Thrive | Πολέμησε τον εθισμό σου στο smartphone με αυτή την απλή εφαρμογή


Αν αισθάνεσαι ότι δεν μπορείς να πας πουθενά χωρίς το smartphone σου, αν τα παιδιά σου δεν ξεκολλάνε από τα παιχνίδια στο κινητό σου, αν προσπαθείς να συγκεντρωθείς και σου αποσπούν την προσοχή οι ειδοποιήσεις, τότε υπάρχει κάποιο πρόβλημα εθισμού που πρέπει να αντιμετωπίσεις. Ευτυχώς για εσένα όμως υπάρχει και το Thrive, η εφαρμογή που μπορεί να αποτελέσει το πρώτο βήμα, για να κερδίσεις πίσω το χρόνο που οφείλεις στον εαυτό σου.

Όσο τα smartphone συγκεντρώνουν όλο και περισσότερες δυνατότητες, τόσο πιο πολύ εξαρτημένοι γινόμαστε από αυτά. Εννοείται πως δεν είναι καθόλου κακό να έχεις μία συσκευή που τα κάνει όλα, αλλά αυτό σημαίνει ότι εκτός από το κινητό σου, στην τσέπη σου έχεις πλέον και μία τηλεόραση, μια παιχνιδομηχανή, έναν υπολογιστή, ένα music player και πολλά ακόμη. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να το χρησιμοποιούμε ακόμη και σε στιγμές που υπάρχει κάτι καλύτερο να κάνουμε κι έτσι γεννάται σιγά σιγά ο εθισμός μας.

Προσωπικά έχω πιάσει άπειρες φορές τον εαυτό μου, να παίρνω το κινητό στα χέρια σε μια στιγμή βαρεμάρας, χωρίς να γνωρίζω ποια εφαρμογή θέλω χρησιμοποιήσω! Θα μπορούσα να διασκεδάσω τον εαυτό μου, με πέντε λεπτά γυμναστικής ή κάνοντας ένα μάθημα coding στο Codecademy, αλλά δεν το επιλέγω γιατί πολύ απλά είμαι εθισμένος.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Πώς βοηθάει το Thrive;

Το Thrive μας προσφέρει μια απλή λύση η οποία λειτουργεί περίπου σαν χάπι. Όπως το Depon μας παίρνει τον πονοκέφαλο για λίγες ώρες, έτσι και αυτό μας απαλλάσσει από όλες τις ειδοποιήσεις, τις κλήσεις και τα μηνύματα για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Έτσι μπορούμε για παράδειγμα να πούμε ότι για μισή ώρα κάθε μέρα θα ρίχνουμε έναν υπνάκο ή θα ασχολούμαστε με το αγαπημένο μας χόμπι. Επειδή όμως υπάρχουν και επείγοντα περιστατικά στη ζωή μας, μπορούμε να δημιουργήσουμε μία λίστα επαφών από τους οποίους θα δεχόμαστε κανονικά τα τηλεφωνήματα και τα μηνύματά τους.

Εκτός από αυτό το Thrive μπορεί να βάλει χρονοδιακόπτη σε κάθε εφαρμογή ξεχωριστά. Για παράδειγμα αν παίζεις Candy Crush επί τρεις ώρες κάθε μέρα, μπορείς να ρυθμίσεις την εφαρμογή να σου δίνει πρόσβαση για μία ώρα ανά εικοσιτετράωρο. Πολύ βολικό αυτό ειδικά όταν έχεις παιδιά που δεν αφήνουν το κινητό από τα χέρια τους.


Η εφαρμογή μας προσφέρει επίσης στατιστικά στοιχεία σχετικά με το πόση ώρα καταναλώνουμε στο κινητό μας κάθε μέρα, ποιες εφαρμογές χρησιμοποιούμε και για πόσο χρόνο. Έτσι μπορούμε να μάθουμε τι κάνουμε ακριβώς όταν χρησιμοποιούμε το κινητό μας, να αναγνωρίσουμε το πρόβλημα που έχουμε (αν έχουμε) και να το αντιμετωπίσουμε τοπικά.

Είναι λοιπόν μία έξυπνη και απλή εφαρμογή, την οποία αν χρησιμοποιήσουμε σε μικρές δόσεις, θα δούμε ότι υπάρχουν γύρω μας πάρα πολλά πράγματα για να ασχοληθούμε καθημερινά, πέρα από το smartphone μας. Όπως όλα τα πράγματα φυσικά χρειάζεται θέληση, οπότε πρέπει να το αποφασίσουμε πριν το επιχειρήσουμε.

Θα τη βρείτε δωρεάν στο Play Store.


Δείτε επίσης:Σχόλια

Διαβάστε επίσης...

Φεύγω από την Google | Ένας χρόνος μετά τη μεγάλη απόφαση...

Sharp Aquos Crystal: Το smartphone που ψάχνουμε μόλις δημιουργήθηκε από τη Sharp

Mr. Robot | Οι 12 φορές που η τηλεοπτική σειρά μας δίδαξε πόσο ευάλωτοι είμαστε στην εποχή του ίντερνετ

Raspberry Pi | Δοκιμάζουμε και συγκρίνουμε τρεις διαφορετικές θήκες με ψύκτρα για το Raspberry Pi 4

Smart Home | Κάμερα ασφαλείας με μπαταρία για να παρακολουθείς ακόμη και χώρους που δεν έχουν ηλεκτροδότηση!

Οδηγός αγοράς | Τα καλύτερα Android smartphone του 2018 για το 2019

Android | Παίξε τα παιχνίδια του PlayStation στο Android smartphone ή tablet σου με το PS4 Remote Play!

3D Printing | Δέκα χρήσιμα πράγματα που μπορείς να εκτυπώσεις για το γραφείο σου

Raspberry Pi | Μετατρέπουμε το Pi σε Chromecast και προβάλουμε τα βίντεό μας στην τηλεόραση

Μάθε παιδί μου Linux | Οι βασικές εντολές του τερματικού που πρέπει όλοι να γνωρίζουμε