ProtonVPN | Μία πραγματικά δωρεάν και απεριόριστη λύση VPN για το Android


Το VPN ή αλλιώς Virtual Private Network είναι μία υπηρεσία η οποία μας δίνει τη δυνατότητα να συνδεθούμε με ασφάλεια στον προσωπικό μας server και χρησιμοποιείται κατά κόρον εδώ και χρόνια από επιχειρήσεις. Πλέον έχει γίνει της μόδας και στους καταναλωτές, καθώς με τη βοήθειά της μπορούμε να μπούμε στο ίντερνετ με μεγαλύτερη ασφάλεια και ανωνυμία και το ProtonVPN είναι από τις πρώτες δωρεάν και απεριόριστες λύσεις για το Android.

Είναι δεδομένο ότι την ασφάλεια των προσωπικών μας δεδομένων την έχουμε γραμμένη στα παλιά μας τα παπούτσια, για αυτό και η μόδα του VPN ήρθε κυρίως λόγω του Netflix. Επειδή το περιεχόμενο της συγκεκριμένης υπηρεσίας είναι διαφορετικό σε κάθε χώρα, με μία σύνδεση VPN μπορούμε να μπούμε στην εφαρμογή από τοποθεσίες που διαθέτουν αυτό που ψάχνουμε να δούμε. Για να το ξεκαθαρίσουμε το ProtonVPN δε λειτουργεί με το Netflix, γιατί οι server που χρησιμοποιεί έχουν μπλοκαριστεί από την υπηρεσία, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε για το σκοπό που δημιουργήθηκε, την ασφάλεια.

Έχει φτιαχτεί λοιπόν από τους δημιουργούς του ProtonMail, μίας από τις ασφαλέστερες υπηρεσίες email που έχουμε στο Android και είναι η μοναδική δωρεάν υπηρεσία, που σου επιτρέπει να μπεις στο ίντερνετ, χωρίς διαφημίσεις και χωρίς να πουλάει τα δεδομένα σου σε τρίτους. Αυτό ακριβώς που πρέπει να είναι το VPN εξ' αρχής.


Διαφήμιση
Διαφήμιση

Πέρα από το γεγονός ότι είναι δωρεάν, μας προσφέρει και απεριόριστη πρόσβαση, σε αντίθεση με το TunnelBear για παράδειγμα που μας δίνει μόλις 500MB ανά μήνα δωρεάν. Έχει έδρα στην Ελβετία, όπου ως γνωστόν οι νόμοι για τα προσωπικά δεδομένα είναι ιδιαίτερα αυστηροί και έτσι δεν μπορεί κανένας να αιτηθεί πρόσβαση σε αυτά. Διαθέτει επίσης τη λειτουργία "Secure Core" με την οποία συνδέεται πρώτα σε έναν σίγουρα ασφαλή server, πριν πάει σε αυτόν που θέλουμε, ενώ διαθέτει και κάποια συνδρομητικά πακέτα με έξτρα δυνατότητες, για όσους θέλουν να βοηθήσουν οικονομικά την εταιρία.

Αν λοιπόν πραγματικά ενδιαφέρεσαι να μπαίνεις με ασφάλεια στο ίντερνετ από το κινητό σου, το ProtonVPN είναι αυτή τη στιγμή η καλύτερη λύση. Θα το βρείτε δωρεάν στο Play Store.

Σημείωση:
Η συνολικά καλύτερη λύση VPN στον κόσμο, η οποία μπορεί να εξυπηρετήσει και το Netflix, είναι κατά τη γνώμη μας το ExpressVPN.

Σχόλια

Δείτε επίσης...

Φεύγω από την Google (μέρος 15) | ''Ξηλώνουμε'' τα Google apps από το Android

Android | Γιατί δε θα αγόραζα ποτέ smartphone της OnePlus

Ιδιωτικό απόρρητο | Το αφελές επιχείρημα του ''Δεν έχω τίποτα να κρύψω''

Docker (μέρος 7) | Στήνουμε έναν reverse proxy για τα container μας με το Traefik

Android | Περιόρισε την παρακολούθηση των εφαρμογών και κόψε τις διαφημίσεις με το TrackerControl

Μάθε παιδί μου Linux (μέρος 11) | Δίσκοι, κατατμήσεις και σύστημα αρχείων (filesystem)

Ubuntu Touch 2020 review | Μια πραγματική mobile GNU/Linux διανομή έτοιμη για καθημερινή χρήση

Docker (μέρος 1) | Τι είναι και πώς το εγκαθιστούμε στον υπολογιστή μας;

Απόρρητο | ''Μπερδεύουμε'' τον αλγόριθμο Google και Facebook με ψεύτικες πληροφορίες

Android | Βάλε στην ''απομόνωση'' τις εφαρμογές που δεν εμπιστεύεσαι με το Shelter