το ADB, πώς το χρησιμοποιώ και ποιες είναι οι βασικές εντολές του

Google Pixel 4a, OnePlus Nord, iPhone SE | Συγκρίνουμε τα πιο ενδιαφέροντα smartphone του 2020

Μάθε παιδί μου Linux (μέρος 7) | Ο ρόλος των χρηστών και των ομάδων στο Linux

Μάθε παιδί μου Linux (μέρος 8) | Άδειες φακέλων, αρχείων και διεργασιών

Android | Χρήσιμα tip για να βγάζουμε εξαιρετικές φωτογραφίες με το κινητό μας

Home Assistant (μέρος 3) | Πώς δημιουργούμε αυτοματισμούς στο smart home server μας